Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як правильно пити абсент?

Як правильно пити абсент?

5-07-2015, 18:08
1 490
Як правильно пити абсент?
Існують різні методи подачі та вживання алкогольних напоїв. І абсент теж не є винятком. Напій міцний. У чистому вигляді його вживати не можна. Вірніше, можна, звичайно. Але зовсім не багатьом подобається його міцний гіркуватий смак. Різні методи подачі зводяться до того, щоб зменшити міцність і трохи приховати гіркоту напою. Як правильно пити зелений абсент, ми вам зараз розповімо.

Як пити абсент з цукром?


Даний вид вживання абсенту називають французьким або класичним. У келих наливаємо абсент, зверху розміщуємо спеціальну ложечку з дірочками і на неї кладемо шматочок цукру. Перед подачею на цукор ллємо дуже холодну, практично крижану воду, поки напій не стане каламутним. Завдяки воді ефірні олії, які містяться в спирті, випадають в осад, і напій пити значно легше. Пропорції води і абсенту при цьому повинні бути 5:1.

Як пити гарячий абсент?


В даному випадку існує кілька методів.

  • Чеський. Маленький шматочок цукру-рафінаду макаємо в напій і кладемо на спеціальну ложечку, яку укладаємо на склянку з абсентом. Запалюємо цукор і після цього палаючий цукор почне поступово стікати в склянку. Безпосередньо перед вживанням в напій вливаємо трохи холодного соку або води.

  • Російська. При цьому методі вживання абсент наливаємо у склянку і відразу ж підпалюємо. Кілька секунд рідина буде горіти синім полум'ям. Після цього гарячий напій накриваємо порожньою склянкою. Після того, як вогонь згасне, переливаємо абсент в склянку, яким він був накритий. А перший стакан тепер накриваємо серветкою і перевертаємо. Під нього просовуємо соломинку. При цьому спочатку треба повільно вдихати пари напою, а потім вже запивати їх палаючим абсентом.

  • Барний. Цей метод вживання схожий на чеську. Але при цьому є одна важлива відмінність – в даному випадку підпалюють сам абсент, а не цукор. Отже, стакан на 4/5 наповнюємо холодним абсентом, підпалюємо його. Так само, як і в чеському методі на ложечку кладемо цукор і підносимо його до палаючого напою. Після розчинення цукру ложку прибираємо. Гасимо полум'я і подаємо коктейль з соломинкою.


  • Чи можна пити чистий абсент?


    Абсент – напій надзвичайно міцний. І в чистому вигляді випити його зможе не кожен. Але все-таки такі сміливці знаходяться. При такому способі подачі наливаємо абсент у вузенькі чарочки, наповнюємо їх до половини і охолоджуємо до нуля градусів. Але досвідчені бармени не рекомендують пити більше 30 грамів чистого напою за один раз.
    А щоб пити абсент було легше і приємніше, є деякі інші способи його подачі. Отже, з чим можна пити абсент.

  • Абсент з сиропом. Вважається, що такий спосіб подачі був винайдений в Росії. Для цього готуємо цукровий сироп і вливаємо його в склянку з абсентом. При цьому пропорції сиропу і абсенту можна брати по своєму смаку. Найчастіше беруть 70% води і 30% абсенту.

  • Абсент з соком. Якщо немає часу або просто не хочеться возитися з цукровим сиропом, можна просто розбавити напій соком. В даному випадку пропорції також беруться довільно. Найбільш добре підходять лимонний, апельсиновий і ананасовий соки.


  • Також для розбавлення абсенту можна використовувати і газовані напої на свій смак.
    Як правильно пити абсент?

    Як п'ють абсент будинку?


    Вище ми розповіли про те, як правильно подавати абсент. А ось про те, в який час його краще подати, ми не згадали. Зараз і розповімо про це. Абсент прийнято подавати безпосередньо перед їжею, так як напій здатний збуджувати апетит. До того ж під час їжі він не буде доречним, так як його насичений смак здатний перебивати смак їжі. Але це більшою мірою стосується напою в чистому вигляді. А якщо використовувати абсент в коктейлях, як найчастіше його і подають, то тут визначених часових рамок немає – коктейлі з абсентом допустимо пити в будь-який час. А після них можна подати скибочки апельсина, лимона або гіркий шоколад.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Коктейль «Хіросіма» - рецепт
    Коктейль «Хіросіма» - рецепт
    Знаменитий коктейль з «вибуховим» ім'ям «Хіросіма», що знаходиться на вершині топ найпопулярніших коктейлів світу. Крім класичного варіанту цього
    Домашній квас – рецепт
    Домашній квас – рецепт
    Як приємно в літню спеку випити кухоль холодного квасу! Особливо, якщо цей квас домашній, з неповторним смаком та ароматом! Якщо ви ще не знаєте, як
    Коктейлі з самбукою
    Коктейлі з самбукою
    Без коктейлів, алкогольних або без алкогольних не обходиться не одна вечірка. Але сьогодні ми хочемо поговорити про коктейлі з самбукою. Вони
    Коктейлі з абсентом
    Коктейлі з абсентом
    Абсент - це безумовний фаворит серед міцних напоїв вже не перше сторіччя. Він має досить гіркуватий смак, але в теж час володіє насиченим ароматом і
    Коктейлі з текілою
    Коктейлі з текілою
    Як ми знаємо, жодна вечірка не обходиться без алкогольних коктейлів. Варіантів їх створення з різними інгредієнтами існує безліч: з горілкою, ромом,
    Як правильно заварювати шипшину?
    Як правильно заварювати шипшину?
    Всі ми з дитинства знаємо про те, якими чудодійні властивості має шипшина, і напій з плодів зокрема. Але ось ми вже дорослі і тепер прийшов час і нам