Кава по-віденськи
Кава по-віденськи " - це знаменитий вишуканий напій, про який складають безліч легенд. Даний кулінарний шедевр відноситься до австрійської кухні. Уявіть тільки, що до кожного виду кави, у них подається свій індивідуальний десерт. Давайте розглянемо з вами як же приготувати смачний і ароматний кави по-віденськи прямо у себе вдома.
Давайте приготуємо з вами ароматний і смачний віденська кава з вершками і шоколадом. Весь процес приготування схожий на цілий ритуал або таїнство.
Інгредієнти:
шоколад - 50 г;
молоко - 100 г;
вершки 10% - 4 ст. ложки;
сирі зерна кави - 30 г;
вершки 35% - 1 ст. ложку;
цукрова пудра для прикраси.
Приготування
Отже, спочатку наливаємо у кухлик молоко і ставимо на дуже повільний вогонь. Коли воно підігріється, кладемо плитку шоколаду і чекаємо, поки він повністю розтопиться. Потім додаємо вершки і все ретельно перемішуємо. Дуже сильно не нагріваємо, щоб шоколад і вершки не згорнулися.
На суху сковороду насипати сирі зерна кави і обсмажуємо. Для цього кави нам потрібна спеціальна - віденська обсмажування. Тобто ми обсмажуємо наші зерна трохи довше, ніж зазвичай. Вона відрізняється більш темним шоколадно-коричневим кольором і розкішним ароматом. Смак кави, приготованого з такої обжарювання, стає солодкуватим і більш насиченою.
Потім пересипаємо обсмажені зерна в блендер і подрібнюємо в порошок. Тепер насипаємо трохи кави в чашку, заливаємо окропом і залишаємо насититися. Розтоплений шоколад збиваємо в густу піну за допомогою міксера і акуратно вливаємо тонким струмком у гарячу каву. Зверху кладемо шапку з збитих 35% вершків. Для прикраси, можете посипати піну цукровою пудрою, тертим шоколадом або корицею.
Як зварити віденська кава, ми з вами розглянули, а тепер давайте дізнаємося деякі прості, але смачні рецепти прикраси і подачі кави.
Інгредієнти:
міцна кава - 300 мл;
вершки - 05 склянки;
цедра апельсина;
кориця - за смаком;
мускатний горіх - за смаком.
Приготування
Кава гарненько підігріваємо і розливаємо по чашках або в склянках. Зверху кладемо добре збиті вершки. На дрібній тертці трьом апельсинову цедру і посипаємо вершкову шапку. Прикрашаємо корицею і мускатним горіхом за смаком.
Інгредієнти:
концентрований кава - 200 мл;
цикорій - 3 г;
цукор - 2 ч. ложки;
вершки - 05 ст.;
цукрова пудра - 1 ч. ложка.
Приготування
Варимо насичений чорний кави, гарненько проціджуємо і додаємо цукор. Перемішуємо і наливаємо в склянку. Вершки ретельно збиваємо з цукровою пудрою і цикорієм, прибираємо в холодильник. Безпосередньо перед вживанням кави гарненько підігріваємо і зверху кладемо охолоджені збиті вершки. Посипаємо для краси тертим шоколадом. Виходить дуже незвично вишукано і смачно!
Це один з видів кави по-віденськи, готується просто, а смак непередаваний. Радимо спробувати!
Інгредієнти:
кава - 1 ст. ложка;
молоко - 200 р.
Приготування
Із зерен кави робимо віденську обжарку, перемелюємо і насипаємо в кавник. Заливаємо водою і, помішуючи, варимо концентрований кави. В окремому ковші кип'ятимо молоко. Порожні чашки або ставимо в мікрохвильову піч або в духовку і підігріваємо, щоб вони були теплі. У підігрітий посуд одночасно двома руками, наливаємо гарячу каву і молоко. Ось і все, впоралися? Молодці! Кава "Віденський меланж" готовий!
Класичний рецепт кави по-віденськи
Давайте приготуємо з вами ароматний і смачний віденська кава з вершками і шоколадом. Весь процес приготування схожий на цілий ритуал або таїнство.
