Квас в домашніх умовах

Рецепт домашнього квасу з хліба
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт квасу в домашніх умовах досить простий: хліб нарізаємо кубиками і запікаємо в духовці до появи скоринки. Тепер наливаємо в каструльку води, кип'ятимо її і викладаємо наші сухарики. Додаємо цукор, перемішуємо, знімаємо з плити і залишаємо остигати. Коли рідина стане тепленькою, відливаємо трохи в склянку і розчиняємо у ній свіжі дріжджі. Після цього виливаємо суміш назад в каструлю і прикриваємо кришечкою, але не повністю. Ставимо посуд в тепло і залишаємо для бродіння на 2 дні. По закінченні часу хлібний квас проціджують акуратно через марлю, додаємо за смаком ще трохи сахарку і переливаємо напій в 3-х літрову банку. Кидаємо невелику жменю промитого родзинок, накриваємо зверху тарілочкою і прибираємо рівно на добу в холодильник. На наступний день хлібний квас практично готовий. На дні банки за ніч утворюється білий осад, тому акуратно перелити напій в іншу ємність, намагаючись не розмішувати. Родзинки теж перекладаємо в квас і насолоджуємося корисним освіжаючим напоєм.
Буряковий квас в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування квасу в домашніх умовах буряк звільняємо від бадилля, гарненько промиваємо і чистимо. Потім нарізаємо скибочками і щільно укладаємо в бочку. Далі заливаємо все це холодним розсолом. Він готується звичайним способом – кип'ятимо воду з сіллю. Рівень рідини повинен трохи перевищувати рівень буряків. Верх закриваємо чистою тканиною, кладемо дерев'яний круг і встановлюємо гніт. Ставимо продукт бродіння в тепле місце і уважно стежимо за процесом: як тільки з'явиться пінка, прибираємо її. Крім того, обов'язково, кілька разів в день, протикаємо весь вміст до самого дна гострої дерев'яною спицею. Приблизно через 5 днів розсіл стане кислим, і тоді посуд переносимо в холодне місце. Після цього зливаємо отриманий розсіл, розбавляємо його в рівних пропорціях водою, додаємо за смаком цукор і зберігаємо буряковий квас в холодильнику.
Яблучний квас в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Яблука обов'язково повинні бути стиглі. Ретельно їх сортуємо, видаляючи всі гнилі фрукти, зрізаємо плодоніжки і розрізаємо кожне яблучко на 4 частини. Потім складаємо їх в глибокий посуд, заливаємо склянкою води і додаємо терту цедру одного лимона, півкіло цукру і перемішуємо. Ставимо ємність на 3 доби в прохолодне місце для зброджування. Після закінчення часу всі інгредієнти віджимаємо руками, розливаємо готовий напій у пляшки і прибираємо в холодильник або льох.
Швидкий квас в домашніх умовах з сухарів
Інгредієнти:

Приготування
Сухарі перекладаємо в каструлю, заливаємо крутим окропом, закриваємо кришкою і наполягаємо близько 3 годин. Отриманий настій проціджуємо, додаємо в нього цукор і кладемо свіжі дріжджі, попередньо розведені тепленькою водою. Все перемішуємо і залишаємо на 5 годин. Після закінчення часу, напій проціджують і охолоджуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти

Домашній квас – рецепт
Як приємно в літню спеку випити кухоль холодного квасу! Особливо, якщо цей квас домашній, з неповторним смаком та ароматом! Якщо ви ще не знаєте, як

Яблучний квас
Яблучний квас - один з небагатьох напоїв, які підходять для вживання як в холодну, так і в теплу пору. Взимку яблучний квас можна пити з медом у

Житній квас
Квас - улюблений напій багатьох людей, особливо в літній час. Існує досить багато його видів: медові, фруктові, ягідні, хлібні. Але найбільш

Хлібний квас
Квас - це смачний і корисний напій російської кухні, а також чудова основа для багатьох страв. Варіантів його приготування досить багато. І сьогодні

Квас із сухофруктів
Квас - це популярний російський напій, який чудово вгамовує спрагу в літню спеку. Варіантів і способів його створення існує безліч. І сьогодні ми

Квас без дріжджів - рецепт
Квас - популярний російський напій, що володіє кислуватим смаком. Його готують шляхом бродіння житнього хліба, з додаванням меду, буряків,