Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Глінтвейн в домашніх умовах

Глінтвейн в домашніх умовах

15-03-2015, 22:24
869
Глінтвейн в домашніх умовах
Слово «глінтвейн» асоціюється з теплом, затишком і спокоєм. Цей гарячий алкогольний напій на основі вина широко вживався в колах вищого суспільства Європи в середні століття. Трохи пізніше, в 18 столітті глінтвейн почали готувати перед проведенням національних свят та різдвяних базарів. На вулицях Великобританії та країн Скандинавії можна було зігрітися гарячим глінтвейном, який готували на кожному розі. Ще пізніше, приблизно 150 років тому спосіб приготування глінтвейну, який пила вся Європа, став відомий на теренах нашої батьківщини. З тих пір популярність цього напою лише зростає.
Історики стверджують, що насправді батьківщиною глінтвейну є стародавній Рим. Саме в стародавньому Римі вперше почали додавати в вино, спеції. Головною відмінністю давньоримського напою було те, що його не нагрівали і вживали холодним.
Рецепт класичного домашнього глінтвейну заснований на червоному сухому вині. У деяких випадках можливе використання напівсухих вин. Напій виходить в міру міцним, відмінно зігріває і підходить як для урочистостей, так і для сімейних посиденьок. Для того щоб підняти градус рецепт глінтвейну будинку додавали міцний алкоголь - коньяк або ром. Міцність напою можна значно зменшити, якщо при приготуванні глінтвейну будинки дати йому постояти на вогні. Хоча, згідно стандартам, встановленим Німеччиною, вміст алкоголю в глінтвейні не повинно бути нижче 7%. В іншому випадку, напій глінтвейном називати не можна. Кип'ятити глінтвейн також не рекомендується в одному рецепті.
Смачний і правильний глінтвейн вважається незамінним напоєм в зиязикай, холодний час. Багато господині прагнуть дізнатися, як варити глінтвейн будинку і що додавати в цей напій, щоб поліпшити смак. Нижче наведені рецепти глінтвейну в домашніх умовах. Головною особливістю в приготуванні цього напою є те, що кожна господиня може використовувати приправи і спеції для глінтвейну на свій смак. Знаючи, як готувати класичний глінтвейн будинку, можна змінювати рецепт на свій смак - додаючи або виключаючи з нього інгредієнти.

Рецепт глінтвейну в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • 1 пляшка сухого червоного вина;

  • шість бутонів сушеної гвоздики;

  • 1 столова ложка цукру;

  • сік 1/2 лимона;

  • мускатний горіх і кориця - по одній щіпці.


  • Приготування
    Червоне вино слід налити в каструлю і підігріти на вогні і додати всі спеції. Напій потрібно добре розмішати і довести до гарячого стану. Кип'ятити глінтвейн ні в якому разі не можна! Після цього гаряче вино зі спеціями слід зняти з вогню і накрити кришкою. Через 10-15 хвилин, коли глінтвейн настоїться, його можна вживати.
    Знаючи, як приготувати глінтвейн будинку, ми отримуємо відмінний спосіб лікування багатьох захворювань. Класичний глінтвейн рекомендується пити з медом в якості профілактики або ліки від застуди.

    Рецепт домашнього глінтвейну з фруктами


    Цей рецепт домашнього глінтвейну дозволяє приготувати приголомшливий ароматний напій, яким можна порадувати гостей або домочадців.
    Інгредієнти:

  • 1 пляшка столового червоного вина;

  • 3-4 столових ложки цукрового піску;

  • 1 апельсин;

  • 1/4 лимона;

  • 1 яблуко;

  • 1 столова ложка меду;

  • 6 бутонів гвоздики;

  • по 5 горошин перцю - запашного і чорного;

  • по 1 чайній ложці кардамону, мускатного горіха;

  • кориця;

  • 200 мл води.


  • Приготування
    Глінтвейн в домашніх умовах
    Для початку фрукти необхідно помити і нарізати часточками.
    Воду слід перелити в каструлю, поставити на вогонь і довести до температури приблизно 40-50 градусів. У теплу воду потрібно всипати кардамон, мускатний горіх, корицю, гвоздику і перець. Постійно помішуючи, необхідно довести суміш до температури 70 градусів, після чого влити вино і зробити вогонь дуже маленьким. Далі в напій слід додати цукор і нарізаний на невеликі часточки апельсин. Через 10 хвилин напій слід зняти з вогню, додати в нього мед, добре перемішати і настоювати 15 хвилин під щільно закритою кришкою. Готовий домашній глинтвейнследует розлити по склянках і прикрасити часточками лимона і яблука.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Спеції для глінтвейну
    Спеції для глінтвейну
    Глінтвейн - незамінний напій в холодні зимові вечори. Він і зігріє і підніме настрій. А смак у глінтвейну просто чарівний, завдяки спеціям, які
    Глінтвейн від застуди
    Глінтвейн від застуди
    У західних країнах глінтвейн вже давно використовують, як дуже ефективний засіб від різних простудних захворювань. У нас же мало хто знає, що це
    Глінтвейн з білого вина
    Глінтвейн з білого вина
    Традиційно глінтвейн гарячий напій готують з напівсухого червоного вина. Але сьогодні ми відійдемо від класичних рецептів та приготуємо глінтвейн з
    Рецепт глінтвейну з червоного вина
    Рецепт глінтвейну з червоного вина
    Глінтвейн - популярний гарячий алкогольний напій, який готується з вина. І сьогодні мова піде про глінтвейн з червоного вина. Пропонуємо вашій увазі
    Яблучний глінтвейн
    Яблучний глінтвейн
    Глінтвейн - напій англійського походження, який роблять на основі вина. І зараз ми розповімо, як приготувати корисний глінтвейн з додаванням яблука.