Випічка з вівсяних пластівців завжди виходить смачною, розсипчастою і ароматною. Далі ми пропонуємо вам кілька чудових рецептів з головним інгредієнтом – вівсяними пластівцями.
Як приготувати вівсяне печиво з пластівців?
Інгредієнти: м'яке вершкове масло - 200-250 м; цукор - 160 г; яйця великі - 2-3 шт; пекарський порошок - 2-25 ч. ложки; пластівці вівсяні - 15 ст; борошно пшеничне - 170-200 г; родзинки . Приготування Масло розтираємо з цукром, додаємо до маси яйця, вівсяні пластівці, розпушувач для тіста, просіяне пшеничне борошно, родзинки, замішуючи не дуже круте тісто. Залишаємо його в прохолодному темному місці на 70-80 хвилин. Змащуємо деко олією (можна застелити пергаментним папером). Формуємо коржі округлої форми і викладаємо їх на невеликій відстані (щоб не злиплися) на деко. Печиво випікаємо 30 хвилин до повної готовності).
Яблучний кекс з вівсяних пластівців
Інгредієнти: вівсяні пластівці - 1 ст; яблука зелені - 1-2 шт; чорнослив - 100-130 г; яйце куряче - 3 шт; сода харчова - 1/4 ч. ложки; цукровий пісок - 3-4 ст. ложки. Приготування Яблука тонко почистити від шкірки і дрібно порізати (потерти на тертці). Чорнослив промити, залити окропом на 3 хв. і подрібнити. В мисочці змішати яблука, чорнослив, пластівці, яєчні жовтки, соду (не гасити оцтом). Білки збити з цукром до густої консистенції міксером (віночком) і з'єднати їх з отриманою масою. Тісто розкласти по формочках для кексів, наповнюючи їх тільки половину, випікати 30 хвилин до золотистого кольору.
Хліб з вівсяних пластівців
Інгредієнти: вода – 1 ст; сухі дріжджі – 25-30 г; цукор – 2 ст. ложки; вівсяні пластівці – 6-7 ст. ложок; сіль – 1 ч. ложка; пісне масло – 4-5 ст. ложок; борошно пшеничне – 350-400 р. Приготування Зробити опару. Для цього в мисочці заздалегідь змішати просіяне пшеничне борошно (половину), дріжджі, цукор-пісок, сіль, потім додати теплу воду, замісити і залишити під вафельним рушником на 30-40 хвилин в тепленькому місці, щоб опара зросла. Як вона підійде, додати подрібнені в кавомолці вівсяні пластівці, пісне масло і решту другу половину борошна. Гарненько вимісити і знову залишити його, накривши рушником, на 40-45 хвилин. Потім обім'яти тісто на столі, злегка присипавши борошном і викласти у форму. Дати йому вирости майже в 2 рази. Випікати 30 хвилин до золотистого кольору.