» » Квас в домашніх умовах

Квас в домашніх умовах

Квас в домашніх умовах
Квас – освіжаючий і дуже древній напій, який був вперше виготовлений приблизно 8 тисяч років тому в Єгипті! З часом він трохи видозмінився і зараз ми з радістю п'ємо його жаркими літніми днями або готуємо окрошку. Давайте дізнаємося з вами як зробити домашній квас різними способами.

Рецепт домашнього квасу з хліба


Інгредієнти:

  • вода фільтрована – 4 л;

  • свіжі дріжджі – 30 г;

  • цукор – 05 склянки;

  • житній хліб – 400 г;

  • родзинки.


  • Приготування
    Рецепт квасу в домашніх умовах досить простий: хліб нарізаємо кубиками і запікаємо в духовці до появи скоринки. Тепер наливаємо в каструльку води, кип'ятимо її і викладаємо наші сухарики. Додаємо цукор, перемішуємо, знімаємо з плити і залишаємо остигати. Коли рідина стане тепленькою, відливаємо трохи в склянку і розчиняємо у ній свіжі дріжджі. Після цього виливаємо суміш назад в каструлю і прикриваємо кришечкою, але не повністю. Ставимо посуд в тепло і залишаємо для бродіння на 2 дні. По закінченні часу хлібний квас проціджують акуратно через марлю, додаємо за смаком ще трохи сахарку і переливаємо напій в 3-х літрову банку. Кидаємо невелику жменю промитого родзинок, накриваємо зверху тарілочкою і прибираємо рівно на добу в холодильник. На наступний день хлібний квас практично готовий. На дні банки за ніч утворюється білий осад, тому акуратно перелити напій в іншу ємність, намагаючись не розмішувати. Родзинки теж перекладаємо в квас і насолоджуємося корисним освіжаючим напоєм.

    Буряковий квас в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • буряк – 5 кг;

  • вода – 25 л;

  • сіль – 100 р.


  • Приготування
    Для приготування квасу в домашніх умовах буряк звільняємо від бадилля, гарненько промиваємо і чистимо. Потім нарізаємо скибочками і щільно укладаємо в бочку. Далі заливаємо все це холодним розсолом. Він готується звичайним способом – кип'ятимо воду з сіллю. Рівень рідини повинен трохи перевищувати рівень буряків. Верх закриваємо чистою тканиною, кладемо дерев'яний круг і встановлюємо гніт. Ставимо продукт бродіння в тепле місце і уважно стежимо за процесом: як тільки з'явиться пінка, прибираємо її. Крім того, обов'язково, кілька разів в день, протикаємо весь вміст до самого дна гострої дерев'яною спицею. Приблизно через 5 днів розсіл стане кислим, і тоді посуд переносимо в холодне місце. Після цього зливаємо отриманий розсіл, розбавляємо його в рівних пропорціях водою, додаємо за смаком цукор і зберігаємо буряковий квас в холодильнику.

    Яблучний квас в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • яблука – 8 кг;

  • цукор – 500 г;

  • вода фільтрована – 1 ст.;

  • лимон – 1 шт.


  • Приготування
    Яблука обов'язково повинні бути стиглі. Ретельно їх сортуємо, видаляючи всі гнилі фрукти, зрізаємо плодоніжки і розрізаємо кожне яблучко на 4 частини. Потім складаємо їх в глибокий посуд, заливаємо склянкою води і додаємо терту цедру одного лимона, півкіло цукру і перемішуємо. Ставимо ємність на 3 доби в прохолодне місце для зброджування. Після закінчення часу всі інгредієнти віджимаємо руками, розливаємо готовий напій у пляшки і прибираємо в холодильник або льох.

    Швидкий квас в домашніх умовах з сухарів


    Інгредієнти:

  • вода фільтрована – 1 л;
  • Квас в домашніх умовах

  • сухарі – 200 г;

  • дріжджі – 10 г;

  • цукор – 50 р.


  • Приготування
    Сухарі перекладаємо в каструлю, заливаємо крутим окропом, закриваємо кришкою і наполягаємо близько 3 годин. Отриманий настій проціджуємо, додаємо в нього цукор і кладемо свіжі дріжджі, попередньо розведені тепленькою водою. Все перемішуємо і залишаємо на 5 годин. Після закінчення часу, напій проціджують і охолоджуємо.
    Додав: admin | 5-07-2015, 18:05
    Переглядів: 276