Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кисіль з варення - рецепт

Кисіль з варення - рецепт

13-03-2015, 09:24
657
Кисіль з варення - рецепт
Кисіль - одна з традиційних страв на Русі. На сьогоднішній день, цей корисний і поживний напій поширений не тільки в Росії, але і в багатьох європейських країнах.
Ягідно-фруктові киселі займають одне з перших місць по корисності, за кількістю містяться там вітамінів і амінокислот. Раніше кисіль не загущали крохмалем, а просто готували на квашених відварах злаків. У наш час його готують не тільки зі свіжих ягід і фруктів, сиропів, соків, але навіть з варення або джему. Сьогодні ми з вами розберемося, як приготувати смачний і корисний кисіль з варення. Ви можете використовувати будь-яке варення, яке є у вас в наявності: полуничне, вишневе, сливове, смородинове або будь-яке інше.

Кисіль з малинового варення


Малинове варення - одна з найбільш корисних заготовок на зиму. Його можна приймати не тільки як протизастудний засіб, додаючи в чай, або використовувати як начинку до млинців, але і зварити з нього приголомшливий кисіль. Як же зварити кисіль з малинового варення? Варто відзначити, що консистенція киселя з крохмалю і варення безпосередньо залежить від кількості доданого картопляного крохмалю. Якщо ви хочете зробити погустіше, то покладіть більше крохмалю і навпаки.
Інгредієнти:

  • вода - 2 л;

  • крохмаль картопляний - 3-4 ст. ложки;

  • варення малинове - за смаком.


  • Приготування
    Щоб наш кисіль вийшов однорідної консистенції і в нього не потрапили зернятка від малини, візьмемо миску і зверху накриємо подвійним шаром марлі. Акуратно викладаємо малинове варення на марлю, гарненько притримуючи її, щоб вона не провисала. Потім віджимаємо варення. Залишилися в марлі зернятка викидаємо. Крохмаль заздалегідь розвести в холодній воді і залишаємо розбухати. У каструлю з киплячою водою тихенько вливаємо малинове варення і хвилин через 5 додаємо тонкою цівкою крохмаль. Не забувайте постійно помішувати кисіль, щоб не утворювалися грудочки. Відразу ж після закипання, зніміть кисіль з вогню і охолодіть. Кисіль з малинового варення можна подавати з будь-яким печивом або просто з батоном.

    Кисіль з полуничного варення


    Інгредієнти:

  • вода - 1 л;

  • полуничне варення - 3-4 ст. ложки;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • крохмаль;

  • щіпка лимонної кислоти.


  • Приготування
    Полуничне варення розбавляємо гарячою водою і варимо на слабкому вогні 5-7 хвилин. Проціджуємо отриманий сироп через сито, додаємо цукор, лимонну кислоту і перемішуємо, щоб весь цукор розчинився. Акуратно вливаємо заздалегідь розведений холодною водою крохмаль і доводимо суміш до кипіння. Знімаємо з вогню і залишаємо, щоб кисіль настоявся і охолов.

    Кисіль з вишневого варення і яблук


    Інгредієнти:

  • вода - 1 л;

  • вишневе варення (бажано без кісточок) - 4 ст. ложки;

  • яблука - 2-3 шт.;

  • крохмаль - 1 ст. ложка;

  • цукор - за смаком.


  • Приготування
    Яблука миємо, нарізаємо великими шматочками і кладемо в каструлю з киплячою водою. Через кілька хвилин додаємо вишневе варення
    Кисіль з варення - рецепт
    і продовжуємо, помішуючи, варити на слабкому вогні. Додаємо цукор за смаком і крохмаль. Чекаємо 5 хвилин і знімаємо кисіль з вогню.
    Про користь киселя
    Лікарі рекомендують вживати киселі людям для лікування шлунково-кишкового тракту, особливо при гастритах, виразковій хворобі. Також він корисний людям, що страждають ожирінням, так як він створює відчуття ситості і від нього не повніють. Кожна ягода, використана в приготуванні киселя, лікує своє захворювання. Кисіль з вишневого варення допомагає при захворюваннях дихальних шляхів. Кисіль з яблук і вишневого варення покращує роботу підшлункової, склад крові. Виходить, що регулярно вживаючи кисіль, ви будете здорові і енергійні. А значить - варіть кисіль на здоров'я!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Корисний кисіль для дитини
    Корисний кисіль для дитини
    Кисіль - дуже корисний напій, що рекомендується вводити в раціон харчування маленьких дітей. Цей напій не тільки насичений вітамінами, але також
    Кисіль з журавлини - рецепт
    Кисіль з журавлини - рецепт
    Порадувати і наситити свій організм вітамінними напоями з журавлини можна в будь-який час року. У цій статті ми навчимося готувати журавлинні киселі,
    Кисіль із слив
    Кисіль із слив
    Найперші киселі готували з вівса, жита і пшениці. Дещо пізніше, коли з'явився картопляний крохмаль стали варити напій з фруктів і ягід. І сьогодні ми
    Кисіль з агрусу
    Кисіль з агрусу
    Кисіль - це приємний напій, яким добре почастувати в спекотний день. Його готують з різних ягід і фруктів з додаванням крохмалю. Давайте розберемося,
    Кисіль з чорної смородини
    Кисіль з чорної смородини
    Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова