Кисіль з варення - рецепт
Кисіль - одна з традиційних страв на Русі. На сьогоднішній день, цей корисний і поживний напій поширений не тільки в Росії, але і в багатьох європейських країнах.
Ягідно-фруктові киселі займають одне з перших місць по корисності, за кількістю містяться там вітамінів і амінокислот. Раніше кисіль не загущали крохмалем, а просто готували на квашених відварах злаків. У наш час його готують не тільки зі свіжих ягід і фруктів, сиропів, соків, але навіть з варення або джему. Сьогодні ми з вами розберемося, як приготувати смачний і корисний кисіль з варення. Ви можете використовувати будь-яке варення, яке є у вас в наявності: полуничне, вишневе, сливове, смородинове або будь-яке інше.
Малинове варення - одна з найбільш корисних заготовок на зиму. Його можна приймати не тільки як протизастудний засіб, додаючи в чай, або використовувати як начинку до млинців, але і зварити з нього приголомшливий кисіль. Як же зварити кисіль з малинового варення? Варто відзначити, що консистенція киселя з крохмалю і варення безпосередньо залежить від кількості доданого картопляного крохмалю. Якщо ви хочете зробити погустіше, то покладіть більше крохмалю і навпаки.
Інгредієнти:
вода - 2 л;
крохмаль картопляний - 3-4 ст. ложки;
варення малинове - за смаком.
Приготування
Щоб наш кисіль вийшов однорідної консистенції і в нього не потрапили зернятка від малини, візьмемо миску і зверху накриємо подвійним шаром марлі. Акуратно викладаємо малинове варення на марлю, гарненько притримуючи її, щоб вона не провисала. Потім віджимаємо варення. Залишилися в марлі зернятка викидаємо. Крохмаль заздалегідь розвести в холодній воді і залишаємо розбухати. У каструлю з киплячою водою тихенько вливаємо малинове варення і хвилин через 5 додаємо тонкою цівкою крохмаль. Не забувайте постійно помішувати кисіль, щоб не утворювалися грудочки. Відразу ж після закипання, зніміть кисіль з вогню і охолодіть. Кисіль з малинового варення можна подавати з будь-яким печивом або просто з батоном.
Інгредієнти:
вода - 1 л;
полуничне варення - 3-4 ст. ложки;
цукор - 3 ст. ложки;
крохмаль;
щіпка лимонної кислоти.
Приготування
Полуничне варення розбавляємо гарячою водою і варимо на слабкому вогні 5-7 хвилин. Проціджуємо отриманий сироп через сито, додаємо цукор, лимонну кислоту і перемішуємо, щоб весь цукор розчинився. Акуратно вливаємо заздалегідь розведений холодною водою крохмаль і доводимо суміш до кипіння. Знімаємо з вогню і залишаємо, щоб кисіль настоявся і охолов.
Інгредієнти:
вода - 1 л;
вишневе варення (бажано без кісточок) - 4 ст. ложки;
яблука - 2-3 шт.;
крохмаль - 1 ст. ложка;
цукор - за смаком.
Приготування
Яблука миємо, нарізаємо великими шматочками і кладемо в каструлю з киплячою водою. Через кілька хвилин додаємо вишневе варення і продовжуємо, помішуючи, варити на слабкому вогні. Додаємо цукор за смаком і крохмаль. Чекаємо 5 хвилин і знімаємо кисіль з вогню.
Про користь киселя
Лікарі рекомендують вживати киселі людям для лікування шлунково-кишкового тракту, особливо при гастритах, виразковій хворобі. Також він корисний людям, що страждають ожирінням, так як він створює відчуття ситості і від нього не повніють. Кожна ягода, використана в приготуванні киселя, лікує своє захворювання. Кисіль з вишневого варення допомагає при захворюваннях дихальних шляхів. Кисіль з яблук і вишневого варення покращує роботу підшлункової, склад крові. Виходить, що регулярно вживаючи кисіль, ви будете здорові і енергійні. А значить - варіть кисіль на здоров'я!
