Для тих, хто не палає любов'ю до класичного грогу ми відкриємо рецепт більш м'якою і приємною його варіації з участю яблука в списку інгредієнтів. Яблучний грог не тільки цікавий алкогольний напій в асортименті для вечірок, але і відмінний засіб проти простуди.
Як приготувати яблучний грог?
Інгредієнти: яблучний сидр - 3 ст.; цукор - 1/2 ст.; листя смородини - 2 шт.; яблучний лікер - 1/3 ст. Приготування У сотейник наливаємо яблучний сидр і доводимо його до кипіння разом з цукром і листям чорної смородини. Як тільки напій закипить, зменшуємо вогонь і проварюємо його хвилин 10. Витягуємо з напою листя смородини і злегка охолодити його. Перед подачею додаємо в грог яблучний лікер, ретельно перемішуємо і розливаємо по келихах. При необхідності напій можна додатково підсолодити.
Медово - яблучний грог з корицею
Інгредієнти: яблука - 5 шт.; мед - 2 ст. ложки; вода -1 ст.; кориця - 1 ч. ложка; вода - 3 ст.; темний ром - 450 мл; мелений мускатний горіх. Приготування Яблука очищаємо від шкірки і серцевини і викладаємо на деко для випічки. Поливаємо яблука сумішшю меду і склянки води, додатково посипаємо корицею і ставимо в духовку розігріту до 180 градусів на 45 хвилин, або до розм'якшення.
Витягаємо яблука з духовки і пюрируем з за допомогою блендера. Заливаємо отримане пюре темним ромом і гарячою водою. Після чого напій варто перевірити на солодкість і додати мед при необхідності.
Коктейль "Яблучний грог" подається прикрашеним збитими вершками , посипаними мускатним горіхом.
Рецепт яблучного грогу
Інгредієнти: яблучний бренді - 30 мл; яблучний сік - 60 мл; сухий вермут - 30 мл; вершкове масло - 1/2 ч. ложки; цукор, прянощі - за смаком. Приготування Яблучний сік ставимо на плиту і доводимо до кипіння. До соку додаємо при цьому цукор і прянощі (кориця, гвоздика, аніс, мускатний горіх) за смаком. Як тільки сік закипить, зменшуємо вогонь до середнього і проварюємо спеції під кришкою хвилин 7-8. Тепер сік слід процідити і злегка остудити, щоб при додаванні алкоголю, той не випарувався.
Ось правда вершкове масло можна додати ще гарячий напій - воно помітно пом'якшить смаку. В злегка охолоджений яблучний сік додаємо вермут і бренді, перемішуємо і переливаємо напій у склянку для подачі.
Готовий грог можна прикрасити паличкою кориці, скибочкою яблука, лимонною цедрою, або збитим яєчним білком.