Інгредієнти:
Приготування
Отже, спочатку наливаємо у кухлик молоко і ставимо на дуже повільний вогонь. Коли воно підігріється, кладемо плитку шоколаду і чекаємо, поки він повністю розтопиться. Потім додаємо вершки і все ретельно перемішуємо. Дуже сильно не нагріваємо, щоб шоколад і вершки не згорнулися.
На суху сковороду насипати сирі зерна кави і обсмажуємо. Для цього кави нам потрібна спеціальна - віденська обсмажування. Тобто ми обсмажуємо наші зерна трохи довше, ніж зазвичай. Вона відрізняється більш темним шоколадно-коричневим кольором і розкішним ароматом. Смак кави, приготованого з такої обжарювання, стає солодкуватим і більш насиченою.
Потім пересипаємо обсмажені зерна в блендер і подрібнюємо в порошок. Тепер насипаємо трохи кави в чашку, заливаємо окропом і залишаємо насититися. Розтоплений шоколад збиваємо в густу піну за допомогою міксера і акуратно вливаємо тонким струмком у гарячу каву. Зверху кладемо шапку з збитих 35% вершків. Для прикраси, можете посипати піну цукровою пудрою, тертим шоколадом або корицею.
Кава по-віденськи з апельсиновою цедрою - рецепт
Як зварити віденська кава, ми з вами розглянули, а тепер давайте дізнаємося деякі прості, але смачні рецепти прикраси і подачі кави.
Інгредієнти:
Приготування
Кава гарненько підігріваємо і розливаємо по чашках або в склянках. Зверху кладемо добре збиті вершки. На дрібній тертці трьом апельсинову цедру і посипаємо вершкову шапку. Прикрашаємо корицею і мускатним горіхом за смаком.
Кава по-віденськи з цикорієм
Інгредієнти:
Приготування
Варимо насичений чорний кави, гарненько проціджуємо і додаємо цукор. Перемішуємо і наливаємо в склянку. Вершки ретельно збиваємо з цукровою пудрою і цикорієм, прибираємо в холодильник. Безпосередньо перед вживанням кави гарненько підігріваємо і зверху кладемо охолоджені збиті вершки. Посипаємо для краси тертим шоколадом. Виходить дуже незвично вишукано і смачно!
Кава «Віденський меланж»
Це один з видів кави по-віденськи, готується просто, а смак непередаваний. Радимо спробувати!
Інгредієнти:
Приготування
Із зерен кави робимо віденську обжарку, перемелюємо і насипаємо в кавник. Заливаємо водою і, помішуючи, варимо концентрований кави. В окремому ковші кип'ятимо молоко. Порожні чашки або ставимо в мікрохвильову піч або в духовку і підігріваємо, щоб вони були теплі. У підігрітий посуд одночасно двома руками, наливаємо гарячу каву і молоко. Ось і все, впоралися? Молодці! Кава "Віденський меланж" готовий!
Рекомендуємо добрі рецепти
Кава «Амаретто»
Якщо ви любите пити каву і готувати його за різними рецептами, то пропонуємо вам зробити Амаретто. Цей приголомшливий напій містить у собі безліч
Кава «Мокко»
Мокко - це ніжне кави, яке хочеться пити знову і знову. Приготувати його легко, головне правильно підготувати всі інгредієнти і розташувати їх в
Холодна кава
Жарким літом навіть і думати не хочеться про гарячих напоях, тому, щоб зарядитися бадьорістю і освіжиться, пропонуємо вам приготувати холодну каву за
Кава з вершками
Кава - це бадьорить і тонізуючий напій, який ми звикли пити вранці, та й протягом дня теж. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька рецептів створення
Кава з морозивом
Якщо ви любите каву і морозиво, тоді рецепти, які ми зібрали в нашій статті для вас. Варіантів створення кава з морозивом досить багато, і ми
Кава з лимоном
Кава - це напій, який любить багато хто з нас. І щоб урізноманітнити його смак, у нього додають різноманітні інгредієнти. І сьогодні ми з вами