Види келихів
Деколи складно розібратися у видах столового приладдя та їх застосуванні, однак до цього зобов'язує столовий етикет. Взяти необхідну вилку або ніж дуже просто - варто лише рухатися від крайніх приладів до тих, які лежать ближче до тарілки, а ось види келихів часто змушують замислитися. І щоб ви, бува, не сплутали келих для білого вина з келихом червоного, ми розповімо вам про «столовому склі» і його правильному застосуванні.
Отже, які бувають келихи? Термін «келихи» досить заплутаний і включає в себе: бокали для вина, шампанського і коктейлів, снифтери і чарки. Давайте спробуємо розібратися в цьому різноманітті і, для наочності, забезпечимо опис ілюстрацією.
Під номером 123 представлені класичні келихи для коктейлів:
1 - келих для мартіні, використовується для подачі охолоджених коктейлів без льоду;
2 - маргарита, для однойменного коктейлю;
3 - келих для тропічних коктейлів.
Види келихів для вина представлені під номерами 456 7:
4 - келих для червоного вина: присадкуватий, округлий, з широким дном;
5 - келих для білого вина звужується догори;
6 - келих для портвейну;
7 - келих для хересу, вермуту чи кріпленого вина.
Класичний вузький келих для шампанського носить назву «флют», з-за своєї форми він довше утримує вуглекислий газ, а, отже, ігристе вино довше залишається газованим. Келих-блюдце для шампанського під номером 8 використовується частіше у випадку, якщо необхідно вибудувати піраміду з келихів.
Якщо ви хотіли дізнатися, з яких келихів п'ють коньяк, то ось вони - снифтери. Такі келихи мають потужну коротку ніжку і сильно звужуються догори. Крім коньяків в них також подають віскі і бренді. Класичний коньячний келих - це номер 8 (так, з келихом-блюдцем вони дуже схожі, тому на схемі зображені одним варіантом), а келих для арманьяку - номер 9.
Останній пункт - чарки, які також різні в залежності від подаваного в них напою. Рюмка для лікеру більш незграбна (номер 10), на відміну від витонченої чарки для горілки на тонкій ніжці під номером 12. 11 - стопка, яка всупереч частим помилкам зовсім не розрахована на 100 мл, так як зазвичай її ємність 40-60 мл В чарках подають алкогольні напої в чистому вигляді, без льоду, так звані коктейлі-шоти розраховані на 1 ковток.
Для того щоб не заплутатися у видовому розмаїтті під час званої вечері запам'ятайте, що келихи від центру тарілки в бік приладів розташовують у такому порядку: келих для шампанського, чарка для кріплених вин (одна для червоного, а слідом - для білого), чарка для міцних спиртних напоїв, а за нею - келих для мінеральної води.
Види келихів і їх застосування
Отже, які бувають келихи? Термін «келихи» досить заплутаний і включає в себе: бокали для вина, шампанського і коктейлів, снифтери і чарки. Давайте спробуємо розібратися в цьому різноманітті і, для наочності, забезпечимо опис ілюстрацією.
Під номером 123 представлені класичні келихи для коктейлів:
Види келихів для вина представлені під номерами 456 7:
Класичний вузький келих для шампанського носить назву «флют», з-за своєї форми він довше утримує вуглекислий газ, а, отже, ігристе вино довше залишається газованим. Келих-блюдце для шампанського під номером 8 використовується частіше у випадку, якщо необхідно вибудувати піраміду з келихів.
Якщо ви хотіли дізнатися, з яких келихів п'ють коньяк, то ось вони - снифтери. Такі келихи мають потужну коротку ніжку і сильно звужуються догори. Крім коньяків в них також подають віскі і бренді. Класичний коньячний келих - це номер 8 (так, з келихом-блюдцем вони дуже схожі, тому на схемі зображені одним варіантом), а келих для арманьяку - номер 9.
Останній пункт - чарки, які також різні в залежності від подаваного в них напою. Рюмка для лікеру більш незграбна (номер 10), на відміну від витонченої чарки для горілки на тонкій ніжці під номером 12. 11 - стопка, яка всупереч частим помилкам зовсім не розрахована на 100 мл, так як зазвичай її ємність 40-60 мл В чарках подають алкогольні напої в чистому вигляді, без льоду, так звані коктейлі-шоти розраховані на 1 ковток.
Для того щоб не заплутатися у видовому розмаїтті під час званої вечері запам'ятайте, що келихи від центру тарілки в бік приладів розташовують у такому порядку: келих для шампанського, чарка для кріплених вин (одна для червоного, а слідом - для білого), чарка для міцних спиртних напоїв, а за нею - келих для мінеральної води.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як пити мартіні?
При слові «мартіні» перед очима відразу спливає вишукана жінка в елегантному платті з келихом вермуту в одній руці і оливкою на шпажці в інший. І
Коктейлі з мартіні
Для хорошої вечірки крім закусок ще потрібні алкогольні напої. Ми пропонуємо вам зробити коктейлі. Їх різновидів дуже багато як алкогольних, так і
Лікер Малібу
Лікер Малібу - це кокосовий напій на основі рому, який проводиться на карибських островах. Сьогодні ми поговоримо про те, як і з чим його пити, а
Коктейлі з Куантро
Французький лікер Куантро - прекрасна основа для безлічі смачних і вишуканих коктейлів, як класичних, так і сучасних. У нашій статті ми зібрали
Коктейль «Маргарита» - рецепт
Коктейль «Маргарита» давно відомий у всьому світі. Хочете приготувати його в домашніх умовах і пригостити друзів і подруг? Тоді наша стаття
Коктейлі з шампанським
Коктейль з шампанським - дуже жіночний напій, який чудово підійде для посиденьок з подругами, або скромною домашній вечірці. Деякі рецепти цих