Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зварити кисіль з варення і крохмалю?

Як зварити кисіль з варення і крохмалю?

15-02-2016, 14:33
634
Як зварити кисіль з варення і крохмалю?
Звичайно ж, краще всього для приготування киселів використовувати свіжі або заморожені ягоди або фрукти. Але що ж робити, якщо для свіжих ягід не сезон, а заморожених в морозильній камері просто не виявилося? Невже доведеться забути до літа про дегустації цього смачного і корисного напою? Зовсім не обов'язково, якщо, звичайно ж, у вас є в запасі кілька баночок невикористаного варення. Є таке? Тоді ми спеціально для вас розповімо, як правильно приготувати кисіль з варення і крохмалю.

Домашній кисіль з крохмалю і варення - рецепт


Інгредієнти:

  • будь-яке варення – за смаком;

  • фільтрована вода – 25 л;

  • картопляний крохмаль – 150-250 р.


  • Приготування
    Два літри води прогріваємо на вогні, розчиняємо в ній варення в такій кількості, щоб вийшов морс найбільш підходить вашому смаку. Після цього суміш проціджують крізь сито, перетираючи м'якоть фруктів або ягід з варення і відокремлюючи жорстку домішка. Отриману рідину розміщуємо на плиті на вогні середньої інтенсивності і даємо закипіти. Після цього тоненькою цівкою вливаємо розведений решти воді крохмаль, не припиняючи при цьому інтенсивно розмішувати киплячу фруктову суміш. Після цього зменшуємо вогонь до мінімального рівня і, продовжуючи заважати, прогріваємо кисіль до кипіння і загустіння і знімаємо з вогню.
    Густина готового напою залежить від кількості крохмалю, використовуваного для його приготування. При мінімальній кількості, зазначеному в інгредієнтах, отримуємо досить рідку текстуру киселя. Максимальна ж його порція дозволить насолодитися густотою десерту, який нагадає по консистенції желе.

    Кисіль з вишневого варення, свіжих яблук і крохмалю


    Інгредієнти:

  • очищена вода – 2 л;

  • яблука свіжі – 350-400 г;

  • вишневе варення – 250 г;

  • цукровий пісок – за смаком;

  • картопляний крохмаль – 90 р.


  • Приготування
    Приготування киселю з варення, яблук і крохмалю, як і в попередньому варіанті, починаємо з того, що підігріваємо до кипіння очищену воду, залишивши невелику її кількість.
    За цей час очищаємо попередньо вимиті яблучка, вирізаємо з них серцевину і нарізаємо невеликими скибочками. Тут важливо визначитися чи буде ваш напій з домішкою шматочків фруктів або ж в чистому вигляді. При першому варіанті при подрібненні яблук враховуємо розмір бажаних яблучних скибочок, які будуть потрапляти в киселях і беремо вишневе варення без кісточок.
    Закладаємо підготовлені яблучні плоди у киплячу воду, туди ж відправляємо вишневе варення, ретельно розмішуємо і доводимо до бажаного смаку, додавши цукровий пісок. Даємо прокипіти суміші після повного повторного закипання і розчинення всіх цукрових кристалів протягом п'яти хвилин під кришкою, збавивши вогонь до мінімуму, а потім вводимо розведений решти воді крохмаль і витримуємо масу, помішуючи, до загустіння. Готовий кисіль набагато смачніше в охолодженому вигляді, але при бажанні можна подати його і теплим.
    Для приготування киселю без домішки яблук і ягід, після того як суміш прокипить, проціджуємо її перед тим, як ввести крохмаль.

    Густий кисіль з смородинового варення і крохмалю


    Інгредієнти:

  • очищена вода – 25 л;

  • смородинове варення – 260 г;
  • Як зварити кисіль з варення і крохмалю?

  • сік лимона – 45 мл;

  • цукровий пісок – за смаком;

  • картопляний крохмаль – 115 р.


  • Приготування
    Найкраще для приготування киселю підійде смородина, перетерта з цукром або, так звана, вітамінна заготовка. Розчинний необхідна її кількість в підігрітій очищеної воді (2 л) і процідимо через марлю або сито. Отриману рідину ставимо на вогонь, прогріваємо до кипіння, додаємо при бажанні цукровий пісок і вводимо розведений у решті воді крохмаль, додаємо сік лимона і після повторного закипання знімаємо з вогню.



    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кисіль з варення і крохмалю
    Кисіль з варення і крохмалю
    Яскравий і смачний кисіль готується дуже швидко, а густоту готового страви ви можете варіювати на свій розсуд, додаючи різну кількість крохмалю. Але
    Кисіль з крохмалю - рецепт
    Кисіль з крохмалю - рецепт
    Кисіль - це не тільки дуже смачний напій, але ще й корисний. Однак, він корисний тільки в тому випадку, якщо приготований самостійно в домашніх
    Кисіль з варення - рецепт
    Кисіль з варення - рецепт
    Кисіль - традиційно російський напій, саме тому всі бабусі до смачним здобним булочкам готують саме його. Хочете порадувати свою сім'ю киселем з
    Кисіль з агрусу
    Кисіль з агрусу
    Кисіль - це приємний напій, яким добре почастувати в спекотний день. Його готують з різних ягід і фруктів з додаванням крохмалю. Давайте розберемося,
    Кисіль з чорної смородини
    Кисіль з чорної смородини
    Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова