Кава з лимоном
Кава володіє чудовим смаком і божественним ароматом. Існує безліч різних інгредієнтів, які можна додати в цей напій і відкрити його нові смакові відтінки. Пропонуємо вам спробувати приготувати каву з лимоном і насолодитися незвичайним поєднанням кавового і освіжаючого цитрусового смаку.
Рецепт кави з лимоном
Інгредієнти:
зварений кави - 70 мл;
лимонна цедра - 1 ст. ложка;
цукор - за смаком;
лимон - 1 зубчик;
лікер лимонний - 1 ст. ложка;
вершки пастеризовані - 10 мл
Приготування
Отже, для приготування цього ароматного напою, збиваємо виделкою вершки, додаємо до них цукор, додаємо терту лимонну цедру і перемішуємо. Отриману суміш прибираємо на 30 хвилин у холодильник, а цим часом варимо каву. Потім переливаємо його в чашку, вливаємо трохи лимонного лікеру і акуратно перемішуємо. Після цього викладаємо зверху збиту і охолоджену вершкову масу, прикрашаємо часточкою лимона і подаємо напій до столу.
Чорний кава з лимоном
Інгредієнти:
свіжозмелена кава - 1 ч. ложка;
кип'ячена холодна вода - 200 мл;
лимон - 1 зубчик;
цукровий пісок - за смаком.
Приготування
Мелений чорний кава насипаємо в турку, додаємо за смаком цукор, наливаємо холодну кип'ячену воду і ставимо на слабенький вогонь. Коли кавова піна почне повільно підніматися, знімаємо кави з плити і залишаємо його на 3 хвилинки відстоятися. Потім переливаємо напій в чашку, кидаємо часточку лимона і насолоджуємося його оригінальним і божественним смаком.
Кава з лимоном і молоком
Інгредієнти:
зварений кави - 120 мл;
тепле молоко - 100 мл;
лимон - 1 скибочка;
цедра лимонна - щіпка;
морозиво - 50 г;
цукор - за смаком.
Приготування
У чашку наливають гарячий свіжозварену каву, вливаємо тепле молоко і кладемо за смаком цукор. Все добре перемішуємо, викладаємо зверху кульку морозива і посипаємо тертою лимонною цедрою. Краєчок чашки прикрашаємо часточкою лимона. Ось і все, кава з лимоном готово!
Кава з медом і лимоном
Інгредієнти:
мелений чорний кави - 15 ч. ложки;
чорний мелений перець - щіпка;
лимон - 1 скибочка;
мед - 1 ч. ложка;
холодна кип'ячена вода - 2 ст.
Приготування
В турку насипаємо свіжомелену каву, мелений чорний перець і додаємо сік лимонної часточки. Заливаємо склянкою холодної кип'яченої води, варимо на повільному вогні і як тільки напій почне закипати, знімаємо його з плити, додаємо склянку води, кладемо за смаком мед, перемішуємо, розливаємо напій по чашках і насолоджуємося його пікантним і злегка гострим смаком.
Кава з імбиром та лимоном
Інгредієнти:
кип'ячена вода - 1 ст.;
мелена кава - 15 ч. ложки;
лимон - 1 зубчик;
тертий корінь імбиру - щіпка;
цукор - за смаком.
Приготування
Мелена кава насипаємо в турку, заливаємо холодною водою, додаємо за смаком цукор і варимо на слабенькому вогні хвилин 5. Потім переливаємо напій в чашку, посипаємо тертим імбиром і прикрашаємо часточкою лимона.
Кава з лимоном і прянощами
Інгредієнти:
лимон - 1 зубчик;
лимонна цедра - за смаком;
апельсинова цедра - за смаком;
колумбійський кава - 4 ст. ложки;
холодна вода - 4 ст.;
гвоздика - 10 шт.;
цукровий сироп - 4 ч. ложки;
суміш портера і пива - 4 ст. ложки.
