Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати сидр?

Як приготувати сидр?

5-07-2015, 18:18
1 067
Як приготувати сидр?
Сидр - слабоалкогольний ігристий напій, який найчастіше готують із яблук, зброджується без додавання дріжджів. Звичайно, фортеця сидру не перевищує 7 об'ємних одиниць спирту, проте, напій можна "кріпити" штучно, шляхом додавання більш міцного алкоголю в його склад або тривалого зброджування, але вже з додаванням дріжджів.
Крім яблучного сидру існують ще рецепти сидру з груш і навіть вишень, які також відрізняються своєю легкістю і приємним смаком. Про те, як приготувати домашній сидр ми розповімо далі.

Як приготувати яблучний сидр в домашніх умовах?


Для приготування натурального сидру все, що нам знадобиться – це самі яблука, для приготування соку і цукор, який буде не тільки регулювати солодкість напою, але і його фортеця. Процес зброджування сидру займе тривалий час, але якщо ви хочете отримати справжній яблучний напій з багатим смаком і ароматом – доведеться почекати.
Отже, починаємо приготування з яблучного соку . За допомогою потужної соковижималки робимо сік зі свіжих яблук. Робіть стільки соку, скільки плануєте отримати сидру, а потім додайте до нього цукор з розрахунку 200 г на 1 літр рідини. Переконайтеся, що цукрові кристали повністю розчинилися, після чого перелийте сік в скляну банку і встановіть гідрозатвор, або по-старому пов'яжіть на горлечко пляшки або банки гумову рукавичку.
Через кілька місяців на дні банки повинен з'явитися осад, від якого необхідно позбутися. Щоб сидр вийшов максимально прозорим доведеться постаратися. В трубочку набираємо сік з поверхні, не піднімаючи осаду, і переливаємо в іншу чисту і суху банку. Перелитый сік знову накриваємо гідрозатворів і ставимо ще на кілька місяців. Зазвичай напій ідеально дозріває через 6 місяців з моменту першої установки гідрозатвори.
Тепер напій необхідно буде знову злити, не зачіпаючи осад, і розлити по пляшках.

Як приготувати міцний сидр?


Звичайно, простіше всього розвести готовий сидр більш міцним алкоголем, наприклад, коньяком, але тоді яблучний смак і аромат змішаються з коньячними і напій змінить свій смак. Щоб цього не сталося, зробити сидр міцніше можна з допомогою дріжджів.
Отже, додаємо в ледь теплий сік 1/2 чайної ложки дріжджів і цукор, з розрахунку 150-200 г на літр рідини. Встановлюємо гідрозатвор і залишаємо напій на місяць для бродіння. Після, проціджуємо сидр, видаляючи осад, і розливаємо по пляшках.

Як приготувати вишневий сидр?


Інгредієнти:

  • вишні - 2 кг;

  • цукор - 1 кг;

  • вода - 15 л;

  • спирт.


  • Приготування
    Вишні розминаємо товкачем в скляному або емальованому посуді і заливаємо водою. Через 48 годин (періодично помішуючи вишні) віджимаємо сік і змішати його з цукром. Як тільки кристали цукру повністю розчиняться, сік можна буде перелити в ємність для зброджування. Через 4-5 днів проціджуємо напій і залишаємо його дображивать, періодично підливаючи невеликі порції спирту, кількість останнього залишається на ваш розсуд. Тепер ємність слід закрити кришкою і залишити сидр дображиваться до тих пір, поки він не стане абсолютно прозорим.

    Як приготувати сидр з прянощами?


    Інгредієнти:

  • сидр - 2 л;

  • кориця - 1 паличка;

  • сік і цедра 1 апельсина;

  • Як приготувати сидр?

  • ваніль - 1 стручок;

  • мускатний горіх - 1/2 ч. ложки;

  • аніс - 2 шт.;

  • гвоздика - 6 бутонів;

  • цукор - 8 ст. ложок.


  • Приготування
    Ставимо сидр на вогонь і підігріваємо до теплого. У підігрітий напій кладемо паличку кориці, зірочки анісу, бутони гвоздики, додаємо трохи апельсинової цедри, соку, а також насіння ванілі. Довершаем напій цукром і зменшуємо вогонь до мінімального. Варимо сидр під кришкою близько 15-20 хвилин, після чого піднімаємо жар до максимального і кип'ятимо все близько хвилини.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Яблучний грог
    Яблучний грог
    Для тих, хто не палає любов'ю до класичного грогу, ми відкриємо рецепт більш м'якою і приємною його варіації з участю яблука в списку інгредієнтів.
    Сидр яблучний - рецепт
    Сидр яблучний - рецепт
    Яблучний сидр - вино дуже давнє, та й до того ж вельми поширене. З цих причин рецептів приготування цього напою дуже багато. Ми розповімо вам
    Вино з груші - рецепт
    Вино з груші - рецепт
    В домашньому виноробстві грушеве вино користується певною популярністю. Приємний аромат груші чудово передається провину. Такий напій буде відмінним
    Домашнє яблучне вино - рецепт
    Домашнє яблучне вино - рецепт
    Вино - це смачний і вишуканий напій, а якщо воно ще й домашнє - то подвійно. Його роблять з різноманітних фруктів і ягід: вишні, смородини, малини,
    Грушевий сидр
    Грушевий сидр
    Сидр виходить шляхом зброджування фруктового соку, найчастіше яблучного. Але сьогодні ми розповімо, як зробити чудовий сидр з груш. Читаємо наші
    Яблучний глінтвейн
    Яблучний глінтвейн
    Глінтвейн - напій англійського походження, який роблять на основі вина. І зараз ми розповімо, як приготувати корисний глінтвейн з додаванням яблука.