Про історію походження цього улюбленого багатьма, особливо «в студену зимову пору», зігріваючого напою на сторінках нашого сайту ми вже писали. Але наведених 3-х рецептів виявилося не досить. Грог явно не вкладається у вузькі рамки простого чаю з ромом і спеціями. Він настільки різноманітний, що кожен обов'язково зможе вибрати що-небудь собі по смаку. І все це буде грог.
Грог з ромом і вершковим маслом
Інгредієнти: ром темний - 50 мл; цукор-рафінад - 3 шматочки; вода - 05 склянки; масло вершкове - 10 р. Приготування Кладемо в стакан цукор, додаємо ром і заливаємо все окропом. Розмішуємо, поки цукор не розчиниться, і нарізаємо зверху тонкими пластівцями вершкове масло. Зігріваючий напій готовий!
Рецепт грогу з ромом «Гарячий Генрі»
Інгредієнти: ром - 1 ст.; вода - 05 склянки; мед - 2 ст. ложки; гвоздика - 6 шт.; ваніль - 1 стручок; горіх мускатний - 1 зубчик; перець чорний горошок - 6 шт.; цедра лимона - 05 ч. ложки. Приготування В гарячій воді розчиняємо мед. Додаємо подрібнені в ступці перець і гвоздику, а також серцевину стручка ванілі, мускатний горіх і цедру лимона. Варимо 10 хвилин на повільному вогні, потім накриваємо кришкою і стільки ж наполягаємо. Після проціджуємо, додаємо ром і розливаємо по гуртках.
Грог «Кейтумский по-домашньому» Інгредієнти: ром (темний, витриманий) - 40 мл; вино червоне - 20 мл; вода - 40 мл; цукор-рафінад - 4 шт.; горіх мускатний (мелений) - 1 дрібка; лимон - 1 зубчик. Приготування Цукор заливаємо гарячою водою і помішуємо, поки не розчиниться. Вливаємо до сиропу ром і вино і підігріваємо грог на повільному вогні, але не доводимо до кипіння! Готовий грог переливаємо в склянку, посипаємо мускатним горіхом і прикрашаємо часточкою лимона.
Як зробити грог «Для справжнього моряка» з ромом? Інгредієнти: ром «Карт Бланш» - 45 мл; ром «Капітан Морган» - 45 мл; сік лайма - 45 мл; сік лимона - 45 мл; сік апельсина - 45 мл; сироп гранатовий - 45 мл; вишеньки - для прикраси; лід колотий. Приготування У шейкер, наполовину заповнений колотим льодом, наливаємо всі компоненти коктейлю і добре збиваємо. Потім проціджуємо через спеціальну лійку, також набиту льодом, в склянку з подвійним дном. Прикрашаємо коктейльної вишнею. Цей крижаний грог сильно відрізняється від нашого звичного уявлення про це горячительном напої. Але не варто забувати, що зігріваючим він став лише згодом. А спочатку капітани стали розбавляти ром водою, щоб було легше підтримувати дисципліну на підпорядкованих їм кораблях.
Кавовий грог з ромом
Інгредієнти: кава - 500 мл; ром - 500 мл; коньяк - 100 мл; вода - 025 ст.; цукор - 50 г; лимон - 1 шт. Приготування Для початку варимо міцна кава і проціджуємо. Додаємо до нього цукор, ром і коньяк. Розливаємо по чашках і прикрашаємо часточками лимона.