Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як пити мартіні?

Як пити мартіні?

15-03-2015, 22:23
1 538
Як пити мартіні?
Мартіні - це не особливий вид вина, як багато хто помилково вважають, а назву торгової марки. Саме ж вино, яке у нас в країні прийнято називати мартіні, називається вермутом.
Для початку розповімо про правила, як треба пити мартіні (вермут)
Всім добре відомо, що для кожного напою існують спеціальні келихи. І вина в цьому питанні не є виключенням. Напевно ви не раз бачили келих на довгій ніжці, сама ємність якого має форму перевернутого конуса. Так от, саме цей келих призначений для мартіні. У деяких випадках його можна замінити низьким чотирикутним келихом, але роблять це досить рідко.
В якості закуски до вина підійдуть горіхи, негострий сир, оливки, солоні крекери, а також фрукти.
Як і більшість алкогольних напоїв, вермут слід вживати в охолодженому вигляді, хоча і теж бувають винятки. Оптимальною температурою для мартіні вважається 10-15 градусів С. Але не завжди ця температура досягається лише охолодженням самого напою, досить часто у нього додають охолоджені добавки. Про них ми і поговоримо далі.

Як можна пити мартіні?
П'ють мартіні як у чистому вигляді, так і в поєднанні з соками, або у складі коктейлів. Крім цього напій можна вживати з лимоном, апельсином, льодом та іншими добавками за смаком. Якщо ж гості вже на порозі, а мартіні ще не охолов, то краще всього подати його з льодом, охолодженими фруктами або соком.

Як пити мартіні з соком?
Для тих, кому смак мартіні здається занадто насиченим, сподобається такий коктейль: 100 мл червоного вина, 100 мл соку, кілька кубиків льоду. Такий коктейль п'ють без соломинки. Залишилося тільки розібратися, який же сік підходить для цього коктейлю.
Для коктейлю з мартіні краще вибирати сік з мінімальним вмістом цукру, а оскільки сам мартіні досить солодкий, то сік краще брати з кислинкою. Найпоширенішими соками для змішування з мартіні є апельсиновий, ананасовий і вишневий соки. Також користуються популярністю соки лимона, лайма і грейпфрута.
А ось персиковий, яблучний або мультивітамінний сік не підходять для коктейлю. Однак слід знати, що якщо вам подобається поєднання мартіні з одним з цих соків, то пийте на здоров'я. Головне, щоб вам це поєднання припало до смаку.

Як пити червоний мартіні (Martini Rosso)?
MartiniRosso прийнято вживати з апельсиновим або вишневим соком. Пропорція змішування соку і мартіні може бути такий: 160 мл мартіні і 80 мл соку. Але можна брати в пропорції один до одного, або будь-який інший.

Як пити сухе мартіні?
Сухим мартіні називають коктейль, який складається з 1 частини білого мартіні і 3 частин джина. В цей коктейль не прийнято додавати лід. Але його часто подають з оливкою або скибочкою лимона.

Як пити мартіні екстра драй?
Мартіні екстра драй (Martini Extra Dry) - це одна з різновидів мартіні. Вона відрізняється від інших видів тим, що її найчастіше п'ють в чистому вигляді і дуже рідко змішують з іншими інгредієнтами. Якщо ж ви все ж вирішили змішати такий вид мартіні з чим, то для цих цілей краще всього підійде грушевий сік.
Як пити мартіні?

Як пити мартіні з горілкою?
Поєднання вина і горілки зустрічається в такому коктейлі: 30 мл мартіні, 75 мл горілки, лід. Коктейль не збовтують, а відразу подають з оливками або лимоном.

Як пити рожевий мартіні?
Мартіні Розе (Martini Rose) має ніжно рожевий колір. Його досить часто використовують для приготування коктейлів. Для змішування з рожевим мартіні найкраще підходить лимонний сік або сік лайма. Також він добре поєднується в коктейлі з джином і льодом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Коктейлі з горілкою
Коктейлі з горілкою
Горілка - популярний алкогольний напій, який зазвичай п'ють в чистому вигляді з хорошою закускою. Але якщо ви хочете спробувати щось нове і вишукане,
Коктейлі з мартіні
Коктейлі з мартіні
Для хорошої вечірки крім закусок ще потрібні алкогольні напої. Ми пропонуємо вам зробити коктейлі. Їх різновидів дуже багато як алкогольних, так і
Коктейлі з Куантро
Коктейлі з Куантро
Французький лікер Куантро - прекрасна основа для безлічі смачних і вишуканих коктейлів, як класичних, так і сучасних. У нашій статті ми зібрали
Коктейлі з шампанським
Коктейлі з шампанським
Коктейль з шампанським - дуже жіночний напій, який чудово підійде для посиденьок з подругами, або скромною домашній вечірці. Деякі рецепти цих
Коктейлі з джином
Коктейлі з джином
Джин - це міцне спиртне вино, яке має насичений смак ялівцю. Його рідко хто п'є в чистому вигляді. Тому сьогодні ми розповімо вам, як приготувати
Ананасовий сік
Ананасовий сік
Ананасовий сік - смачний напій, а якщо ще приготований в домашніх умовах, то і корисний. У нашій статті ми поговоримо про те, як його зробити, і які