Грог в домашніх умовах - рецепт
Прекрасним зігріваючим напоєм після зимової прогулянки буде стаканчик гарячого грогу, приготованого в домашніх умовах нашими рецептами.
Інгредієнти:
ром темний – 250 мл;
очищена вода – 500 мл;
лимон – 2 шт.;
цукровий пісок – 100 р.
Приготування
В каструльку або кухлик наливаємо очищену воду, прогріваємо її до кипіння, тонкою цівкою вливаємо ром, додаємо сік двох лимонів і додаємо цукровий пісок. Витримуємо напій на вогні, помішуючи, до розчинення солодких кристалів, знімаємо з вогню, розливаємо по келихах і можемо подавати.
Інгредієнти:
ром темний – 240 мл;
очищена вода або чай – 240 мл;
сік лимона – 160 мл;
гвоздика – 7-8 бутонів;
паличка кориці – 4 шт.;
цукровий пісок – 40 г;
часточки апельсина для оформлення.
Приготування
Як і в класичному варіанті доводимо воду до кипіння (часто її замінюють свіжозвареною міцним чаєм), вливаємо потроху темний ром, додаємо сік лимона і цукровий пісок, а також кидаємо бутони гвоздики і палички кориці. Витримуємо на вогні, помішуючи, кілька хвилин до розчинення цукру, тут же розливаємо по келихах і можемо подавати, поклавши в кожен з них по часточки апельсина.
Для тих, хто не вживає спиртне, або ж для дитячої аудиторії можна подати безалкогольний грог, рецепт якого пропонуємо нижче.
Інгредієнти:
вода очищена – 550 мл;
чай міцний – 275 мл;
цукровий пісок – 55 г;
мед – 55 г;
лимон – 2 гуртка;
невелике яблуко – 1 шт.;
заморожена малина – 45 г;
заморожена суниця – 45 г;
заморожена вишня – 45 г;
гвоздика – 2-3 бутона;
горошини запашного перцю – 2 шт.;
паличка кориці – 2 шт.;
горіх мускатний мелений – щіпка;
кардамон мелений – щіпка.
Приготування
Для початку заваримо міцний чай. Для цього дві чайні ложки заварки заливаємо склянкою (250 мл) окропу, даємо настоятися під кришкою кілька хвилин і проціджують.
Водичку для грогу наливаємо в каструльку, прогріваємо до кипіння, вливаємо міцний чай, додаємо цукровий пісок, кидаємо бутони гвоздики, горошини запашного перцю, палички кориці, мускатний горіх і кардамон і даємо прокипіти, помішуючи, дві хвилини. Потім додаємо заморожені ягоди малини, суниці і вишні, кидаємо часточки лимона і попередньо очищеного і нарізаного яблука, закладаємо мед і проварюємо ще три хвилинки.
Тепер знімаємо посуд з грогом з вогню і грунтовно закутуємо на п'ятнадцять хвилин. Після закінчення часу напій проціджують, розливаємо по глиняним або іншим склянках з товстими стінами, добре утримує тепло, і подаємо до столу.
Інгредієнти:
ром темний – 220 мл;
зелений чай – 3 ч. ложки;
очищена вода – 1 л;
обліпиха – 160 г;
паличка кориці – 1 шт.;
мед квітковий – 100 г;
часточки лимона для подачі.
Приготування
Зелений чай заливаємо підігрітою до кипіння водою, даємо настоятися протягом п'яти хвилин і проціджують. Наливаємо в каструльку ром, кидаємо обліпиху і паличку кориці. Прогріваємо до кипіння, вливаємо зелений чай, закладаємо мед, перемішуємо до його розчинення. Знімаємо з вогню й даємо настоятися кілька хвилин. Потім розливаємо обліпиховий грог по келихах, добре утримує тепло, і подаємо з часточками лимона.
Інгредієнти:
вино (портвейн) – 125 мл;
коньяк – 200 мл;
малиновий сік або сироп – 250 мл;
гвоздика – 1 бутон;
цукор ванільний – 10 г;
м'ята сушена – щіпка;
кориця мелена – щіпка.
Приготування
Наливаємо в ємність портвейн і сік (або сироп). Кидаємо в суміш м'яту, корицю, гвоздику і ванільний цукор і прогріваємо, помішуючи, до кипіння, а потім знімаємо з вогню. Грунтовно закутуємо грог на п'ятнадцять хвилин, а потім проціджуємо, додаємо коньяк, ще трохи прогріваємо і подаємо, розлив по жароміцним келихах.
