Рецепт грогу з ромом
Про історію походження цього улюбленого багатьма, особливо «в студену зимову пору», зігріваючого напою на сторінках нашого сайту ми вже писали. Але наведених 3-х рецептів виявилося не досить. Грог явно не вкладається у вузькі рамки простого чаю з ромом і спеціями. Він настільки різноманітний, що кожен обов'язково зможе вибрати що-небудь собі по смаку. І все це буде грог.
Грог з ромом і вершковим маслом
Інгредієнти:
ром темний - 50 мл;
цукор-рафінад - 3 шматочки;
вода - 05 склянки;
масло вершкове - 10 р.
Приготування
Кладемо в стакан цукор, додаємо ром і заливаємо все окропом. Розмішуємо, поки цукор не розчиниться, і нарізаємо зверху тонкими пластівцями вершкове масло. Зігріваючий напій готовий!
Рецепт грогу з ромом «Гарячий Генрі»
Інгредієнти:
ром - 1 ст.;
вода - 05 склянки;
мед - 2 ст. ложки;
гвоздика - 6 шт.;
ваніль - 1 стручок;
горіх мускатний - 1 зубчик;
перець чорний горошок - 6 шт.;
цедра лимона - 05 ч. ложки.
Приготування
В гарячій воді розчиняємо мед. Додаємо подрібнені в ступці перець і гвоздику, а також серцевину стручка ванілі, мускатний горіх і цедру лимона. Варимо 10 хвилин на повільному вогні, потім накриваємо кришкою і стільки ж наполягаємо. Після проціджуємо, додаємо ром і розливаємо по гуртках.
Грог «Кейтумский по-домашньому»
Інгредієнти:
ром (темний, витриманий) - 40 мл;
вино червоне - 20 мл;
вода - 40 мл;
цукор-рафінад - 4 шт.;
горіх мускатний (мелений) - 1 дрібка;
лимон - 1 зубчик.
Приготування
Цукор заливаємо гарячою водою і помішуємо, поки не розчиниться. Вливаємо до сиропу ром і вино і підігріваємо грог на повільному вогні, але не доводимо до кипіння! Готовий грог переливаємо в склянку, посипаємо мускатним горіхом і прикрашаємо часточкою лимона.
Як зробити грог «Для справжнього моряка» з ромом?
Інгредієнти:
ром «Карт Бланш» - 45 мл;
ром «Капітан Морган» - 45 мл;
сік лайма - 45 мл;
сік лимона - 45 мл;
сік апельсина - 45 мл;
сироп гранатовий - 45 мл;
вишеньки - для прикраси;
лід колотий.
Приготування
У шейкер, наполовину заповнений колотим льодом, наливаємо всі компоненти коктейлю і добре збиваємо. Потім проціджуємо через спеціальну лійку, також набиту льодом, в склянку з подвійним дном. Прикрашаємо коктейльної вишнею. Цей крижаний грог сильно відрізняється від нашого звичного уявлення про це горячительном напої. Але не варто забувати, що зігріваючим він став лише згодом. А спочатку капітани стали розбавляти ром водою, щоб було легше підтримувати дисципліну на підпорядкованих їм кораблях.
Кавовий грог з ромом
Інгредієнти:
кава - 500 мл;
ром - 500 мл;
коньяк - 100 мл;
вода - 025 ст.;
цукор - 50 г;
лимон - 1 шт.
Приготування
Для початку варимо міцна кава і проціджуємо. Додаємо до нього цукор, ром і коньяк. Розливаємо по чашках і прикрашаємо часточками лимона.
Грог з ромом і вершковим маслом
Інгредієнти:
Приготування
Кладемо в стакан цукор, додаємо ром і заливаємо все окропом. Розмішуємо, поки цукор не розчиниться, і нарізаємо зверху тонкими пластівцями вершкове масло. Зігріваючий напій готовий!
Рецепт грогу з ромом «Гарячий Генрі»
Інгредієнти:
Приготування
В гарячій воді розчиняємо мед. Додаємо подрібнені в ступці перець і гвоздику, а також серцевину стручка ванілі, мускатний горіх і цедру лимона. Варимо 10 хвилин на повільному вогні, потім накриваємо кришкою і стільки ж наполягаємо. Після проціджуємо, додаємо ром і розливаємо по гуртках.
Грог «Кейтумский по-домашньому»
Інгредієнти:
Приготування
Цукор заливаємо гарячою водою і помішуємо, поки не розчиниться. Вливаємо до сиропу ром і вино і підігріваємо грог на повільному вогні, але не доводимо до кипіння! Готовий грог переливаємо в склянку, посипаємо мускатним горіхом і прикрашаємо часточкою лимона.
Як зробити грог «Для справжнього моряка» з ромом?
Інгредієнти:
Приготування
У шейкер, наполовину заповнений колотим льодом, наливаємо всі компоненти коктейлю і добре збиваємо. Потім проціджуємо через спеціальну лійку, також набиту льодом, в склянку з подвійним дном. Прикрашаємо коктейльної вишнею. Цей крижаний грог сильно відрізняється від нашого звичного уявлення про це горячительном напої. Але не варто забувати, що зігріваючим він став лише згодом. А спочатку капітани стали розбавляти ром водою, щоб було легше підтримувати дисципліну на підпорядкованих їм кораблях.
Кавовий грог з ромом
Інгредієнти:
Приготування
Для початку варимо міцна кава і проціджуємо. Додаємо до нього цукор, ром і коньяк. Розливаємо по чашках і прикрашаємо часточками лимона.
Рекомендуємо добрі рецепти
Коктейлі з ромом
Для створення сучасних коктейлів самим популярним інгредієнтом є ром. Він прекрасно поєднується з соками, фруктовими лікерами і різними алкогольними
Грог - рецепт з вином
Грог - широко поширений у всьому світі англійський напій, приготований з гарячого міцного чаю, рома і цукру з додаванням різних спецій і прянощів. А
Коктейлі з текілою
Як ми знаємо, жодна вечірка не обходиться без алкогольних коктейлів. Варіантів їх створення з різними інгредієнтами існує безліч: з горілкою, ромом,
Літні легкі коктейлі
У спеку хочеться чогось прохолодного та легені. У нашій статті ми зібрали кілька найбільш цікавих варіантів створення легких літніх коктейлів. Вони
Як приготувати грог?
Грог - алкогольний напій, приготований з рому або коньяку, який потім розбавляється гарячою водою з додаванням цукру, лимонного соку, кориці та інших
Грог з коньяком
Грог - це гарячий алкогольний напій, батьківщиною якого є Великобританія. Його можна готувати з додаванням різного алкоголю і спецій. І сьогодні мова