Вернуться назад Распечатать

Випічка з вівсяних пластівців

Випічка з вівсяних пластівців
Випічка з вівсяних пластівців завжди виходить смачною, розсипчастою і ароматною. Далі ми пропонуємо вам кілька чудових рецептів з головним інгредієнтом – вівсяними пластівцями.

Як приготувати вівсяне печиво з пластівців?


Інгредієнти:

  • м'яке вершкове масло - 200-250 м;

  • цукор - 160 г;

  • яйця великі - 2-3 шт;

  • пекарський порошок - 2-25 ч. ложки;

  • пластівці вівсяні - 15 ст;

  • борошно пшеничне - 170-200 г;

  • родзинки .


  • Приготування
    Масло розтираємо з цукром, додаємо до маси яйця, вівсяні пластівці, розпушувач для тіста, просіяне пшеничне борошно, родзинки, замішуючи не дуже круте тісто. Залишаємо його в прохолодному темному місці на 70-80 хвилин. Змащуємо деко олією (можна застелити пергаментним папером). Формуємо коржі округлої форми і викладаємо їх на невеликій відстані (щоб не злиплися) на деко. Печиво випікаємо 30 хвилин до повної готовності).

    Яблучний кекс з вівсяних пластівців


    Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці - 1 ст;

  • яблука зелені - 1-2 шт;

  • чорнослив - 100-130 г;

  • яйце куряче - 3 шт;

  • сода харчова - 1/4 ч. ложки;

  • цукровий пісок - 3-4 ст. ложки.


  • Приготування
    Яблука тонко почистити від шкірки і дрібно порізати (потерти на тертці). Чорнослив промити, залити окропом на 3 хв. і подрібнити. В мисочці змішати яблука, чорнослив, пластівці, яєчні жовтки, соду (не гасити оцтом). Білки збити з цукром до густої консистенції міксером (віночком) і з'єднати їх з отриманою масою. Тісто розкласти по формочках для кексів, наповнюючи їх тільки половину, випікати 30 хвилин до золотистого кольору.

    Хліб з вівсяних пластівців


    Інгредієнти:

  • вода – 1 ст;

  • сухі дріжджі – 25-30 г;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • вівсяні пластівці – 6-7 ст. ложок;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • пісне масло – 4-5 ст. ложок;

  • борошно пшеничне – 350-400 р.


  • Приготування
    Випічка з вівсяних пластівців

    Зробити опару. Для цього в мисочці заздалегідь змішати просіяне пшеничне борошно (половину), дріжджі, цукор-пісок, сіль, потім додати теплу воду, замісити і залишити під вафельним рушником на 30-40 хвилин в тепленькому місці, щоб опара зросла. Як вона підійде, додати подрібнені в кавомолці вівсяні пластівці, пісне масло і решту другу половину борошна. Гарненько вимісити і знову залишити його, накривши рушником, на 40-45 хвилин. Потім обім'яти тісто на столі, злегка присипавши борошном і викласти у форму. Дати йому вирости майже в 2 рази. Випікати 30 хвилин до золотистого кольору.