Кава по-турецьки

Як же приготувати каву по-турецьки? Все дуже легко, просто треба знати деякі нюанси приготування і технологію. Сьогодні ми з вами обговоримо всі секрети! Готувати цей чудовий напій ми будемо, використовуючи турку, адже саме так можна отримати справжню каву. Якщо ви будете строго слідувати представленим рецептами, то в підсумку обов'язково отримаєте самий смачний і ароматний кави, який ви коли-небудь пробували.
Рецепт меленої кави по-турецьки
Інгредієнти:
Приготування
Як зварити каву по-турецьки? Беремо чисту суху турку і ставимо на вогонь, щоб трохи підігріти її дно. Потім прибираємо з вогню і насипаємо свіжий мелений кави. Потім насипаємо туди ж цукор за смаком. Тепер наливаємо у турку холодну кип'ячену воду і ставимо на плиту. Варимо каву на дуже повільному вогні до утворення пінки. Як тільки піна почне стрімко підніматися, швидко знімаємо кави з вогню і залишаємо на 5 хвилин осідати. Після цього знову повторюємо процедуру. Розливаємо приготовлений каву по-турецьки з красивим чашках і подаємо до столу.
Класичний рецепт кави по-турецьки
Інгредієнти:
Приготування
Як правильно варити турецьку каву? Беремо чисту суху турку і ставимо на вогонь, щоб трохи підігріти її дно. Потім прибираємо з вогню і насипаємо за смаком трохи цукру. Потім ставимо турку знову на плиту на слабкий вогонь і чекаємо, поки цукор не придбає світло-коричневий колір. Тепер наливаємо воду і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Як тільки вода закипить, знімаємо турку з вогню і насипаємо мелкомолотий кави. Все добре перемішуємо і додаємо трохи холодної води. Знову ставимо турку на слабкий вогонь і чекаємо, поки з'явиться густа піна. Акуратно знімаємо її і перекладаємо в чашку. Як тільки піна почне підніматися, потрібно відразу ж зняти турку з вогню і почекати її осідання. Повторити цю процедуру краще всього 3-4 рази. Ну що, у вас все вийшло? Ви зрозуміли, як варити турецьку каву?
От і чудово. Адже тепер ви можете насолодитися ароматним, міцним і смачним кава, приготована за давнім східним традиціям.
Кава по-турецьки з вершками
Інгредієнти:
Приготування
Беремо чисту суху турку і ставимо на вогонь, щоб трохи підігріти її дно. Потім прибираємо з вогню і насипаємо свіжий кави дрібного помелу. Далі наливаємо воду і ставимо на самий маленький вогонь. Як тільки на поверхні почне з'являтися пінка, додаємо цукор за смаком і добре перемішуємо, поки він не розчиниться повністю. Коли знімати кави з вогню, ви вже самі знаєте! Довариваем його і розливаємо по чашках.

Як правильно готувати турецьку каву ми з вами розглянули, а тепер кілька корисних порад:
Рекомендуємо добрі рецепти

Кава «Амаретто»
Якщо ви любите пити каву і готувати його за різними рецептами, то пропонуємо вам зробити Амаретто. Цей приголомшливий напій містить у собі безліч

Кава з корицею - рецепт
Кава з корицею - чудовий напій, який порадує вас тоді, коли звичайний кави вже набридне. Приготувати її не складно, але нюанси в цьому процесі є. Так

Холодна кава
Жарким літом навіть і думати не хочеться про гарячих напоях, тому, щоб зарядитися бадьорістю і освіжиться, пропонуємо вам приготувати холодну каву за

Кава з вершками
Кава - це бадьорить і тонізуючий напій, який ми звикли пити вранці, та й протягом дня теж. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька рецептів створення

Кава з лимоном
Кава - це напій, який любить багато хто з нас. І щоб урізноманітнити його смак, у нього додають різноманітні інгредієнти. І сьогодні ми з вами

Кава з коньяком
Кава з коньяком - це бадьорить смачний коктейль, який підніме вам настрій і зарядить енергією. А зараз ми вам підкажемо декілька простих порад, як