Чи можна вдома зварити смачний справжню каву? Звичайно ж, можна, адже самий ароматний і насичений кава готується класичним способом. В різних країнах світу такий спосіб називається по-різному: кава по-грецьки, по-арабськи, але найчастіше можна почути назву - каву по-турецьки.
Як же приготувати каву по-турецьки? Все дуже легко, просто треба знати деякі нюанси приготування і технологію. Сьогодні ми з вами обговоримо всі секрети! Готувати цей чудовий напій ми будемо, використовуючи турку, адже саме так можна отримати справжню каву. Якщо ви будете строго слідувати представленим рецептами, то в підсумку обов'язково отримаєте самий смачний і ароматний кави, який ви коли-небудь пробували.
Рецепт меленої кави по-турецьки
Інгредієнти: свіжозмелений кави - 4 ч. ложки; вода - 300 мл; цукор - 3 ст. ложки. Приготування Як зварити каву по-турецьки? Беремо чисту суху турку і ставимо на вогонь, щоб трохи підігріти її дно. Потім прибираємо з вогню і насипаємо свіжий мелений кави. Потім насипаємо туди ж цукор за смаком. Тепер наливаємо у турку холодну кип'ячену воду і ставимо на плиту. Варимо каву на дуже повільному вогні до утворення пінки. Як тільки піна почне стрімко підніматися, швидко знімаємо кави з вогню і залишаємо на 5 хвилин осідати. Після цього знову повторюємо процедуру. Розливаємо приготовлений каву по-турецьки з красивим чашках і подаємо до столу.
Класичний рецепт кави по-турецьки
Інгредієнти: свіжозмелений кави - 4 ч. ложки; вода - 300 мл; холодна вода - 1 ст. ложка; цукор - 3 ст. ложки. Приготування Як правильно варити турецьку каву? Беремо чисту суху турку і ставимо на вогонь, щоб трохи підігріти її дно. Потім прибираємо з вогню і насипаємо за смаком трохи цукру. Потім ставимо турку знову на плиту на слабкий вогонь і чекаємо, поки цукор не придбає світло-коричневий колір. Тепер наливаємо воду і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Як тільки вода закипить, знімаємо турку з вогню і насипаємо мелкомолотий кави. Все добре перемішуємо і додаємо трохи холодної води. Знову ставимо турку на слабкий вогонь і чекаємо, поки з'явиться густа піна. Акуратно знімаємо її і перекладаємо в чашку. Як тільки піна почне підніматися, потрібно відразу ж зняти турку з вогню і почекати її осідання. Повторити цю процедуру краще всього 3-4 рази. Ну що, у вас все вийшло? Ви зрозуміли, як варити турецьку каву?
От і чудово. Адже тепер ви можете насолодитися ароматним, міцним і смачним кава, приготована за давнім східним традиціям.
Кава по-турецьки з вершками
Інгредієнти: свіжозмелений кави - 4 ч. ложки; вода - 300 мл; лікер «Какао» - 1 ч. ложка; вершки 33 % - 3 ст. ложки; цукор - за смаком. Приготування Беремо чисту суху турку і ставимо на вогонь, щоб трохи підігріти її дно. Потім прибираємо з вогню і насипаємо свіжий кави дрібного помелу. Далі наливаємо воду і ставимо на самий маленький вогонь. Як тільки на поверхні почне з'являтися пінка, додаємо цукор за смаком і добре перемішуємо, поки він не розчиниться повністю. Коли знімати кави з вогню, ви вже самі знаєте! Довариваем його і розливаємо по чашках.
Тепер беремо лікер, додаємо, кава, добре розмішуючи. Зверху викладаємо трохи збитих вершків і насолоджуємося приголомшливо ніжним і ароматним смаком кави.
Як правильно готувати турецьку каву ми з вами розглянули, а тепер кілька корисних порад:
пити каву по-турецьки треба маленькими ковтками, обов'язково запиваючи холодною водою; чим кавовий помел дрібніше, тим смачніше вийде кава і густіше піна; вода для приготування кави обов'язково повинна бути хорошої якості.