Мандаринова настоянка на горілці
У сезон мандарин, коли соковиті плоди можна знайти на кожному прилавку за доступною ціною, переконайтеся в тому, що зробили досить ароматних заготовок на основі цитруса. Джеми, варення , лимонади, компоти – найбільш звичні варіанти заготовки «новорічного смаку» про запас, у цьому матеріалі ми рекомендуємо піти не зовсім звичним шляхом, приготувавши пахучий мандаринову настоянку на горілці.
Звичайна настоянка готується на одних лише мандаринових кірках, ці рецепти ми неодмінно розглянемо, але зараз зупинимо свою увагу на напої, до складу якого входить не тільки цедра, але і м'якоть, завдяки якій настоянка виходить ароматною і солодкуватою.
Інгредієнти:
мандарини (середнього розміру) - 2 шт.;
горілка - 500 мл
Приготування
Перед тим, як зробити мандаринову настоянку на горілці, зніміть з мандарин цедру з допомогою ножа-економки, таким чином, щоб на помаранчевих шматочках не залишилося жодної ділянки з білою м'якоттю. Справа в тому, що м'якоть, як і оболонка самих часточок разом з насінням, надає настоянці виражену гіркоту. Відокремивши цедру, і беріться за м'якоть, зріжте соковиті сегменти з плівок з допомогою гострого ножа. Покладіть м'якоть цитруса і цедру на дно скляної банки відповідного обсягу і залийте горілкою. Щільно закрутіть кришку і не забудьте вказати дату і час приготування для точного дотримання строків витримки.
Під час настоювання уникайте потрапляння на тару сонячного світла, який може зробити напій каламутним і безбарвним. Період наполягання коливається в межах 3-4 днів, не бійтеся пробувати настоянку і варіювати час на свій розсуд. Також не забувайте струшувати тару з напоєм раз в день.
Ще один варіант поєднання смаків, просто кричить про зиму: мандарин, ялинові гілки і ягідки ялівцю на виході дадуть дивовижно ароматний напій.
Інгредієнти:
горілка - 1 л;
мандарин (великий) - 1 шт.;
ягоди ялівцю - 5 шт.;
ялинові гілочки (по 5 см) - 3 шт.
Приготування
Перед тим, як зробити мандаринову настоянку, зчистите мандаринову цедру ножем-економкою, видаляючи залишки білої м'якоті при необхідності. Покладіть цедру в чистий бутель разом з промитими і обсушеними ялиновими гілочками і ягодами ялівцю. Залийте вміст тари горілкою і закрийте кришкою. Залиште настойку в темному і прохолодному місці на 2-3 дні, залежно від бажаної міцності смаку і аромату. Струшуйте вміст бутля щодня. Готовий напій процідіть і вилийте в чисту тару.
Аромат і смак настоянці може надавати не тільки цедра плоду, але і різноманітні прянощі. У цьому рецепті ми вирішили зупинитися на поєднанні мандарина і ванілі. У підсумку вийде ароматний напій, ідеально підходить для вживання не тільки в чистому вигляді, але і у складі коктейлів.
Інгредієнти:
мандарини - 2 шт.;
стручок ванілі - 1 шт.;
горілка - 750 мл.
Приготування
Підготувавши чисту і суху скляну тару, розріжте ванільний стручок навпіл і помістіть його усередину. Залийте ваніль горілкою і закрийте тару кришкою. Поставте напій настоюватися в темному і прохолодному місці на 3 діб, не забуваючи струшувати вміст раз в день. По закінченні часу натріть мандаринову цедру, уникаючи попадання білої її частини до загальної маси. Близько двох столових ложок цедри відправте в бутель з майбутньою настоянкою і залиште ємність ще на 3 дні. Перед вживанням процідіть настоянку на мандаринових кірках через кавовий або ватно-марлевий фільтр, щоб позбутися від суспензії цедри.
