Не знаєте, що і як приготувати з вівсянки? Тоді наша сьогоднішня стаття для вас. Ми пропонуємо вам варіанти найпоширеніших страв з вівсяних пластівців.
Перед тим як приступити до приготування вівсяної каші необхідно ознайомитися з інструкцією приготування, зазначеної на упаковці, яку ви придбали. Кожен виробник користується своїми стандартами при виробництві пластівців і тим самим різняться і способи приготування (а саме пропорції співвідношення рідини і круп), і час термічної обробки.
Як зварити кашу з вівсяних пластівців?
Інгредієнти: пластівці вівсяні – 100 г; молоко – 200 мл; вода – 200 мл; цукровий пісок – 2 ст. ложки; сіль – за смаком. Приготування У каструльку наливаємо молоко і воду, підігріваємо до кипіння, висипаємо вівсяні пластівці, додаємо цукор, сіль і перемішуємо. Даємо прокипіти одну хвилину, вимикаємо плиту і залишаємо під кришкою ще на п'ять хвилин. Каша готова. Подавати її можна з самими різноманітними фруктами, горіхами, родзинками, а також приправляти різними пікантними добавками, такими як кориця, апельсинова і лимонна цедра та інші.
Дуже смачною виходить випічка з вівсяних пластівців , а готується вона не просто, а дуже просто.
Печиво з вівсяних пластівців і банана
Інгредієнти: пластівці вівсяні – 1 склянка; стиглі великі банани – 2 шт.; горіхи будь-які – за смаком; ізюм, цукати або сухофрукти – за бажанням; кориця – за смаком; вершкове або рослинне масло для змащування дека. Приготування Очищені банани розламуємо на шматочки, складаємо в мисочку і раздавливаем виделкою. Додаємо вівсяні пластівці, горіхи, родзинки, за бажанням цукати, родзинки або сухофрукти і гарненько перемішуємо. Формуємо руками печиво круглої форми і укладаємо на деко, попередньо застелений пергаментним папером і промазанный вершковим маслом. Випікаємо в нагрітій до 180 градусів духовці п'ятнадцять хвилин.
Млинці з вівсяних пластівців
Інгредієнти: пластівці вівсяні – 1 склянка; молоко – 2 склянки; яйця – 2 шт.; мука – 4 ст. ложки; цукровий пісок – 2 ст. ложки; розпушувач – 1/2 ч. ложки; сіль – 1/4 ч. ложки; рослинне масло – 1 ст. ложка; один скибочку свинячого сала для змащування сковороди. Приготування Нагріваємо в ковшике молоко до кипіння, додаємо вівсяні пластівці, перемішуємо і даємо повністю охолонути. Потім подрібнюємо масу блендером, додаємо яйця, борошно, розпушувач, сіль, цукор і рослинне масло і гарненько розмішуємо до однорідності. Розпечену сковороду промазуємо шматочком сала, наливаємо невелику кількість приготовленого тіста і розрівнюємо. Якщо у вас сковорода з антипригарним покриттям, то момент змазування можна пропустити. Підсмажуємо з двох сторін до красивого коричневого кольору.
Готові млинчики промазуємо вершковим маслом і подаємо зі сметаною, згущеним молоком, варенням або фруктовим сиропом.