Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як відкрити вино без штопора?

Як відкрити вино без штопора?

15-03-2015, 22:21
1 272
Як відкрити вино без штопора?
Таке, напевно, траплялося з кожної - захотіли порадувати себе келихом вина, пляшку з вином купили, а як її відкрити не подумали, у тому сенсі, що штопор не придбали. І що тепер робити, як відкрити вино без штопора? Виявляється, ця задача не так складна, і є не одна рекомендація, як можна легко відкрити вино без штопора.

Як відкрити пляшку вина без штопора?



  • Якщо руки ростуть з правильного місця, а вдома є шуруп, викрутка і плоскогубці, то пляшку можна відкрити з їх допомогою. Спочатку вкручуємо шуруп в пробку, а потім тягнемо плоскогубцями за шуруп. Трохи зусиль і пляшка відкрита.

  • Можна замінити штопор і складаним ножем. Його треба глибше загнати в пробку, а потім, склавши ножик під прямим кутом, витягнути пробку з пляшки.

  • Але як відкрити вино без штопора, якщо ні ножа, ні інструментів вдома немає? Можна спробувати проштовхнути пробку всередину. Але відразу це не завжди виходить, тому спочатку потрібно поплескати долонею по дну пляшки або покрутити пляшку навколо своєї осі (три рази за годинниковою стрілкою, три - проти), або перевернути пляшку вниз шийкою, порахувати до 10 і повернути пляшку у вихідне положення. Після однієї проведення одного з запропонованих дій, пробку можна буде легко проштовхнути пальцем всередину пляшки.

  • Можна ще спробувати виштовхнути пробку з пляшки назовні. Для цього поплескувань по дну долонькою буде недостатньо, потрібно щось більш суттєве. Наприклад, наповнена водою пластикова пляшка або товста книжка. Серединою повної пластикової пляшки стукаємо по дну пляшки з вином, поки пробка не «виповзе» наполовину, тоді її можна буде вийняти руками. Або постукуємо корінцем толстого книжкового тома з дна пляшки з вином, теж до тих пір, поки пробку можна буде без затруднень витягти руками. А можна поставити пляшку в п'яту туфлі з низьким каблуком і стукати черевиком об стіну, поки пробка не вийде з горлечка настільки, що її можна буде легко витягти руками.

  • Бувають, правда, рідко, дуже «вперті» пробки, які не бажають покидати насиджене місце ні під яким приводом. Тоді є тільки один шлях - кришити пробки ножем і поступово проштовхувати її всередину. Вино, звичайно, з крихтами буде, але свій смак не втратить. Зрештою, напій і процідити можна від залишків пробки.


  • Скільки можна зберігати відкрите вино?


    Відкривши вино, не завжди виходить його допити. У цьому випадку виникає питання, скільки можна зберігати відкрите вино, як і де це робити? Відразу потрібно запам'ятати, що довго зберігати відкрите вино не вийде - при зіткненні з повітрям воно неодмінно окислиться. І перешкодити цьому процесу ніяк не можна, його можна лише злегка уповільнити. Швидкість окислення залежить від багатьох факторів. І від кількості повітря, що потрапило в пляшку, і від кількості цукру у вині, і від температури при якій вино зберігається. Чим тепліше в приміщенні і менше вина залишилося в пляшці, тим швидше напій перетвориться на оцет. Зазвичай через пару годин після відкриття у вина можна буде помітити змінився смак і аромат, а через кілька днів пити таке вино буде неможливо. Тому, перше, що потрібно зробити, це зменшити кількість
    Як відкрити вино без штопора?
    повітря в пляшці, перелив вино у меншу за обсягом посуд. Далі пляшку слід щільно закупорити. Якщо вино біле, то його потрібно поставити на нижню полицю холодильника і зберігати там не довше 1-2 днів. Червоне вино протримається такий же період часу при кімнатній температурі - холод йому не потрібен. А ось якщо ви не допили вино з розряду міцних, наприклад, порто, херес, то їх можна зберігати до 2-3 тижнів.
    А взагалі французи кажуть, що якщо, відкривши пляшку вина, ви його не допили, то і відкривати пляшку не коштувало. Так що прислухаємося до цих знавців вин, і намагаємося розраховувати свої сили заздалегідь, щоб не псувати вино, зберігаючи його в откупоренной пляшці.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як вибрати вино?
    Як вибрати вино?
    Хороше вино зробить навіть звичайний сімейний вечерю маленьким вишуканим святом. Але вино - напій непростий, а правильно вибрати його - ціле
    Як роблять шампанське?
    Як роблять шампанське?
    Ми звикли вважати шампанське святковим напоєм, і його смак незмінно нагадує нам про урочистих подіях. Тим не менш, мало хто з нас знає, який шлях
    Як відкрити шампанське?
    Як відкрити шампанське?
    Чи доводилося вам зустрічати таких «умільців», при вигляді яких з пляшкою шампанського в руках, всі гості так і намагаються сховатися за меблі або
    Сливове вино
    Сливове вино
    З соковитих слив можна готувати не тільки відмінне варення, або компот, але і використовувати їх в якості основи для смачного домашнього вина.
    Малинове вино - рецепт
    Малинове вино - рецепт
    Малинове вино, приготоване в домашніх умовах володіє ні з чим незрівняним чудовим смаком. І сьогодні ми розповімо вам декілька простих рецептів
    Груші у вині
    Груші у вині
    Якщо звичайні торти, тістечка, пудинги та інші десерти вам набридли, то спробуйте приготувати що-небудь нове і незвичайне. Наприклад, груші у вині.