Мандаринова настоянка на горілці – рецепт
Звичайна настоянка готується на одних лише мандаринових кірках, ці рецепти ми неодмінно розглянемо, але зараз зупинимо свою увагу на напої, до складу якого входить не тільки цедра, але і м'якоть, завдяки якій настоянка виходить ароматною і солодкуватою.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити мандаринову настоянку на горілці, зніміть з мандарин цедру з допомогою ножа-економки, таким чином, щоб на помаранчевих шматочках не залишилося жодної ділянки з білою м'якоттю. Справа в тому, що м'якоть, як і оболонка самих часточок разом з насінням, надає настоянці виражену гіркоту. Відокремивши цедру, і беріться за м'якоть, зріжте соковиті сегменти з плівок з допомогою гострого ножа. Покладіть м'якоть цитруса і цедру на дно скляної банки відповідного обсягу і залийте горілкою. Щільно закрутіть кришку і не забудьте вказати дату і час приготування для точного дотримання строків витримки.
Під час настоювання уникайте потрапляння на тару сонячного світла, який може зробити напій каламутним і безбарвним. Період наполягання коливається в межах 3-4 днів, не бійтеся пробувати настоянку і варіювати час на свій розсуд. Також не забувайте струшувати тару з напоєм раз в день.
Рецепт мандариновий настоянки
Ще один варіант поєднання смаків, просто кричить про зиму: мандарин, ялинові гілки і ягідки ялівцю на виході дадуть дивовижно ароматний напій.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити мандаринову настоянку, зчистите мандаринову цедру ножем-економкою, видаляючи залишки білої м'якоті при необхідності. Покладіть цедру в чистий бутель разом з промитими і обсушеними ялиновими гілочками і ягодами ялівцю. Залийте вміст тари горілкою і закрийте кришкою. Залиште настойку в темному і прохолодному місці на 2-3 дні, залежно від бажаної міцності смаку і аромату. Струшуйте вміст бутля щодня. Готовий напій процідіть і вилийте в чисту тару.
Настоянка на мандаринових кірках на горілці
Аромат і смак настоянці може надавати не тільки цедра плоду, але і різноманітні прянощі. У цьому рецепті ми вирішили зупинитися на поєднанні мандарина і ванілі. У підсумку вийде ароматний напій, ідеально підходить для вживання не тільки в чистому вигляді, але і у складі коктейлів.
Інгредієнти:
Приготування
Підготувавши чисту і суху скляну тару, розріжте ванільний стручок навпіл і помістіть його усередину. Залийте ваніль горілкою і закрийте тару кришкою. Поставте напій настоюватися в темному і прохолодному місці на 3 діб, не забуваючи струшувати вміст раз в день. По закінченні часу натріть мандаринову цедру, уникаючи попадання білої її частини до загальної маси. Близько двох столових ложок цедри відправте в бутель з майбутньою настоянкою і залиште ємність ще на 3 дні. Перед вживанням процідіть настоянку на мандаринових кірках через кавовий або ватно-марлевий фільтр, щоб позбутися від суспензії цедри.
Рекомендуємо добрі рецепти
Журавлинна настоянка на горілці у домашніх умовах
Існує безліч рецептів всіляких напоїв на основі полезнейшей зимової ягоди. Найпоширенішим представником є настоянка, про яку детально поговоримо
Настоянка на мандаринових кірках
В процесі масового поїдання мандаринів, звичайно всі позбавляються від шкірки, викидаючи її. Пропонуємо цього не робити, а приготувати надзвичайно
Мандаринова настоянка
З мандаринів виходять чудові напої. Крім соку можна трохи почаклувати над фруктами і зробити чудову настоянку. Пропонуємо доступні рецепти цього
Наливка з журавлини на горілці
Наливку з журавлини приготувати досить просто. Для цього нам знадобиться журавлина, горілка і цукор. Ну, що ж, давайте познайомимося з простими
Апельсинова настоянка
Домашні настойки із ягід або фруктів - корисні напої з відтінками смаків тих інгредієнтів, які використовують у приготуванні. І зараз ми поділимося
Настоянка з малини
Ароматний настій з малини можна приготувати зі свіжих і заморожених ягід, а також з малинового варення. Ось ми сьогодні і розглянемо докладно ці