» » Яблучний грог

Яблучний грог

Яблучний грог
Для тих, хто не палає любов'ю до класичного грогу ми відкриємо рецепт більш м'якою і приємною його варіації з участю яблука в списку інгредієнтів. Яблучний грог не тільки цікавий алкогольний напій в асортименті для вечірок, але і відмінний засіб проти простуди.

Як приготувати яблучний грог?


Інгредієнти:

  • яблучний сидр - 3 ст.;

  • цукор - 1/2 ст.;

  • листя смородини - 2 шт.;

  • яблучний лікер - 1/3 ст.


  • Приготування
    У сотейник наливаємо яблучний сидр і доводимо його до кипіння разом з цукром і листям чорної смородини. Як тільки напій закипить, зменшуємо вогонь і проварюємо його хвилин 10. Витягуємо з напою листя смородини і злегка охолодити його. Перед подачею додаємо в грог яблучний лікер, ретельно перемішуємо і розливаємо по келихах. При необхідності напій можна додатково підсолодити.

    Медово - яблучний грог з корицею


    Інгредієнти:

  • яблука - 5 шт.;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • вода -1 ст.;

  • кориця - 1 ч. ложка;

  • вода - 3 ст.;

  • темний ром - 450 мл;

  • мелений мускатний горіх.


  • Приготування
    Яблука очищаємо від шкірки і серцевини і викладаємо на деко для випічки. Поливаємо яблука сумішшю меду і склянки води, додатково посипаємо корицею і ставимо в духовку розігріту до 180 градусів на 45 хвилин, або до розм'якшення.
    Витягаємо яблука з духовки і пюрируем з за допомогою блендера. Заливаємо отримане пюре темним ромом і гарячою водою. Після чого напій варто перевірити на солодкість і додати мед при необхідності.
    Коктейль "Яблучний грог" подається прикрашеним збитими вершками , посипаними мускатним горіхом.

    Рецепт яблучного грогу


    Інгредієнти:

  • яблучний бренді - 30 мл;

  • яблучний сік - 60 мл;

  • сухий вермут - 30 мл;

  • вершкове масло - 1/2 ч. ложки;

  • цукор, прянощі - за смаком.


  • Яблучний грог
    Приготування
    Яблучний сік ставимо на плиту і доводимо до кипіння. До соку додаємо при цьому цукор і прянощі (кориця, гвоздика, аніс, мускатний горіх) за смаком. Як тільки сік закипить, зменшуємо вогонь до середнього і проварюємо спеції під кришкою хвилин 7-8. Тепер сік слід процідити і злегка остудити, щоб при додаванні алкоголю, той не випарувався.
    Ось правда вершкове масло можна додати ще гарячий напій - воно помітно пом'якшить смаку. В злегка охолоджений яблучний сік додаємо вермут і бренді, перемішуємо і переливаємо напій у склянку для подачі.
    Готовий грог можна прикрасити паличкою кориці, скибочкою яблука, лимонною цедрою, або збитим яєчним білком.
    Додав: admin | 5-07-2015, 18:19
    Переглядів: 740