Віскі в домашніх умовах
Віскі – ароматний алкогольний і досить міцний напій, який робиться з різних видів зерна за спеціальною технологією. Ви також можете спробувати приготувати його самостійно. Звичайно, отриманий напій буде трохи відрізнятися від оригінального, але зате всі гості будуть твердо впевнені в його якості. При виготовленні віскі можна використовувати жито, ячмінь, виноград, пшеницю або кукурудзу. Колір напою зазвичай від світло-жовтого до коричневого. Сьогодні ми розповімо вам, як зробити домашні віскі.
Інгредієнти:
кукурудза – 8 кг;
борошно – 1 кг;
вода – 3 л;
дріжджі – 100 г;
солод ячмінний;
шматочки дубової деревини.
Приготування
Для приготування віскі в домашніх умовах кукурудзу подрібнюємо до стану дрібної крупи, з'єднуємо з борошном і пересипаємо у велику ємність на 50 літрів. Потім заливаємо суміш кип'яченою водою, запалюємо вогонь під каструлею і проварюємо приготоване сусло близько 5 годин, періодично помішуючи. В результаті у нас повинна вийти однорідна рідка кашка. Після цього вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і даємо її вмісту повільно охолонути приблизно до 60°С. Тепер додаємо в суміш дріжджі, солод, перемішуємо і залишаємо для бродіння приблизно на тиждень. Отримана в результаті брага вийде злегка гіркої, але це нормально. Використовуючи самогонний апарат, переганяємо спирт і очищаємо напій за допомогою вугільного фільтра. Далі розливаємо його по пляшечках, на дно кожної кидаємо кілька дубових трісок і закриваємо кришками. Забуваємо про напій приблизно на рік і після закінчення вимірюємо фортеця отриманого віскі, яка повинна вийти в межах 40-45 градусів.
Інгредієнти:
горілка – 1 л;
рідкий дим;
кора дуба – 50 г;
натуральний херес – 15 г;
сироп цукровий;
самогон – 50 мл;
шафран – 25 г;
чорний хліб – скоринка;
листя оману – 20 р.
Приготування
Отже, кору дуба замочуємо в склянці горілки і залишаємо на кілька годин. Потім додаємо натурального хересу, рідкого диму, цукрового сиропу і вливаємо самогонку. Ну ось практично і все, «екстракт» або концентрат справжнього віскі готовий. Тепер починаємо розводити отриману суміш залишилася горілкою, нюхаючи і пробуючи на смак виходить напій. Далі залишилося попрацювати над кольором майбутнього віскі. Хоча певного нейтрального кольору ми вже досягли, але якщо вам хочеться отримати більш витриманий і насичений напій, то додаємо харчові барвники. Ось і все, домашнє віскі з самогону готово!
Рецепт віскі в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування віскі в домашніх умовах кукурудзу подрібнюємо до стану дрібної крупи, з'єднуємо з борошном і пересипаємо у велику ємність на 50 літрів. Потім заливаємо суміш кип'яченою водою, запалюємо вогонь під каструлею і проварюємо приготоване сусло близько 5 годин, періодично помішуючи. В результаті у нас повинна вийти однорідна рідка кашка. Після цього вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і даємо її вмісту повільно охолонути приблизно до 60°С. Тепер додаємо в суміш дріжджі, солод, перемішуємо і залишаємо для бродіння приблизно на тиждень. Отримана в результаті брага вийде злегка гіркої, але це нормально. Використовуючи самогонний апарат, переганяємо спирт і очищаємо напій за допомогою вугільного фільтра. Далі розливаємо його по пляшечках, на дно кожної кидаємо кілька дубових трісок і закриваємо кришками. Забуваємо про напій приблизно на рік і після закінчення вимірюємо фортеця отриманого віскі, яка повинна вийти в межах 40-45 градусів.
Рецепт домашнього віскі з самогону
Інгредієнти:
Приготування
Отже, кору дуба замочуємо в склянці горілки і залишаємо на кілька годин. Потім додаємо натурального хересу, рідкого диму, цукрового сиропу і вливаємо самогонку. Ну ось практично і все, «екстракт» або концентрат справжнього віскі готовий. Тепер починаємо розводити отриману суміш залишилася горілкою, нюхаючи і пробуючи на смак виходить напій. Далі залишилося попрацювати над кольором майбутнього віскі. Хоча певного нейтрального кольору ми вже досягли, але якщо вам хочеться отримати більш витриманий і насичений напій, то додаємо харчові барвники. Ось і все, домашнє віскі з самогону готово!
Рекомендуємо добрі рецепти
З чим п'ють віскі?
Останнім часом віскі став дуже популярним напоєм у нашій країні. І незважаючи на свою немаленьку вартість, багато перевагу віскі інших видів
Наливка з аличі
З аличі можна зварити і варення, і узвар. А ще з неї можна приготувати смачну ароматну наливку. Напій виходить з тонким ніжним смаком, якщо дотримати
Як правильно пити віскі?
Віскі - досить міцний напій, який міцно завоював своє місце в топі хіт-параду найпопулярніших алкогольних напоїв. Пити віскі необхідно з розумом,
Самогон з винограду
Самогон з винограду володіє чудовим ароматним смаком і має кришталеву прозорість. У цій статті ми приготували для вас кілька цікавих рецептів цього
Самогон з груш
Самогон - досить міцний алкогольний напій, одержуваний шляхом перегону спиртовмісних продуктів. Його роблять з цукру, або ягід і фруктів, в яких він
Коктейлі з віскі
Віскі - це найпопулярніший напій у світі, що має багату історію вживання. Поціновувачі цього напою, воліють пити його в чистому вигляді. Але ми