Мандаринова настоянка на горілці

Мандаринова настоянка на горілці – рецепт
Звичайна настоянка готується на одних лише мандаринових кірках, ці рецепти ми неодмінно розглянемо, але зараз зупинимо свою увагу на напої, до складу якого входить не тільки цедра, але і м'якоть, завдяки якій настоянка виходить ароматною і солодкуватою.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити мандаринову настоянку на горілці, зніміть з мандарин цедру з допомогою ножа-економки, таким чином, щоб на помаранчевих шматочках не залишилося жодної ділянки з білою м'якоттю. Справа в тому, що м'якоть, як і оболонка самих часточок разом з насінням, надає настоянці виражену гіркоту. Відокремивши цедру, і беріться за м'якоть, зріжте соковиті сегменти з плівок з допомогою гострого ножа. Покладіть м'якоть цитруса і цедру на дно скляної банки відповідного обсягу і залийте горілкою. Щільно закрутіть кришку і не забудьте вказати дату і час приготування для точного дотримання строків витримки.
Під час настоювання уникайте потрапляння на тару сонячного світла, який може зробити напій каламутним і безбарвним. Період наполягання коливається в межах 3-4 днів, не бійтеся пробувати настоянку і варіювати час на свій розсуд. Також не забувайте струшувати тару з напоєм раз в день.
Рецепт мандариновий настоянки
Ще один варіант поєднання смаків, просто кричить про зиму: мандарин, ялинові гілки і ягідки ялівцю на виході дадуть дивовижно ароматний напій.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити мандаринову настоянку, зчистите мандаринову цедру ножем-економкою, видаляючи залишки білої м'якоті при необхідності. Покладіть цедру в чистий бутель разом з промитими і обсушеними ялиновими гілочками і ягодами ялівцю. Залийте вміст тари горілкою і закрийте кришкою. Залиште настойку в темному і прохолодному місці на 2-3 дні, залежно від бажаної міцності смаку і аромату. Струшуйте вміст бутля щодня. Готовий напій процідіть і вилийте в чисту тару.
Настоянка на мандаринових кірках на горілці
Аромат і смак настоянці може надавати не тільки цедра плоду, але і різноманітні прянощі. У цьому рецепті ми вирішили зупинитися на поєднанні мандарина і ванілі. У підсумку вийде ароматний напій, ідеально

Інгредієнти:
Приготування
Підготувавши чисту і суху скляну тару, розріжте ванільний стручок навпіл і помістіть його усередину. Залийте ваніль горілкою і закрийте тару кришкою. Поставте напій настоюватися в темному і прохолодному місці на 3 діб, не забуваючи струшувати вміст раз в день. По закінченні часу натріть мандаринову цедру, уникаючи попадання білої її частини до загальної маси. Близько двох столових ложок цедри відправте в бутель з майбутньою настоянкою і залиште ємність ще на 3 дні. Перед вживанням процідіть настоянку на мандаринових кірках через кавовий або ватно-марлевий фільтр, щоб позбутися від суспензії цедри.
Рекомендуємо добрі рецепти

Журавлинна настоянка на горілці у домашніх умовах
Існує безліч рецептів всіляких напоїв на основі полезнейшей зимової ягоди. Найпоширенішим представником є настоянка, про яку детально поговоримо

Настоянка на мандаринових кірках
В процесі масового поїдання мандаринів, звичайно всі позбавляються від шкірки, викидаючи її. Пропонуємо цього не робити, а приготувати надзвичайно

Мандаринова настоянка
З мандаринів виходять чудові напої. Крім соку можна трохи почаклувати над фруктами і зробити чудову настоянку. Пропонуємо доступні рецепти цього

Наливка з журавлини на горілці
Наливку з журавлини приготувати досить просто. Для цього нам знадобиться журавлина, горілка і цукор. Ну, що ж, давайте познайомимося з простими

Апельсинова настоянка
Домашні настойки із ягід або фруктів - корисні напої з відтінками смаків тих інгредієнтів, які використовують у приготуванні. І зараз ми поділимося

Настоянка з малини
Ароматний настій з малини можна приготувати зі свіжих і заморожених ягід, а також з малинового варення. Ось ми сьогодні і розглянемо докладно ці