Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Глінтвейн від застуди

Глінтвейн від застуди

15-03-2015, 22:24
973
Глінтвейн від застуди
Ось і настали холоди, а разом з ними з'явилися непрохані гості - втома, депресія та застуди. І перше, що приходить нам в голову, - це чашка традиційного гарячого чаю. Але ж є і гідна альтернатива - напій, завезений до нас з Європи і скандинавських країн, який носить назву глінтвейн.
Так все-таки чай або глінтвейн? Скептики, звичайно, сумніватися: так хороший глінтвейн від застуди? Адже це алкогольний напій! Але навіть терапевти згодні, що при правильному використанні алкоголь в боротьбі з застудою - хороша підмога. Адже вино, яке використовується як основа для глінтвейну, саме по собі володіє чудовими антибактеріальними властивостями. А вже у гарячому напої воно значно покращує самопочуття хворого, відновлює сили і полегшує неприємні симптоми. Вітамін с З цитрусів і спеції, благотворно впливають на імунітет, роблять глінтвейн прекрасним засобом від застуди. Тим більше, якщо у вас немає алергії на мед, завжди можна прибрати в рецепті цукор і зробити такий корисний глінтвейн з медом.
Як же приготувати глінтвейн? Це нескладно зробити за допомогою наших рад.
У наш час існує величезна різноманітність вин - як же правильно вибрати вино для глінтвейну? Традиційно для цього гарячого напою вибирають червоне сухе вино, а потрібну солодкість йому додадуть цукор або мед. Не купуйте дороге вино - після прогрівання воно втратить всі свої цінні якості. Не варто вибирати і дуже міцне - зайвий присмак алкоголю може все зіпсувати. Біле вино теж годиться для глінтвейну, але напій на його основі буде більш кислим. Це поправно - можна взяти напівсолодке вино або замінити лимони в рецепті глінтвейну від застуди на апельсин.
Які ж спеції використовуються для приготування глінтвейну? Найпростіший варіант - це купити готовий набір спецій в магазині. Як правило, на оборотній стороні упаковки є навіть короткі інструкції, як приготувати глінтвейн. Але завжди можна купити потрібні спеції окремо і покласти їх в необхідних пропорціях. Кращий вибір - мелені спеції для глінтвейну, адже позбавлений непотрібного осаду готовий напій пити набагато приємніше. Традиційно для приготування використовують корицю, гвоздику, кардамон, чорний і запашний перець, лавровий лист, аніс, бадьян, цитрусові кірки. Вам подобається імбир? Сміливо додавайте його в глінтвейн. Пробуйте нові поєднання і експериментуйте, спираючись на свій смак.
В рецепт глінтвейну від застуди можна і потрібно додати яблука, лимони, апельсини, сухофрукти. Головне - не перестарайтеся з кількістю, щоб гарячий алкогольний напій не перетворився на звичайний компот.
Яка ж оптимальна температура приготування глінтвейну? Вино ні в якому разі не можна доводити до кипіння, дотримуйтеся оптимальних для приготування глінтвейну градусів (70 - 80 °С). Прогрівайте напій на середньому вогні, помішуючи, поки не зникне піна з поверхні. Потім відставте хвилин на 40 щоб глінтвейн настоявся. Але, якщо вам не терпиться, можна і відразу приступити до дегустації.
Глінтвейн від застуди краще пити на ніч і обов'язково гарячим, але не гарячим. Зберігати його можна в термосі.
Ось один з поширених рецептів глінтвейну від застуди: до 750 мл сухого червоного вина додайте 2-3 ст. ложки цукру, 1 апельсин, 1 паличку кориці, чайну ложку меленого імбиру, 5 гвоздик і 1/4 чайної ложки мускатного горіха. Апельсин з кіркою
Глінтвейн від застуди
поріжте кружечками. Доведіть до кипіння 100 мл води і додайте спеції. Коли відвар настоїться (7-10 хв), процідіть його і влийте в підігріте вино, додайте інші інгредієнти. Доведіть до готовності і подавайте гарячим.
Будь рецепт глінтвейну можна приготувати з медом замість цукру. Але, як правило, від застуди пропонують такий склад: на пляшку напівсолодкого червоного вина - чайну ложку меду, по дрібці солі і кориці, 3-5 горошин чорного перцю, 5-6 гвоздик і 1 апельсин.
Користь глінтвейну в боротьбі з сезонними недугами, звичайно, незаперечна, але не забувайте і про протипоказання до її вживання - цукровий діабет, гастрит, серцево-судинні захворювання. Обов'язково переконайтеся, що у вас немає алергії на мед або інші складові напою. І будьте здорові!
Рекомендуємо добрі рецепти
Спеції для глінтвейну
Спеції для глінтвейну
Глінтвейн - незамінний напій в холодні зимові вечори. Він і зігріє і підніме настрій. А смак у глінтвейну просто чарівний, завдяки спеціям, які
Глінтвейн в домашніх умовах
Глінтвейн в домашніх умовах
Приготувати такий ароматний зігріваючий напій, як глінтвейн, зовсім нескладно навіть у домашніх умовах. Все що потрібно для приготування цього напою
Глінтвейн з білого вина
Глінтвейн з білого вина
Традиційно глінтвейн гарячий напій готують з напівсухого червоного вина. Але сьогодні ми відійдемо від класичних рецептів та приготуємо глінтвейн з
Рецепт глінтвейну з червоного вина
Рецепт глінтвейну з червоного вина
Глінтвейн - популярний гарячий алкогольний напій, який готується з вина. І сьогодні мова піде про глінтвейн з червоного вина. Пропонуємо вашій увазі
Яблучний глінтвейн
Яблучний глінтвейн
Глінтвейн - напій англійського походження, який роблять на основі вина. І зараз ми розповімо, як приготувати корисний глінтвейн з додаванням яблука.