Грог - класичний рецепт з ромом
Інгредієнти:
Приготування
В каструльку або кухлик наливаємо очищену воду, прогріваємо її до кипіння, тонкою цівкою вливаємо ром, додаємо сік двох лимонів і додаємо цукровий пісок. Витримуємо напій на вогні, помішуючи, до розчинення солодких кристалів, знімаємо з вогню, розливаємо по келихах і можемо подавати.
Грог - домашній рецепт з ромом
Інгредієнти:
Приготування
Як і в класичному варіанті доводимо воду до кипіння (часто її замінюють свіжозвареною міцним чаєм), вливаємо потроху темний ром, додаємо сік лимона і цукровий пісок, а також кидаємо бутони гвоздики і палички кориці. Витримуємо на вогні, помішуючи, кілька хвилин до розчинення цукру, тут же розливаємо по келихах і можемо подавати, поклавши в кожен з них по часточки апельсина.
Для тих, хто не вживає спиртне, або ж для дитячої аудиторії можна подати безалкогольний грог, рецепт якого пропонуємо нижче.
Рецепт приготування безалкогольного грогу
Інгредієнти:
Приготування
Для початку заваримо міцний чай. Для цього дві чайні ложки заварки заливаємо склянкою (250 мл) окропу, даємо настоятися під кришкою кілька хвилин і проціджують.
Водичку для грогу наливаємо в каструльку, прогріваємо до кипіння, вливаємо міцний чай, додаємо цукровий пісок, кидаємо бутони гвоздики, горошини запашного перцю, палички кориці, мускатний горіх і кардамон і даємо прокипіти, помішуючи, дві хвилини. Потім додаємо заморожені ягоди малини, суниці і вишні, кидаємо часточки лимона і попередньо очищеного і нарізаного яблука, закладаємо мед і проварюємо ще три хвилинки.
Тепер знімаємо посуд з грогом з вогню і грунтовно закутуємо на п'ятнадцять хвилин. Після закінчення часу напій проціджують, розливаємо по глиняним або іншим склянках з товстими стінами, добре утримує тепло, і подаємо до столу.
Обліпиховий грог - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Зелений чай заливаємо підігрітою до кипіння водою, даємо настоятися протягом п'яти хвилин і проціджують. Наливаємо в каструльку ром, кидаємо обліпиху і паличку кориці. Прогріваємо до кипіння, вливаємо зелений чай, закладаємо мед, перемішуємо до його розчинення. Знімаємо з вогню й даємо настоятися кілька хвилин. Потім розливаємо обліпиховий грог по келихах, добре утримує тепло, і подаємо з часточками лимона.
Грог - рецепт в домашніх умовах з соку, коньяку та вина
Інгредієнти:
Приготування
Наливаємо в ємність портвейн і сік (або сироп). Кидаємо в суміш м'яту, корицю, гвоздику і ванільний цукор і прогріваємо, помішуючи, до кипіння, а потім знімаємо з вогню. Грунтовно закутуємо грог на п'ятнадцять хвилин, а потім проціджуємо, додаємо коньяк, ще трохи прогріваємо і подаємо, розлив по жароміцним келихах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Безалкогольний глінтвейн в домашніх умовах – рецепт
Глінтвейн - чудовий зігріваючий напій, який традиційно варять із вина. Проте, представлені далі рецепти не містять у складі алкоголю, при цьому напій
Яблучний грог
Для тих, хто не палає любов'ю до класичного грогу, ми відкриємо рецепт більш м'якою і приємною його варіації з участю яблука в списку інгредієнтів.
Рецепт грогу з ромом
Гарячий алкогольний напій грог, звичайно ж, знайомий багатьом. Він явно не вкладається у вузькі рамки простого чаю з ромом і спеціями. Він настільки
Грог - рецепт з вином
Грог - широко поширений у всьому світі англійський напій, приготований з гарячого міцного чаю, рома і цукру з додаванням різних спецій і прянощів. А
Як приготувати грог?
Грог - алкогольний напій, приготований з рому або коньяку, який потім розбавляється гарячою водою з додаванням цукру, лимонного соку, кориці та інших
Грог з коньяком
Грог - це гарячий алкогольний напій, батьківщиною якого є Великобританія. Його можна готувати з додаванням різного алкоголю і спецій. І сьогодні мова