Ягідно-фруктові киселі займають одне з перших місць по корисності, за кількістю містяться там вітамінів і амінокислот. Раніше кисіль не загущали крохмалем, а просто готували на квашених відварах злаків. У наш час його готують не тільки зі свіжих ягід і фруктів, сиропів, соків, але навіть з варення або джему. Сьогодні ми з вами розберемося, як приготувати смачний і корисний кисіль з варення. Ви можете використовувати будь-яке варення, яке є у вас в наявності: полуничне, вишневе, сливове, смородинове або будь-яке інше.
Кисіль з малинового варення
Малинове варення - одна з найбільш корисних заготовок на зиму. Його можна приймати не тільки як протизастудний засіб, додаючи в чай, або використовувати як начинку до млинців, але і зварити з нього приголомшливий кисіль. Як же зварити кисіль з малинового варення? Варто відзначити, що консистенція киселя з крохмалю і варення безпосередньо залежить від кількості доданого картопляного крохмалю. Якщо ви хочете зробити погустіше, то покладіть більше крохмалю і навпаки.
Інгредієнти:
Приготування
Щоб наш кисіль вийшов однорідної консистенції і в нього не потрапили зернятка від малини, візьмемо миску і зверху накриємо подвійним шаром марлі. Акуратно викладаємо малинове варення на марлю, гарненько притримуючи її, щоб вона не провисала. Потім віджимаємо варення. Залишилися в марлі зернятка викидаємо. Крохмаль заздалегідь розвести в холодній воді і залишаємо розбухати. У каструлю з киплячою водою тихенько вливаємо малинове варення і хвилин через 5 додаємо тонкою цівкою крохмаль. Не забувайте постійно помішувати кисіль, щоб не утворювалися грудочки. Відразу ж після закипання, зніміть кисіль з вогню і охолодіть. Кисіль з малинового варення можна подавати з будь-яким печивом або просто з батоном.
Кисіль з полуничного варення
Інгредієнти:
Приготування
Полуничне варення розбавляємо гарячою водою і варимо на слабкому вогні 5-7 хвилин. Проціджуємо отриманий сироп через сито, додаємо цукор, лимонну кислоту і перемішуємо, щоб весь цукор розчинився. Акуратно вливаємо заздалегідь розведений холодною водою крохмаль і доводимо суміш до кипіння. Знімаємо з вогню і залишаємо, щоб кисіль настоявся і охолов.
Кисіль з вишневого варення і яблук
Інгредієнти:
Приготування
Яблука миємо, нарізаємо великими шматочками і кладемо в каструлю з киплячою водою. Через кілька хвилин додаємо вишневе варення і продовжуємо, помішуючи, варити на слабкому вогні. Додаємо цукор за смаком і крохмаль. Чекаємо 5 хвилин і знімаємо кисіль з вогню.
Про користь киселя
Лікарі рекомендують вживати киселі людям для лікування шлунково-кишкового тракту, особливо при гастритах, виразковій хворобі. Також він корисний людям, що страждають ожирінням, так як він створює відчуття ситості і від нього не повніють. Кожна ягода, використана в приготуванні киселя, лікує своє захворювання. Кисіль з вишневого варення допомагає при захворюваннях дихальних шляхів. Кисіль з яблук і вишневого варення покращує роботу підшлункової, склад крові. Виходить, що регулярно вживаючи кисіль, ви будете здорові і енергійні. А значить - варіть кисіль на здоров'я!
Рекомендуємо добрі рецепти
Корисний кисіль для дитини
Кисіль - дуже корисний напій, що рекомендується вводити в раціон харчування маленьких дітей. Цей напій не тільки насичений вітамінами, але також
Кисіль з журавлини - рецепт
Порадувати і наситити свій організм вітамінними напоями з журавлини можна в будь-який час року. У цій статті ми навчимося готувати журавлинні киселі,
Кисіль із слив
Найперші киселі готували з вівса, жита і пшениці. Дещо пізніше, коли з'явився картопляний крохмаль стали варити напій з фруктів і ягід. І сьогодні ми
Кисіль з агрусу
Кисіль - це приємний напій, яким добре почастувати в спекотний день. Його готують з різних ягід і фруктів з додаванням крохмалю. Давайте розберемося,
Кисіль з чорної смородини
Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова