Грог в домашніх умовах - рецепт

Грог - класичний рецепт з ромом
Інгредієнти:
Приготування
В каструльку або кухлик наливаємо очищену воду, прогріваємо її до кипіння, тонкою цівкою вливаємо ром, додаємо сік двох лимонів і додаємо цукровий пісок. Витримуємо напій на вогні, помішуючи, до розчинення солодких кристалів, знімаємо з вогню, розливаємо по келихах і можемо подавати.
Грог - домашній рецепт з ромом
Інгредієнти:
Приготування
Як і в класичному варіанті доводимо воду до кипіння (часто її замінюють свіжозвареною міцним чаєм), вливаємо потроху темний ром, додаємо сік лимона і цукровий пісок, а також кидаємо бутони гвоздики і палички кориці. Витримуємо на вогні, помішуючи, кілька хвилин до розчинення цукру, тут же розливаємо по келихах і можемо подавати, поклавши в кожен з них по часточки апельсина.
Для тих, хто не вживає спиртне, або ж для дитячої аудиторії можна подати безалкогольний грог, рецепт якого пропонуємо нижче.
Рецепт приготування безалкогольного грогу
Інгредієнти:
Приготування
Для початку заваримо міцний чай. Для цього дві чайні ложки заварки заливаємо склянкою (250 мл) окропу, даємо настоятися під кришкою кілька хвилин і проціджують.
Водичку для грогу наливаємо в каструльку, прогріваємо до кипіння, вливаємо міцний чай, додаємо цукровий пісок, кидаємо бутони гвоздики, горошини запашного перцю, палички кориці, мускатний горіх і кардамон і даємо прокипіти, помішуючи, дві хвилини. Потім додаємо заморожені ягоди малини, суниці і вишні, кидаємо часточки лимона і попередньо очищеного і нарізаного яблука, закладаємо мед і проварюємо ще три хвилинки.
Тепер знімаємо посуд з грогом з вогню і грунтовно закутуємо на п'ятнадцять хвилин. Після закінчення часу напій проціджують, розливаємо по глиняним або іншим склянках з товстими стінами, добре утримує тепло, і подаємо до столу.
Обліпиховий грог - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Зелений чай заливаємо підігрітою до кипіння водою, даємо настоятися протягом п'яти хвилин і проціджують. Наливаємо в каструльку ром, кидаємо обліпиху і паличку кориці. Прогріваємо до кипіння, вливаємо зелений чай, закладаємо мед, перемішуємо до його розчинення. Знімаємо з вогню й даємо настоятися кілька хвилин. Потім розливаємо обліпиховий грог по келихах, добре утримує тепло, і подаємо з часточками лимона.
Грог - рецепт в домашніх умовах з соку, коньяку та вина
Інгредієнти:

Приготування
Наливаємо в ємність портвейн і сік (або сироп). Кидаємо в суміш м'яту, корицю, гвоздику і ванільний цукор і прогріваємо, помішуючи, до кипіння, а потім знімаємо з вогню. Грунтовно закутуємо грог на п'ятнадцять хвилин, а потім проціджуємо, додаємо коньяк, ще трохи прогріваємо і подаємо, розлив по жароміцним келихах.
Рекомендуємо добрі рецепти

Безалкогольний глінтвейн в домашніх умовах – рецепт
Глінтвейн - чудовий зігріваючий напій, який традиційно варять із вина. Проте, представлені далі рецепти не містять у складі алкоголю, при цьому напій

Яблучний грог
Для тих, хто не палає любов'ю до класичного грогу, ми відкриємо рецепт більш м'якою і приємною його варіації з участю яблука в списку інгредієнтів.

Рецепт грогу з ромом
Гарячий алкогольний напій грог, звичайно ж, знайомий багатьом. Він явно не вкладається у вузькі рамки простого чаю з ромом і спеціями. Він настільки

Грог - рецепт з вином
Грог - широко поширений у всьому світі англійський напій, приготований з гарячого міцного чаю, рома і цукру з додаванням різних спецій і прянощів. А

Як приготувати грог?
Грог - алкогольний напій, приготований з рому або коньяку, який потім розбавляється гарячою водою з додаванням цукру, лимонного соку, кориці та інших

Грог з коньяком
Грог - це гарячий алкогольний напій, батьківщиною якого є Великобританія. Його можна готувати з додаванням різного алкоголю і спецій. І сьогодні мова