Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Спеції для глінтвейну

Спеції для глінтвейну

16-03-2015, 17:46
1 914
Спеції для глінтвейну
Безперечно, глінтвейн - найпопулярніший зиязикай напій. Ніщо так не зігріє холодним зиязикам вечором, коли за вікном мороз і холоднеча, як гаряче вино з прянощами. Є безліч рецептів приготування такого напою. У цій статті ми поговоримо про те, як його готувати, і які спеції потрібні для глінтвейну.

Склад приправи для глінтвейну


Як правило, глінтвейн готують з натуральних прянощів. Але також на полицях магазинів можна зустріти готові приправи для глінтвейну. Частіше всього в їх складі присутній кориця, гвоздика, чорний перець, кардамон, імбир та апельсинова кірка. У складі такої приправи спеції представлені в подрібненому стані.
Можна купити таку готову приправу, а можна придбати спеції для глінтвейну самостійно і їх склад вже змінювати за своїм смаком.

Які спеції використовують при приготуванні глінтвейну


Розповімо ще про деякі спеції, які найчастіше додають в цей чудовий ароматний напій.
Кориця - невід'ємна складова напою. Вона дарує приємний солодкий смак і пряний аромат. Краще всього при приготуванні глінтвейну використовувати палички кориці, так як в молотом стані ця пряність втрачає частину аромасвойств.
Гвоздика - класична складова практично всіх складових глінтвейну. Ця пряність має ні з чим не порівнянний аромат і специфічний смак. Але слід врахувати той факт, що при нагріванні аромат зменшується. Тому чим пізніше в процесі приготування гвоздика додана, тим тонше буде аромат.
Перець також входить до складу приправи для глінтвейну. При приготуванні напою використовують і чорний, і червоний і духмяний перець. Чорний перець додають в глінтвейн з червоного вина. Коли ж готують глінтвейн з білого вина, додають червоний перець. Запашний перець ж використовують рідко із-за сильного аромату. Лише деякі досвідчені кулінари включають його до складу своїх напоїв.
Кардамон - ця гостра спеція дарує напою приємний запах і легке лимонне післясмак. Її використовують і в гарячих зиязиках, у холодних літніх глінтвейну.
Аніс - ще одна пряність, яка дарує напою солодкуватий смак і пряний аромат. Ця спеція в глінтвейні добре гармонує з корицею і кардамоном.
Нерідко при приготуванні глінтвейну використовують лавровий лист. Тут виключно на любителя - одним ця приправа подобається, іншим - категорично ні. Але в будь-якому випадку потрібно врахувати факт, що додавати в глінтвейн її потрібно зовсім трошки приблизно за 1 хвилину до готовності напою.
Барбарис . Ця пряність додасть напою злегка вловиму кислинку, в результаті вийде цікавий вишуканий смак і аромат.
Спеції для глінтвейну

Часто в глінтвейн з білого вина додають коріандр. Іноді ця спеція присутній і в червоних напоях.
Шафран - спеція, яка використовується в приготуванні глінтвейну не дуже часто. Вона надає напою тонкий, але при цьому досить стійкий аромат. Але є особливість - ця пряність не дуже добре поєднується з іншими спеціями.
Не занадто частими супутниками глінтвейну є меліса та й м'ята. Якщо їх і використовують, то найчастіше в холодні напої з білого вина.
Також традиційно до складу приправи для глінтвейну входять цитрусові. Апельсин поєднується з білим, і червоним вином. А ось лайм і лимон додають тільки червоне вино.
Ще при приготуванні глінтвейну використовують ананаси, ківі, банани. Нерідко також використовують волоські горіхи, фундук, мигдаль, а також сухофрукти - курагу, родзинки, чорнослив.
Загалом, справа за вами, вибирайте спеції на свій смак і приступайте до приготування зігріваючого ароматного напою!
Рекомендуємо добрі рецепти
Глінтвейн в домашніх умовах
Глінтвейн в домашніх умовах
Приготувати такий ароматний зігріваючий напій, як глінтвейн, зовсім нескладно навіть у домашніх умовах. Все що потрібно для приготування цього напою
Глінтвейн від застуди
Глінтвейн від застуди
У західних країнах глінтвейн вже давно використовують, як дуже ефективний засіб від різних простудних захворювань. У нас же мало хто знає, що це
Глінтвейн з білого вина
Глінтвейн з білого вина
Традиційно глінтвейн гарячий напій готують з напівсухого червоного вина. Але сьогодні ми відійдемо від класичних рецептів та приготуємо глінтвейн з
Рецепт глінтвейну з червоного вина
Рецепт глінтвейну з червоного вина
Глінтвейн - популярний гарячий алкогольний напій, який готується з вина. І сьогодні мова піде про глінтвейн з червоного вина. Пропонуємо вашій увазі
Яблучний глінтвейн
Яблучний глінтвейн
Глінтвейн - напій англійського походження, який роблять на основі вина. І зараз ми розповімо, як приготувати корисний глінтвейн з додаванням яблука.