Квас з вівсяних пластівців без дріжджів
Якщо ви любите пиво, але не дружні з алкоголем, то варіантом напою без градуси може стати квас на основі вівсяних пластівців. Прохолодний і ледь газований, він легко вгамовує спрагу і навіть голод, не викликаючи при цьому дискомфорту в шлунку і сп'яніння. Про всі подробиці того, як приготувати квас з вівсяних пластівців ми поговоримо нижче.
Класичний вівсяний квас можна приготувати всього з двох інгредієнтів.
Інгредієнти:
вівсяні пластівці - 320 г;
цукровий пісок - 75 р.
Приготування
Сухі вівсяні пластівці (не експрес приготування!) насипте в трилітрову банку так, щоб її заповнити на третину. Пластівці залийте постигла, кип'яченою водою, додайте цукровий пісок і перев'яжіть горлечко банки двома шарами марлі. Через дві доби вже можна буде пробувати молодий вівсяний квас, але по мірі його зникнення, банку слід підсипати додаткові порції цукру, підливати води і насолоджуватися дозріваючим напоєм протягом ще півтора місяців.
Інгредієнти:
вівсяні пластівці - 140 г;
цукровий пісок - 85 м;
житній хліб - 25 р.
Приготування
Попередньо за допомогою кавомолки або блендера перетворіть вівсяні пластівці в борошно. Отриману борошно розведіть теплою водою до сметаноподібної консистенції. Третину цукру змішайте з отриманої вівсяної закваскою, а цукор, що залишився карамелизируйте до глибокого коричневого відтінку на сухій сковороді. Розчиніть карамель у воді і влийте воду в банку з закваскою по самі «плічка». Підсушіть скибочку житнього хліба і покладіть в напій. Замотайте горлечко банки з квасом марлею і залиште сбраживаться на цілу добу. На цьому приготування квасу з вівсяних пластівців закінчено, залишається лише напій процідити через сито і можна пробувати, попередньо охолодивши.
Так як у всіх представлених рецептах готові дріжджі ми не використовуємо, для старту процесу бродіння додайте родзинки, поверхня якого у великій кількості покрита дикими дріжджами.
Інгредієнти:
вівсяні пластівці - 260 г;
вода - 25 л;
мед - 210 мл;
жменя немитого родзинок.
Приготування
Залийте пластівці водою і відваріть протягом півгодини. Отриману суміш остудіть до температури 20 градусів, пропустіть через сито з марлею, а після змішайте з медом і родзинками. Отриманий напій залиште доходити протягом доби, а потім зберігайте на холоді не більше 2 днів.
Квас з вівсяних пластівців без дріжджів – рецепт
Класичний вівсяний квас можна приготувати всього з двох інгредієнтів.
Інгредієнти:
Приготування
Сухі вівсяні пластівці (не експрес приготування!) насипте в трилітрову банку так, щоб її заповнити на третину. Пластівці залийте постигла, кип'яченою водою, додайте цукровий пісок і перев'яжіть горлечко банки двома шарами марлі. Через дві доби вже можна буде пробувати молодий вівсяний квас, але по мірі його зникнення, банку слід підсипати додаткові порції цукру, підливати води і насолоджуватися дозріваючим напоєм протягом ще півтора місяців.
Квас з вівсяних пластівців з хлібом
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо за допомогою кавомолки або блендера перетворіть вівсяні пластівці в борошно. Отриману борошно розведіть теплою водою до сметаноподібної консистенції. Третину цукру змішайте з отриманої вівсяної закваскою, а цукор, що залишився карамелизируйте до глибокого коричневого відтінку на сухій сковороді. Розчиніть карамель у воді і влийте воду в банку з закваскою по самі «плічка». Підсушіть скибочку житнього хліба і покладіть в напій. Замотайте горлечко банки з квасом марлею і залиште сбраживаться на цілу добу. На цьому приготування квасу з вівсяних пластівців закінчено, залишається лише напій процідити через сито і можна пробувати, попередньо охолодивши.
Вівсяний квас з пластівців з родзинками
Так як у всіх представлених рецептах готові дріжджі ми не використовуємо, для старту процесу бродіння додайте родзинки, поверхня якого у великій кількості покрита дикими дріжджами.
Інгредієнти:
Приготування
Залийте пластівці водою і відваріть протягом півгодини. Отриману суміш остудіть до температури 20 градусів, пропустіть через сито з марлею, а після змішайте з медом і родзинками. Отриманий напій залиште доходити протягом доби, а потім зберігайте на холоді не більше 2 днів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вівсяне печиво з шоколадом
Якщо вам набридла магазинна випічка, зробіть для своїх близьких сюрприз, побалуєте їх новим і незвичайним рецептом. Вівсяне печиво з шматочками
Оладки з вівсяних пластівців
Смачні оладки - незамінний блюдо до сніданку або полуденка. А щоб зробити його ще й корисним, можна додати до складу вівсяні пластівці. Такі оладки
Котлети з вівсяних пластівців
Котлети з вівсяними пластівцями порадують і любителів м'ясних страв і віруючих - для кожного знайдеться свій рецепт. У будь-якому випадку такі
Яблучний квас
Яблучний квас - один з небагатьох напоїв, які підходять для вживання як в холодну, так і в теплу пору. Взимку яблучний квас можна пити з медом у
Квас із сухофруктів
Квас - це популярний російський напій, який чудово вгамовує спрагу в літню спеку. Варіантів і способів його створення існує безліч. І сьогодні ми