Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кава по-віденськи

Кава по-віденськи

19-01-2015, 14:55
968
Кава по-віденськи
Кава по-віденськи " - це знаменитий вишуканий напій, про який складають безліч легенд. Даний кулінарний шедевр відноситься до австрійської кухні. Уявіть тільки, що до кожного виду кави, у них подається свій індивідуальний десерт. Давайте розглянемо з вами як же приготувати смачний і ароматний кави по-віденськи прямо у себе вдома.

Класичний рецепт кави по-віденськи


Давайте приготуємо з вами ароматний і смачний віденська кава з вершками і шоколадом. Весь процес приготування схожий на цілий ритуал або таїнство.
Інгредієнти:

  • шоколад - 50 г;

  • молоко - 100 г;

  • вершки 10% - 4 ст. ложки;

  • сирі зерна кави - 30 г;

  • вершки 35% - 1 ст. ложку;

  • цукрова пудра для прикраси.


  • Приготування
    Отже, спочатку наливаємо у кухлик молоко і ставимо на дуже повільний вогонь. Коли воно підігріється, кладемо плитку шоколаду і чекаємо, поки він повністю розтопиться. Потім додаємо вершки і все ретельно перемішуємо. Дуже сильно не нагріваємо, щоб шоколад і вершки не згорнулися.
    На суху сковороду насипати сирі зерна кави і обсмажуємо. Для цього кави нам потрібна спеціальна - віденська обсмажування. Тобто ми обсмажуємо наші зерна трохи довше, ніж зазвичай. Вона відрізняється більш темним шоколадно-коричневим кольором і розкішним ароматом. Смак кави, приготованого з такої обжарювання, стає солодкуватим і більш насиченою.
    Потім пересипаємо обсмажені зерна в блендер і подрібнюємо в порошок. Тепер насипаємо трохи кави в чашку, заливаємо окропом і залишаємо насититися. Розтоплений шоколад збиваємо в густу піну за допомогою міксера і акуратно вливаємо тонким струмком у гарячу каву. Зверху кладемо шапку з збитих 35% вершків. Для прикраси, можете посипати піну цукровою пудрою, тертим шоколадом або корицею.

    Кава по-віденськи з апельсиновою цедрою - рецепт


    Як зварити віденська кава, ми з вами розглянули, а тепер давайте дізнаємося деякі прості, але смачні рецепти прикраси і подачі кави.
    Інгредієнти:

  • міцна кава - 300 мл;

  • вершки - 05 склянки;

  • цедра апельсина;

  • кориця - за смаком;

  • мускатний горіх - за смаком.


  • Приготування
    Кава гарненько підігріваємо і розливаємо по чашках або в склянках. Зверху кладемо добре збиті вершки. На дрібній тертці трьом апельсинову цедру і посипаємо вершкову шапку. Прикрашаємо корицею і мускатним горіхом за смаком.

    Кава по-віденськи з цикорієм


    Інгредієнти:

  • концентрований кава - 200 мл;

  • цикорій - 3 г;

  • цукор - 2 ч. ложки;

  • вершки - 05 ст.;

  • цукрова пудра - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Варимо насичений чорний кави, гарненько проціджуємо і додаємо цукор. Перемішуємо і наливаємо в склянку. Вершки ретельно збиваємо з цукровою пудрою і цикорієм, прибираємо в холодильник. Безпосередньо перед вживанням кави гарненько підігріваємо і зверху кладемо охолоджені збиті вершки. Посипаємо для краси тертим шоколадом. Виходить дуже незвично
    Кава по-віденськи
    вишукано і смачно!

    Кава «Віденський меланж»


    Це один з видів кави по-віденськи, готується просто, а смак непередаваний. Радимо спробувати!
    Інгредієнти:

  • кава - 1 ст. ложка;

  • молоко - 200 р.


  • Приготування
    Із зерен кави робимо віденську обжарку, перемелюємо і насипаємо в кавник. Заливаємо водою і, помішуючи, варимо концентрований кави. В окремому ковші кип'ятимо молоко. Порожні чашки або ставимо в мікрохвильову піч або в духовку і підігріваємо, щоб вони були теплі. У підігрітий посуд одночасно двома руками, наливаємо гарячу каву і молоко. Ось і все, впоралися? Молодці! Кава "Віденський меланж" готовий!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кава «Амаретто»
    Кава «Амаретто»
    Якщо ви любите пити каву і готувати його за різними рецептами, то пропонуємо вам зробити Амаретто. Цей приголомшливий напій містить у собі безліч
    Кава «Мокко»
    Кава «Мокко»
    Мокко - це ніжне кави, яке хочеться пити знову і знову. Приготувати його легко, головне правильно підготувати всі інгредієнти і розташувати їх в
    Холодна кава
    Холодна кава
    Жарким літом навіть і думати не хочеться про гарячих напоях, тому, щоб зарядитися бадьорістю і освіжиться, пропонуємо вам приготувати холодну каву за
    Кава з вершками
    Кава з вершками
    Кава - це бадьорить і тонізуючий напій, який ми звикли пити вранці, та й протягом дня теж. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька рецептів створення
    Кава з морозивом
    Кава з морозивом
    Якщо ви любите каву і морозиво, тоді рецепти, які ми зібрали в нашій статті для вас. Варіантів створення кава з морозивом досить багато, і ми
    Кава з лимоном
    Кава з лимоном
    Кава - це напій, який любить багато хто з нас. І щоб урізноманітнити його смак, у нього додають різноманітні інгредієнти. І сьогодні ми з вами