В пору приготування заготовок з річного врожаю ми, як правило, в першу чергу закриваємо різноманітні соління, компоти , варення і джеми , абсолютно забуваючи про можливості зберегти в банках справжню вітамінну бомбу – соки. Готувати останні можна все, що душі завгодно, при цьому готовий продукт можна пити відразу, а можна розлити по стерильним ємкостей. У цьому матеріалі ми поділимося з вами рецептами соків з абрикосів з м'якоттю.
Сік з абрикосів з м'якоттю на зиму
Докладний список інгредієнтів в цьому рецепті ми вказувати не будемо, але дамо вам всі необхідні пропорції, які можна адаптувати виходячи з кількості наявного врожаю і бажаної кількості заготовок соку.
Вимиті абрикоси очистити від кісточки, м'якоть наріжте і викладіть в найглибшу емальований посуд, що є в будинку. Посуд має бути з товстим дном, інакше плоди можуть почати пригорати. Залийте абрикоси водою з розрахунку склянку води на кожні 4 склянки абрикос. Тепер залишається лише чекати 3-35 години, щоб плоди розварилися практично в пюре. Підходячи до кінця відведеного часу, вимийте і обсушіть літрові банки, потім всипте в кожну по півсклянки цукру і додайте столову ложку лимонного соку. Пропустіть абрикосове пюре через сито, а отриманий сік розлийте по банках, накрийте банки кришками і поставте стерилізуватися, розраховуючи час з урахуванням обраного способу стерилізації.
Абрикосовий сік з м'якоттю
Абрикоси мають дуже приємний і ненав'язливий смак, що дозволяє їм складати прекрасну компанію іншим фруктам і ягодам. Рецепт, про який ми поговоримо далі, можливо, не зовсім типовий для нашої країни, але надзвичайно корисний.
Інгредієнти: абрикоси - 130 г; морква - 340 г; великий манго - 1 шт.; смужка апельсинової цедри; апельсин - 1/2 шт. Приготування З абрикосів видалити кісточку. Моркву очистіть і розділіть на шматки поменше, щоб полегшити роботу соковижималці. Видаліть кісточку з великого манго і відокремте м'якоть від шкірки. Всі підготовлені інгредієнти пропустіть через соковижималку. Найбільше користі принесе напій, випитий відразу після приготування, тому закривати його на зиму не рекомендується.
Як приготувати абрикосовий сік з м'якоттю?
Сік з абрикосів можна готувати з додаванням недалеких родичів: персиків і нектаринів, чим ми і займемося в рецепті далі.
Інгредієнти: абрикоси - 560 г; нектарини - 440 г; вода - 590 мл; цукровий пісок - 460 р. Приготування Очистивши абрикоси і нектарини від кісточок, збийте їх з допомогою блендера і пропустіть через сито. Готове пюре з'єднайте з водою, підсолодіть за смаком і пробуйте. Отриманий сік можна зберігати в холодильнику протягом кількох днів, а можна простерилізувати, розлити по чистим банкам і зберегти на зиму.
Якщо ви не хочете використовувати цукор в рецепті, то замінити його можна медом або будь-яким іншим підсолоджувачем за смаком, але слід враховувати, що далеко не кожен підсолоджувач годиться для консервації.
Сік з ягід і абрикосів з м'якоттю
Більша частина літа вже за плечима, так чому б не відсвяткувати це стаканчиком приголомшливого фруктового соку з
м'якоттю, основу якого складають улюблені літні плоди.
Інгредієнти: абрикоси - 490 г; кавун - 720 г; малина - 125 г; полуниця - 125 р. Приготування Видаліть кісточку з абрикос і м'якоть пропустіть через соковижималку разом з кавуном (червона частина), малиною та полуницею. Отриманий сік слід пити тільки в свіжому вигляді, інакше всі його вітамінне багатство швидко випарується, захопивши з собою і літній настрій.