Морквяний сік
Морквяний сік - це справжній скарб серед усіх овочевих соків, так як у моркві міститься дуже багато корисних речовин і мікроелементів. Також він багатий на вітаміни С, К, Е, йодом і кальцієм. Але найголовніше - це наявність у ньому великої кількості каротину, який спільно з жирами, утворює вітамін А, необхідний нашому організму. Морквяний сік корисний при поганому зорі, розхитаною нервовою системою, він відмінно допомагає при авітамінозі, занепаді сил, покращує травлення і піднімає імунітет. До складу цього чарівного напою входить також магній, який виводить з організму непотрібну жовч і холестерин. Морквяний сік дуже часто застосовують навіть при лікуванні шкірних захворювань. Наприклад, в селах їм з легкістю лікують опіки, обмороження, гнійні рани.
Однак крім його позитивних якостей, потрібно завжди пам'ятати, що існують і протипоказання для його вживання. Наприклад, морквяний сік, навіть у розведеному вигляді не рекомендується пити людям з цукровим діабетом і підвищеною кислотністю шлунка.
Існує безліч різних рецептів, як приготувати морквяний сік. Давайте розглянемо з вами найбільш прості і корисні.
Інгредієнти:
морква - 5 шт.;
лимонна кислота - за смаком;
цукровий сироп - 2 ч. ложки.
Приготування
Як зробити морквяний сік? Беремо морква, ретельно миємо й очищає від корінців і гички. Потім знову промиваємо під проточною водою і робимо морквяний сік в блендері. Отримане пюре віджимаємо через марлю, додаємо лимонну кислоту за смаком і цукровий сироп. Розливаємо готовий сік по високих склянках і подаємо до столу.
Цей сік є прекрасним варіантом для зміцнення імунної системи, він допоможе вам очистити організм від шлаків і шкідливих речовин.
Інгредієнти:
морква - 3 шт.;
буряк - 05 шт.;
цукор - за смаком.
Приготування
Як приготувати морквяний сік з буряком? Беремо морква, видаляємо з неї корінці і бадилля і нарізаємо великими шматками. Потім чистимо буряк і також ржем на кубики. Тепер використовуючи соковижималку, вичавлюємо сік спочатку від буряків, а потім з моркви і змішуємо їх в склянці. Можна прикрасити морквяний сік збитими вершками і подавати до столу.
На жаль, не всім подобається чистий морквяний сік. Але ви можете змішати його з будь-яким іншим, наприклад з яблучним, і тоді у вас вийде дуже смачний, освіжаючий напій, користь якого важко переоцінити.
Інгредієнти:
морква - 100 г;
яблука - 150 г;
цукор - за смаком.
Приготування
Беремо моркву чистимо й ріжемо дрібною соломкою. Кладемо її в чашу пароварки і гарненько пропарюють на пару протягом 15 хвилин. Потім подрібнюємо за допомогою блендера в однорідне пюре і змішуємо зі свіжовичавленим яблучним соком. В отриману суміш додаємо за смаком цукор і ставимо на слабкий вогонь на 5 хвилин. Потім розливаємо морквяно-яблучний сік по чистим банкам, пастеризуем їх і закатуємо.
Інгредієнти:
морква - 5 шт.;
апельсин - 2 шт.;
імбир - за смаком.
Приготування
Беремо морква, ретельно миємо й очищає від корінців і гички. Нарізаємо невеликими шматочками і пропускаємо через соковижималку. Потім чистимо апельсини від шкірки і теж робимо сік. Змішуємо морквяний сік з апельсиновим і додаємо дрібно порізаний імбир. Подаємо напій охолодженим.
Також морквяний сік можна приготувати на зиму. Для цього потрібно перелити масу в каструлю, нагріти приблизно до 85°C і після цього відразу ж перелити ще гарячий сік в заздалегідь приготовлені стерильні банки і закатати їх.
Однак крім його позитивних якостей, потрібно завжди пам'ятати, що існують і протипоказання для його вживання. Наприклад, морквяний сік, навіть у розведеному вигляді не рекомендується пити людям з цукровим діабетом і підвищеною кислотністю шлунка.
Існує безліч різних рецептів, як приготувати морквяний сік. Давайте розглянемо з вами найбільш прості і корисні.
Рецепт морквяного соку
Інгредієнти:
Приготування
Як зробити морквяний сік? Беремо морква, ретельно миємо й очищає від корінців і гички. Потім знову промиваємо під проточною водою і робимо морквяний сік в блендері. Отримане пюре віджимаємо через марлю, додаємо лимонну кислоту за смаком і цукровий сироп. Розливаємо готовий сік по високих склянках і подаємо до столу.
Рецепт морквяно-бурякового соку
Цей сік є прекрасним варіантом для зміцнення імунної системи, він допоможе вам очистити організм від шлаків і шкідливих речовин.
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати морквяний сік з буряком? Беремо морква, видаляємо з неї корінці і бадилля і нарізаємо великими шматками. Потім чистимо буряк і також ржем на кубики. Тепер використовуючи соковижималку, вичавлюємо сік спочатку від буряків, а потім з моркви і змішуємо їх в склянці. Можна прикрасити морквяний сік збитими вершками і подавати до столу.
Рецепт морквяно-яблучного соку
На жаль, не всім подобається чистий морквяний сік. Але ви можете змішати його з будь-яким іншим, наприклад з яблучним, і тоді у вас вийде дуже смачний, освіжаючий напій, користь якого важко переоцінити.
Інгредієнти:
Приготування
Беремо моркву чистимо й ріжемо дрібною соломкою. Кладемо її в чашу пароварки і гарненько пропарюють на пару протягом 15 хвилин. Потім подрібнюємо за допомогою блендера в однорідне пюре і змішуємо зі свіжовичавленим яблучним соком. В отриману суміш додаємо за смаком цукор і ставимо на слабкий вогонь на 5 хвилин. Потім розливаємо морквяно-яблучний сік по чистим банкам, пастеризуем їх і закатуємо.
Рецепт морквяно-апельсинового соку
Інгредієнти:
Приготування
Беремо морква, ретельно миємо й очищає від корінців і гички. Нарізаємо невеликими шматочками і пропускаємо через соковижималку. Потім чистимо апельсини від шкірки і теж робимо сік. Змішуємо морквяний сік з апельсиновим і додаємо дрібно порізаний імбир. Подаємо напій охолодженим.
Також морквяний сік можна приготувати на зиму. Для цього потрібно перелити масу в каструлю, нагріти приблизно до 85°C і після цього відразу ж перелити ще гарячий сік в заздалегідь приготовлені стерильні банки і закатати їх.
Рекомендуємо добрі рецепти
Морквяний сік на зиму
На зиму можна заготовляти не тільки соління, консервацію, варення, але і зробити чудовий і корисний морквяний сік. А наші цікаві ті рецепти, які
Гарбузово-морквяний сік на зиму
Гарбузово-морквяний сік - це чудовий напій, в якому міститься велика кількість вітамінів. Він корисний для зору, крові, покращує травні процеси.
Морквяний пудинг
Пудинг - це англійський десерт, який можна готувати з різними інгредієнтами. Він може бути сирний, шоколадний, ванільний і т. д. Але сьогодні ми