Вернуться назад Распечатать

Віскі в домашніх умовах

Віскі в домашніх умовах
Віскі – ароматний алкогольний і досить міцний напій, який робиться з різних видів зерна за спеціальною технологією. Ви також можете спробувати приготувати його самостійно. Звичайно, отриманий напій буде трохи відрізнятися від оригінального, але зате всі гості будуть твердо впевнені в його якості. При виготовленні віскі можна використовувати жито, ячмінь, виноград, пшеницю або кукурудзу. Колір напою зазвичай від світло-жовтого до коричневого. Сьогодні ми розповімо вам, як зробити домашні віскі.

Рецепт віскі в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • кукурудза – 8 кг;

  • борошно – 1 кг;

  • вода – 3 л;

  • дріжджі – 100 г;

  • солод ячмінний;

  • шматочки дубової деревини.


  • Приготування
    Для приготування віскі в домашніх умовах кукурудзу подрібнюємо до стану дрібної крупи, з'єднуємо з борошном і пересипаємо у велику ємність на 50 літрів. Потім заливаємо суміш кип'яченою водою, запалюємо вогонь під каструлею і проварюємо приготоване сусло близько 5 годин, періодично помішуючи. В результаті у нас повинна вийти однорідна рідка кашка. Після цього вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і даємо її вмісту повільно охолонути приблизно до 60°С. Тепер додаємо в суміш дріжджі, солод, перемішуємо і залишаємо для бродіння приблизно на тиждень. Отримана в результаті брага вийде злегка гіркої, але це нормально. Використовуючи самогонний апарат, переганяємо спирт і очищаємо напій за допомогою вугільного фільтра. Далі розливаємо його по пляшечках, на дно кожної кидаємо кілька дубових трісок і закриваємо кришками. Забуваємо про напій приблизно на рік і після закінчення вимірюємо фортеця отриманого віскі, яка повинна вийти в межах 40-45 градусів.

    Рецепт домашнього віскі з самогону


    Інгредієнти:

  • горілка – 1 л;

  • рідкий дим;

  • кора дуба – 50 г;

  • натуральний херес – 15 г;

  • сироп цукровий;

  • самогон – 50 мл;

  • шафран – 25 г;
  • Віскі в домашніх умовах

  • чорний хліб – скоринка;

  • листя оману – 20 р.


  • Приготування
    Отже, кору дуба замочуємо в склянці горілки і залишаємо на кілька годин. Потім додаємо натурального хересу, рідкого диму, цукрового сиропу і вливаємо самогонку. Ну ось практично і все, «екстракт» або концентрат справжнього віскі готовий. Тепер починаємо розводити отриману суміш залишилася горілкою, нюхаючи і пробуючи на смак виходить напій. Далі залишилося попрацювати над кольором майбутнього віскі. Хоча певного нейтрального кольору ми вже досягли, але якщо вам хочеться отримати більш витриманий і насичений напій, то додаємо харчові барвники. Ось і все, домашнє віскі з самогону готово!