» » Страви з вівсяних пластівців

Страви з вівсяних пластівців

Страви з вівсяних пластівців
Не знаєте, що і як приготувати з вівсянки? Тоді наша сьогоднішня стаття для вас. Ми пропонуємо вам варіанти найпоширеніших страв з вівсяних пластівців.
Перед тим як приступити до приготування вівсяної каші необхідно ознайомитися з інструкцією приготування, зазначеної на упаковці, яку ви придбали. Кожен виробник користується своїми стандартами при виробництві пластівців і тим самим різняться і способи приготування (а саме пропорції співвідношення рідини і круп), і час термічної обробки.

Як зварити кашу з вівсяних пластівців?


Інгредієнти:

  • пластівці вівсяні – 100 г;

  • молоко – 200 мл;

  • вода – 200 мл;

  • цукровий пісок – 2 ст. ложки;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    У каструльку наливаємо молоко і воду, підігріваємо до кипіння, висипаємо вівсяні пластівці, додаємо цукор, сіль і перемішуємо. Даємо прокипіти одну хвилину, вимикаємо плиту і залишаємо під кришкою ще на п'ять хвилин. Каша готова. Подавати її можна з самими різноманітними фруктами, горіхами, родзинками, а також приправляти різними пікантними добавками, такими як кориця, апельсинова і лимонна цедра та інші.
    Дуже смачною виходить випічка з вівсяних пластівців , а готується вона не просто, а дуже просто.

    Печиво з вівсяних пластівців і банана


    Інгредієнти:

  • пластівці вівсяні – 1 склянка;

  • стиглі великі банани – 2 шт.;

  • горіхи будь-які – за смаком;

  • ізюм, цукати або сухофрукти – за бажанням;

  • кориця – за смаком;

  • вершкове або рослинне масло для змащування дека.


  • Приготування
    Очищені банани розламуємо на шматочки, складаємо в мисочку і раздавливаем виделкою. Додаємо вівсяні пластівці, горіхи, родзинки, за бажанням цукати, родзинки або сухофрукти і гарненько перемішуємо. Формуємо руками печиво круглої форми і укладаємо на деко, попередньо застелений пергаментним папером і промазанный вершковим маслом. Випікаємо в нагрітій до 180 градусів духовці п'ятнадцять хвилин.

    Млинці з вівсяних пластівців


    Інгредієнти:

  • пластівці вівсяні – 1 склянка;

  • молоко – 2 склянки;

  • яйця – 2 шт.;

  • мука – 4 ст. ложки;

  • цукровий пісок – 2 ст. ложки;

  • розпушувач – 1/2 ч. ложки;

  • сіль – 1/4 ч. ложки;

  • рослинне масло – 1 ст. ложка;

  • один скибочку свинячого сала для змащування сковороди.


  • Приготування
    Страви з вівсяних пластівців

    Нагріваємо в ковшике молоко до кипіння, додаємо вівсяні пластівці, перемішуємо і даємо повністю охолонути. Потім подрібнюємо масу блендером, додаємо яйця, борошно, розпушувач, сіль, цукор і рослинне масло і гарненько розмішуємо до однорідності. Розпечену сковороду промазуємо шматочком сала, наливаємо невелику кількість приготовленого тіста і розрівнюємо. Якщо у вас сковорода з антипригарним покриттям, то момент змазування можна пропустити. Підсмажуємо з двох сторін до красивого коричневого кольору.
    Готові млинчики промазуємо вершковим маслом і подаємо зі сметаною, згущеним молоком, варенням або фруктовим сиропом.
    Додав: admin | 22-07-2015, 21:21
    Переглядів: 709