Морквяний сік

Однак крім його позитивних якостей, потрібно завжди пам'ятати, що існують і протипоказання для його вживання. Наприклад, морквяний сік, навіть у розведеному вигляді не рекомендується пити людям з цукровим діабетом і підвищеною кислотністю шлунка.
Існує безліч різних рецептів, як приготувати морквяний сік. Давайте розглянемо з вами найбільш прості і корисні.
Рецепт морквяного соку
Інгредієнти:
Приготування
Як зробити морквяний сік? Беремо морква, ретельно миємо й очищає від корінців і гички. Потім знову промиваємо під проточною водою і робимо морквяний сік в блендері. Отримане пюре віджимаємо через марлю, додаємо лимонну кислоту за смаком і цукровий сироп. Розливаємо готовий сік по високих склянках і подаємо до столу.
Рецепт морквяно-бурякового соку
Цей сік є прекрасним варіантом для зміцнення імунної системи, він допоможе вам очистити організм від шлаків і шкідливих речовин.
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати морквяний сік з буряком? Беремо морква, видаляємо з неї корінці і бадилля і нарізаємо великими шматками. Потім чистимо буряк і також ржем на кубики. Тепер використовуючи соковижималку, вичавлюємо сік спочатку від буряків, а потім з моркви і змішуємо їх в склянці. Можна прикрасити морквяний сік збитими вершками і подавати до столу.
Рецепт морквяно-яблучного соку
На жаль, не всім подобається чистий морквяний сік. Але ви можете змішати його з будь-яким іншим, наприклад з яблучним, і тоді у вас вийде дуже смачний, освіжаючий напій, користь якого важко переоцінити.
Інгредієнти:
Приготування
Беремо моркву чистимо й ріжемо дрібною соломкою. Кладемо її в чашу пароварки і гарненько пропарюють на пару протягом 15 хвилин. Потім подрібнюємо за допомогою блендера в однорідне пюре і змішуємо зі свіжовичавленим яблучним соком. В отриману суміш додаємо за смаком цукор і ставимо на слабкий вогонь на 5 хвилин. Потім розливаємо морквяно-яблучний сік по чистим банкам, пастеризуем їх і закатуємо.

Рецепт морквяно-апельсинового соку
Інгредієнти:
Приготування
Беремо морква, ретельно миємо й очищає від корінців і гички. Нарізаємо невеликими шматочками і пропускаємо через соковижималку. Потім чистимо апельсини від шкірки і теж робимо сік. Змішуємо морквяний сік з апельсиновим і додаємо дрібно порізаний імбир. Подаємо напій охолодженим.
Також морквяний сік можна приготувати на зиму. Для цього потрібно перелити масу в каструлю, нагріти приблизно до 85°C і після цього відразу ж перелити ще гарячий сік в заздалегідь приготовлені стерильні банки і закатати їх.
Рекомендуємо добрі рецепти

Морквяний сік на зиму
На зиму можна заготовляти не тільки соління, консервацію, варення, але і зробити чудовий і корисний морквяний сік. А наші цікаві ті рецепти, які

Гарбузово-морквяний сік на зиму
Гарбузово-морквяний сік - це чудовий напій, в якому міститься велика кількість вітамінів. Він корисний для зору, крові, покращує травні процеси.

Морквяний пудинг
Пудинг - це англійський десерт, який можна готувати з різними інгредієнтами. Він може бути сирний, шоколадний, ванільний і т. д. Але сьогодні ми