Як відкрити шампанське?

Два слова про етикет
Але перш, ніж ми вивчимо техніку, як правильно відкрити пляшку шампанського класичним методом, або по-гусарськи з допомогою ножа, поговоримо про культуру пиття ігристого. Так, відкриваючи шампанське, в першу чергу подбайте про оточуючих, дотримуйтесь техніку безпеки. Ознакою хорошого тону вважається вміння відкрити пляшку не з гучним бавовною, а з легким зітханням.
За твердженням знавців однієї пляшки шампанського вистачає на 8 порцій, тому господар не передає відкриту пляшку гостям, а сам розливає вино у келихи. Адже в якийсь момент напій скінчиться, а людина, на якому це сталося, потрапить в незручну ситуацію.
Кисле сухе шампанське слід наливати у високі тонкі келихи, які іноді називають «флейта», а солодке - в широкі, що нагадують піалу. Тримати келихи теж треба правильно. Професіонали дегустатори радять братися за підставку або, в крайньому випадку, за ніжку келихи. Брати ж келихи за чашу неприпустимо, вино нагріється і стане несмачним. До речі його температура не повинна перевищувати 8-10 градусів C. А щоб при наливанні шампанське не надто пенилось, келихи попередньо треба побалакати шматочок льоду.
Закушують ж ігристе сиром, оливками, білим м'ясом, морепродуктами або фруктовими десертами. Що стосується питання, як, скільки і чи можна зберігати відкрите шампанське, відповідь однозначно негативний. А тепер переходимо до безпосередньої науці.
Як правильно відкривати пляшку шампанського - класичний спосіб
Візьміть пляшку охолодженого шампанського, оберніть її серветкою, закривши етикетку (так буде зручніше її утримувати). Лівою рукою обхопіть пляшку і упріть її дном собі в груди під кутом 30-45 градусів. Правою рукою обережно зніміть дріт і потихеньку виймайте пробку, обертаючи її великим і вказівним пальцями. Намагайтеся при цьому не трясти пляшку, щоб не посилити хвилювання газів. Однак якщо все ж шампанське вспенилось, візьміть холодну чайну ложку і прикладіть її до отвору пляшки. Бульбашки тут же стануть сумирними, як кошенята.
Як правильно відкрити пляшку шампанського по-гусарськи з допомогою ножа?
Цей досить оригінальний спосіб підійде тим, хто на відкритті ігристого напою «собаку з'їв» і вже хоче новизни в цьому захоплюючому процесі.

Як бачите, француз виявився прав. Шампанське і правда, дивне вино для королів, вимагає до себе відповідного ставлення.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як роблять шампанське?
Ми звикли вважати шампанське святковим напоєм, і його смак незмінно нагадує нам про урочистих подіях. Тим не менш, мало хто з нас знає, який шлях

Види келихів
Якщо вас покликали на званий обід або в дорогий ресторан, то варто підійти до цього заходу відповідально. Потрібно не тільки привести себе в порядок,

Як пити мартіні?
При слові «мартіні» перед очима відразу спливає вишукана жінка в елегантному платті з келихом вермуту в одній руці і оливкою на шпажці в інший. І

Як відкрити вино без штопора?
Скільки раз таке бувало - купуєте пляшку вина, щоб розпити його в гостях або на природі, а може навіть побалувати себе келихом це чудового напою в

Коктейлі з мартіні
Для хорошої вечірки крім закусок ще потрібні алкогольні напої. Ми пропонуємо вам зробити коктейлі. Їх різновидів дуже багато як алкогольних, так і

Коктейлі з шампанським
Коктейль з шампанським - дуже жіночний напій, який чудово підійде для посиденьок з подругами, або скромною домашній вечірці. Деякі рецепти цих