Приготування
Апельсинову і лимонну цедру, колумбійський кава і горошини гвоздики кладемо в спеціальне ситечко для кави, заливаємо водою і заварюємо кави. Потім охолоджуємо його і ставимо в закритій тарі на 2 години в холодильник. Охолоджений напій змішуємо з цукровим сиропом, сумішшю пива і портера і наливають у високі келихи. Прикрашаємо готовий кави часточкою лимона і подаємо цей дивовижний напій гостям.
Рецепт кави з лимоном
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування цього ароматного напою, збиваємо виделкою вершки, додаємо до них цукор, додаємо терту лимонну цедру і перемішуємо. Отриману суміш прибираємо на 30 хвилин у холодильник, а цим часом варимо каву. Потім переливаємо його в чашку, вливаємо трохи лимонного лікеру і акуратно перемішуємо. Після цього викладаємо зверху збиту і охолоджену вершкову масу, прикрашаємо часточкою лимона і подаємо напій до столу.
Чорний кава з лимоном
Інгредієнти:
Приготування
Мелений чорний кава насипаємо в турку, додаємо за смаком цукор, наливаємо холодну кип'ячену воду і ставимо на слабенький вогонь. Коли кавова піна почне повільно підніматися, знімаємо кави з плити і залишаємо його на 3 хвилинки відстоятися. Потім переливаємо напій в чашку, кидаємо часточку лимона і насолоджуємося його оригінальним і божественним смаком.
Кава з лимоном і молоком
Інгредієнти:
Приготування
У чашку наливають гарячий свіжозварену каву, вливаємо тепле молоко і кладемо за смаком цукор. Все добре перемішуємо, викладаємо зверху кульку морозива і посипаємо тертою лимонною цедрою. Краєчок чашки прикрашаємо часточкою лимона. Ось і все, кава з лимоном готово!
Кава з медом і лимоном
Інгредієнти:
Приготування
В турку насипаємо свіжомелену каву, мелений чорний перець і додаємо сік лимонної часточки. Заливаємо склянкою холодної кип'яченої води, варимо на повільному вогні і як тільки напій почне закипати, знімаємо його з плити, додаємо склянку води, кладемо за смаком мед, перемішуємо, розливаємо напій по чашках і насолоджуємося його пікантним і злегка гострим смаком.
Кава з імбиром та лимоном
Інгредієнти:
Приготування
Мелена кава насипаємо в турку, заливаємо холодною водою, додаємо за смаком цукор і варимо на слабенькому вогні хвилин 5. Потім переливаємо напій в чашку, посипаємо тертим імбиром і прикрашаємо часточкою лимона.
Кава з лимоном і прянощами
Інгредієнти:
Приготування
Апельсинову і лимонну цедру, колумбійський кава і горошини гвоздики кладемо в спеціальне ситечко для кави, заливаємо водою і заварюємо кави. Потім охолоджуємо його і ставимо в закритій тарі на 2 години в холодильник. Охолоджений напій змішуємо з цукровим сиропом, сумішшю пива і портера і наливають у високі келихи. Прикрашаємо готовий кави часточкою лимона і подаємо цей дивовижний напій гостям.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кава «Амаретто»
Якщо ви любите пити каву і готувати його за різними рецептами, то пропонуємо вам зробити Амаретто. Цей приголомшливий напій містить у собі безліч
Кава з корицею - рецепт
Кава з корицею - чудовий напій, який порадує вас тоді, коли звичайний кави вже набридне. Приготувати її не складно, але нюанси в цьому процесі є. Так
Кава по-турецьки
Що може бути краще з ранку, ніж свіжозварений запашну каву по-турецьки? Напевно, нічого. Тому ми вирішили розповісти вам про те, як правильно зробити
Холодна кава
Жарким літом навіть і думати не хочеться про гарячих напоях, тому, щоб зарядитися бадьорістю і освіжиться, пропонуємо вам приготувати холодну каву за
Кава з вершками
Кава - це бадьорить і тонізуючий напій, який ми звикли пити вранці, та й протягом дня теж. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька рецептів створення
Кава з коньяком
Кава з коньяком - це бадьорить смачний коктейль, який підніме вам настрій і зарядить енергією. А зараз ми вам підкажемо декілька простих порад, як