Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кисіль з варення і крохмалю

Кисіль з варення і крохмалю

15-02-2016, 14:33
487
Кисіль з варення і крохмалю
Заготовивши солідні запаси варення перед настанням холодів, взимку багато господинь намагаються знайти різноманітні рецепти, щоб пустити продукт в хід. Найбільш очевидними способами застосування варення в кулінарії є приготування випічки ми ж пропонуємо піти іншим шляхом і приготувати напій, а точніше навіть повноцінний десерт – кисіль з варення і крохмалю.

Кисіль з крохмалю і варення – рецепт


Почнемо з самого простого рецепту, що включає в свій склад мінімум інгредієнтів і найбільш точно описує загальну технологію, яку ви потім зможете взяти в основу для того, щоб приготувати свій варіант страви.
Інгредієнти:

  • варення - 500 мл;

  • вода - 3 л;

  • крохмаль - 65 р.


  • Приготування
    Півлітра води відлийте і залиште холодними, решту воду поставте закипіти і розчиніть в ній варення. Кількість останнього можна змінювати, залежно від того, наскільки солодким і насиченим ви хочете бачити напій у підсумку. Отриманий морс процідіть, щоб позбутися від суспензії ягід, а потім перелийте назад в каструлю.
    Додайте розчин крохмалю у холодній воді до ягодному морсу на плиті. Ви можете також проціджувати крохмальний розчин через сито, щоб позбутися від можливих грудочок. Залиште напій на плиті, безперервно перемішуючи, до загустіння. Приблизно через 5 хвилин кисіль буде готовий, його слід охолодити і можна знімати пробу.

    Домашній кисіль з крохмалю і варення з яблуками


    Інгредієнти:

  • яблука - 145 г;

  • варення - 75 г;

  • крохмаль - 25 г;

  • цукор - 65 г;

  • вода - 12 л.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати кисіль з варення і крохмалю, очистіть яблука від серцевини з насінням і наріжте кубиками середнього розміру. Приготуйте морс, змішавши варення з літром окропу і цукром, а потім додавши шматочки яблук. Проваривши морс близько 5 хвилин, додайте до нього крохмальний розчин і залиште все варитися ще хвилин 7. Густий кисіль з крохмалю і варення охолодіть перед зняттям проби. Подавайте просто так або доповніть вершками.

    Як варити кисіль з вишневого варення і крохмалю?


    Для такого рецепта краще всього вибирати плоди без кісточок, оскільки ягоди у вишневому киселях найкраще залишати, вони додадуть текстурного різноманітності і зроблять смак помітно більш насиченим.
    Інгредієнти:

  • варення - 145 г;

  • крохмаль - 35 г;

  • щіпка лимонної кислоти;

  • вода - 11 л.


  • Приготування
    Доведіть літр води до кипіння і залийте окропом варення. Отриманий морс проваріть близько 5 хвилин, збавивши жар до середнього. Додайте щіпку лимонної кислоти. При необхідності можна додати будь-підсолоджувач. В 100 мл холодної води розведіть крохмаль. Влийте крохмальний розчин до кисільною основі, безперервно перемішуючи. Залиште кисіль загуснути і охолодіть перед вживанням.

    Кисіль з малинового варення і крохмалю


    В основі напою може бути і малинове варення, але оскільки малина – м'яка ягода, довго проварювати морс не слід, інакше напій вийде каламутним.
    Інгредієнти:

  • малинове варення ;
  • Кисіль з варення і крохмалю

  • вода - 18 л;

  • крохмаль - 45 р.


  • Приготування

    Залийте малинове варення півтора літрами окропу і додайте на середньому жарі. Коли рідина повторно закипить, процідіть її і поверніть морс на вогонь. Залишилася залийте водою крохмаль і перемішайте його. Влийте крохмальний розчин до компоту тонкою цівкою, помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок. Залиште кисіль варитися до загустіння. Готовий напій слід охолодити перед дегустацією.


    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зварити кисіль з варення і крохмалю?
    Як зварити кисіль з варення і крохмалю?
    Один з ідеальних способів розправитися з зимовими запасами солодкої консервації - це зварити смачний, яскравий домашній кисіль. Напій на основі
    Кисіль з варення - рецепт
    Кисіль з варення - рецепт
    Кисіль - традиційно російський напій, саме тому всі бабусі до смачним здобним булочкам готують саме його. Хочете порадувати свою сім'ю киселем з
    Кисіль з вишні - рецепт
    Кисіль з вишні - рецепт
    Кисіль - смачний і ароматний напій, який припаде до смаку, як дорослим, так і дітям, а його приготування не займе багато сил і часу. Про те, як
    Кисіль з агрусу
    Кисіль з агрусу
    Кисіль - це приємний напій, яким добре почастувати в спекотний день. Його готують з різних ягід і фруктів з додаванням крохмалю. Давайте розберемося,
    Кисіль з чорної смородини
    Кисіль з чорної смородини
    Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова