Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сік з абрикосів з м'якоттю

Сік з абрикосів з м'якоттю

16-08-2015, 21:43
898
Сік з абрикосів з м'якоттю
В пору приготування заготовок з річного врожаю ми, як правило, в першу чергу закриваємо різноманітні соління, компоти , варення і джеми , абсолютно забуваючи про можливості зберегти в банках справжню вітамінну бомбу – соки. Готувати останні можна все, що душі завгодно, при цьому готовий продукт можна пити відразу, а можна розлити по стерильним ємкостей. У цьому матеріалі ми поділимося з вами рецептами соків з абрикосів з м'якоттю.

Сік з абрикосів з м'якоттю на зиму


Докладний список інгредієнтів в цьому рецепті ми вказувати не будемо, але дамо вам всі необхідні пропорції, які можна адаптувати виходячи з кількості наявного врожаю і бажаної кількості заготовок соку.
Вимиті абрикоси очистити від кісточки, м'якоть наріжте і викладіть в найглибшу емальований посуд, що є в будинку. Посуд має бути з товстим дном, інакше плоди можуть почати пригорати. Залийте абрикоси водою з розрахунку склянку води на кожні 4 склянки абрикос. Тепер залишається лише чекати 3-35 години, щоб плоди розварилися практично в пюре. Підходячи до кінця відведеного часу, вимийте і обсушіть літрові банки, потім всипте в кожну по півсклянки цукру і додайте столову ложку лимонного соку. Пропустіть абрикосове пюре через сито, а отриманий сік розлийте по банках, накрийте банки кришками і поставте стерилізуватися, розраховуючи час з урахуванням обраного способу стерилізації.

Абрикосовий сік з м'якоттю


Абрикоси мають дуже приємний і ненав'язливий смак, що дозволяє їм складати прекрасну компанію іншим фруктам і ягодам. Рецепт, про який ми поговоримо далі, можливо, не зовсім типовий для нашої країни, але надзвичайно корисний.
Інгредієнти:

  • абрикоси - 130 г;

  • морква - 340 г;

  • великий манго - 1 шт.;

  • смужка апельсинової цедри;

  • апельсин - 1/2 шт.


  • Приготування
    З абрикосів видалити кісточку. Моркву очистіть і розділіть на шматки поменше, щоб полегшити роботу соковижималці. Видаліть кісточку з великого манго і відокремте м'якоть від шкірки. Всі підготовлені інгредієнти пропустіть через соковижималку. Найбільше користі принесе напій, випитий відразу після приготування, тому закривати його на зиму не рекомендується.

    Як приготувати абрикосовий сік з м'якоттю?


    Сік з абрикосів можна готувати з додаванням недалеких родичів: персиків і нектаринів, чим ми і займемося в рецепті далі.
    Інгредієнти:

  • абрикоси - 560 г;

  • нектарини - 440 г;

  • вода - 590 мл;

  • цукровий пісок - 460 р.


  • Приготування
    Очистивши абрикоси і нектарини від кісточок, збийте їх з допомогою блендера і пропустіть через сито. Готове пюре з'єднайте з водою, підсолодіть за смаком і пробуйте. Отриманий сік можна зберігати в холодильнику протягом кількох днів, а можна простерилізувати, розлити по чистим банкам і зберегти на зиму.
    Якщо ви не хочете використовувати цукор в рецепті, то замінити його можна медом або будь-яким іншим підсолоджувачем за смаком, але слід враховувати, що далеко не кожен підсолоджувач годиться для консервації.

    Сік з ягід і абрикосів з м'якоттю


    Більша частина літа вже за плечима, так чому б не відсвяткувати це стаканчиком приголомшливого фруктового соку з
    Сік з абрикосів з м'якоттю
    м'якоттю, основу якого складають улюблені літні плоди.
    Інгредієнти:

  • абрикоси - 490 г;

  • кавун - 720 г;

  • малина - 125 г;

  • полуниця - 125 р.


  • Приготування
    Видаліть кісточку з абрикос і м'якоть пропустіть через соковижималку разом з кавуном (червона частина), малиною та полуницею. Отриманий сік слід пити тільки в свіжому вигляді, інакше всі його вітамінне багатство швидко випарується, захопивши з собою і літній настрій.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Абрикосове пюре на зиму
    Абрикосове пюре на зиму
    Якщо у вас великий врожай абрикосів та вже все варення і компоти закриті, саме час заготовити пюре на зиму. Розповімо, як зробити таке ласощі
    Компот з абрикосів на зиму
    Компот з абрикосів на зиму
    Справжній компот з абрикосів відрізняється насиченим, яскравим смаком. Він здатний втамувати спрагу спекотного літа. А якщо додати додатково,
    Консервовані абрикоси
    Консервовані абрикоси
    Влітку ми хочемо якомога сильніше насититися енергією ласкавого сонечка і порадувати свій організм натуральними вітамінами, якими щедро обдаровує нас
    Заготовки з абрикосів
    Заготовки з абрикосів
    Що може бути краще, ніж в морозну, сніжну зиму, зібратися за столом і відкривши баночку з ароматними консервованими абрикосами, відразу відчути смак
    Компот з абрикосів
    Компот з абрикосів
    Взимку так хочеться чогось річного сонячного. У вас є прекрасна можливість здійснити це. Абрикосовий компот - наповнить ваш будинок теплом і радістю.
    Абрикосовий сік
    Абрикосовий сік
    У абрикосі містяться корисні вітаміни, каротиноїди, натуральна фруктоза, сполуки калію і заліза. Це дуже смачний фрукт, який обожнюють багато. І