Кава по-віденськи

Класичний рецепт кави по-віденськи
Давайте приготуємо з вами ароматний і смачний віденська кава з вершками і шоколадом. Весь процес приготування схожий на цілий ритуал або таїнство.
Інгредієнти:
Приготування
Отже, спочатку наливаємо у кухлик молоко і ставимо на дуже повільний вогонь. Коли воно підігріється, кладемо плитку шоколаду і чекаємо, поки він повністю розтопиться. Потім додаємо вершки і все ретельно перемішуємо. Дуже сильно не нагріваємо, щоб шоколад і вершки не згорнулися.
На суху сковороду насипати сирі зерна кави і обсмажуємо. Для цього кави нам потрібна спеціальна - віденська обсмажування. Тобто ми обсмажуємо наші зерна трохи довше, ніж зазвичай. Вона відрізняється більш темним шоколадно-коричневим кольором і розкішним ароматом. Смак кави, приготованого з такої обжарювання, стає солодкуватим і більш насиченою.
Потім пересипаємо обсмажені зерна в блендер і подрібнюємо в порошок. Тепер насипаємо трохи кави в чашку, заливаємо окропом і залишаємо насититися. Розтоплений шоколад збиваємо в густу піну за допомогою міксера і акуратно вливаємо тонким струмком у гарячу каву. Зверху кладемо шапку з збитих 35% вершків. Для прикраси, можете посипати піну цукровою пудрою, тертим шоколадом або корицею.
Кава по-віденськи з апельсиновою цедрою - рецепт
Як зварити віденська кава, ми з вами розглянули, а тепер давайте дізнаємося деякі прості, але смачні рецепти прикраси і подачі кави.
Інгредієнти:
Приготування
Кава гарненько підігріваємо і розливаємо по чашках або в склянках. Зверху кладемо добре збиті вершки. На дрібній тертці трьом апельсинову цедру і посипаємо вершкову шапку. Прикрашаємо корицею і мускатним горіхом за смаком.
Кава по-віденськи з цикорієм
Інгредієнти:
Приготування
Варимо насичений чорний кави, гарненько проціджуємо і додаємо цукор. Перемішуємо і наливаємо в склянку. Вершки ретельно збиваємо з цукровою пудрою і цикорієм, прибираємо в холодильник. Безпосередньо перед вживанням кави гарненько підігріваємо і зверху кладемо охолоджені збиті вершки. Посипаємо для краси тертим шоколадом. Виходить дуже незвично

Кава «Віденський меланж»
Це один з видів кави по-віденськи, готується просто, а смак непередаваний. Радимо спробувати!
Інгредієнти:
Приготування
Із зерен кави робимо віденську обжарку, перемелюємо і насипаємо в кавник. Заливаємо водою і, помішуючи, варимо концентрований кави. В окремому ковші кип'ятимо молоко. Порожні чашки або ставимо в мікрохвильову піч або в духовку і підігріваємо, щоб вони були теплі. У підігрітий посуд одночасно двома руками, наливаємо гарячу каву і молоко. Ось і все, впоралися? Молодці! Кава "Віденський меланж" готовий!
Рекомендуємо добрі рецепти

Кава «Амаретто»
Якщо ви любите пити каву і готувати його за різними рецептами, то пропонуємо вам зробити Амаретто. Цей приголомшливий напій містить у собі безліч

Кава «Мокко»
Мокко - це ніжне кави, яке хочеться пити знову і знову. Приготувати його легко, головне правильно підготувати всі інгредієнти і розташувати їх в

Холодна кава
Жарким літом навіть і думати не хочеться про гарячих напоях, тому, щоб зарядитися бадьорістю і освіжиться, пропонуємо вам приготувати холодну каву за

Кава з вершками
Кава - це бадьорить і тонізуючий напій, який ми звикли пити вранці, та й протягом дня теж. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька рецептів створення

Кава з морозивом
Якщо ви любите каву і морозиво, тоді рецепти, які ми зібрали в нашій статті для вас. Варіантів створення кава з морозивом досить багато, і ми

Кава з лимоном
Кава - це напій, який любить багато хто з нас. І щоб урізноманітнити його смак, у нього додають різноманітні інгредієнти. І сьогодні ми з вами