Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як правильно пити віскі?

Як правильно пити віскі?

5-07-2015, 18:08
1 464
Як правильно пити віскі?
Віскі – алкогольний напій, який має чудовий аромат та терпкий смак. Його п'ють політики, актори і багато наші співгромадяни. Однак не всі знають, як треба правильно пити віскі. Ми відповімо вам на найпоширеніші питання і розповімо багато цікавого!
З яких келихів п'ють віскі?
Для цього напою використовують 2 типи посуду: широкі келихи з щільним дном для змішування віскі з льодом, колою і соками, а також тюльпаноподібні, у яких можна по-справжньому оцінити смак, колір і аромат напою. Температура подачі віскі повинна становити приблизно 18-21°С, щоб напій максимально розкрив свій м'який смак і приголомшливий аромат.
Як правильно пити скотч віскі?
Скотч віскі – шотландський напій, який традиційно подають з водою. Зазвичай вона становить велику частину від загального обсягу. Його не рекомендується змішувати з іншими напоями, бо це зіпсує смак. Скотч п'ють охолодженим, перед вживанням необхідно збовтати пляшку. Не варто наливати келих до краю – це ознака поганого тону. Пити скотч віскі слід маленькими ковточками і без соломинок, смакуючи його смак і вдихаючи аромат. Насолоджуйтесь кожним глоточком і не швидко не проковтуйте його, намагаючись відчути всю смакову гаму.
Також не варто закушувати скотч, щоб не перебити всю принадність цього напою. Між употреблениями прийнято робити невеликі проміжки в 30 хвилин.
Як пити віскі «Джек деніелс»?
Jack Daniels – відомий американський віскі, має м'який смак і димчастий аромат. Справжні цінителі вважають за краще пити його окремо від усього, а іншим можна порекомендувати оригінальні коктейлі на основі яблучного, лимонного соку або льоду. Пити такий віскі потрібно повільно, дуже маленькими ковтками, смакуючи його в роті, а потім проковтуючи.
Як пити віскі з колою?
Віскі з колою – досить поширений напій в Канаді, Америці і Європі. Саме так його традиційно подають у барах та нічних клубах. Незважаючи на те, що рецепт такого коктейлю відомий кожному, не всі знають, як правильно його вживати. Пропорції в основному залежать від рівня фортеці і становлять 1:1.
З чим краще пити віскі?
Найпоширеніший спосіб подачі – це віскі з льодом. При цьому колотий лід повинен займати більшу частину келиха. В процесі танення льоду смак віскі стає більш приємним і м'яким.
Ще одним традиційним рецептом є Whisky Toddy – гарячий коктейль. Для його приготування в гарячий чорний чай додається за смаком віскі, чайна ложечка меду і лимонного соку. Такий коктейль не просто розслабляє і добре зігріває, але і є хорошим засобом від застуди.
Також віскі добре поєднується з журавлинним і яблучним соком, якщо розводити в пропорції 1:2 і додавати лід. Непогане поєднання можна зробити з лимонним, апельсиновим і гранатовим соком, додаючи їх у різних пропорціях, а також зі шнапсом чи не занадто солодким лимонадом. У таких коктейлях прекрасно відтіняє смакову гаму гілочка м'яти і часточка лимона.
Як правильно пити віскі?

Крім того, віскі можна додавати в свіжозаварений кави.
З чим можна пити віскі?
Це можуть бути різні фрукти, але не обов'язково цитрусові. Наприклад, можна подати зелене яблуко, розрізане на невеликі шматочки, персики, абрикоси або гроно синього винограду. Вишуканою закускою стане ароматна диня, нарізана скибочками. Також можна пити віскі з шоколадом і часточками лимона.
Якщо ви пробуєте віскі в перший раз, то починайте з шотландського і вживайте його після обіду або ввечері. А ось пити віскі в лікувальних цілях з соком можна і вранці, але не більше трьох ковтків.
Рекомендуємо добрі рецепти
З чим п'ють віскі?
З чим п'ють віскі?
Останнім часом віскі став дуже популярним напоєм у нашій країні. І незважаючи на свою немаленьку вартість, багато перевагу віскі інших видів
Віскі в домашніх умовах
Віскі в домашніх умовах
Віскі - напій прийшов до нас із Заходу, давно завоював любов наших співвітчизників. На жаль, вартість цього напою зовсім не маленька, а якість не
Як правильно пити абсент?
Як правильно пити абсент?
Абсент - це не простий алкогольний напій, існує ціла культура вживання абсенту. Дуже міцна і гірка настоянка на травах, яка дає цікавий ефект після
Коктейлі з віскі
Коктейлі з віскі
Віскі - це найпопулярніший напій у світі, що має багату історію вживання. Поціновувачі цього напою, воліють пити його в чистому вигляді. Але ми
Коктейлі з колою
Коктейлі з колою
Кола - найпопулярніший безалкогольний напій, які люблять багато хто з нас. Зараз ми розповімо вам, як приготувати смачні коктейлі з нею. Вони можуть
Коктейль «Манхеттен»
Коктейль «Манхеттен»
Коктейль «Манхеттен» - це суміш бурбона з вермутом, яка здобула славу в США ще в 19 столітті. Своєю популярністю цей напій не втрачає до цих пір у