Вернуться назад Распечатать

Кава з лимоном

Кава з лимоном
Кава володіє чудовим смаком і божественним ароматом. Існує безліч різних інгредієнтів, які можна додати в цей напій і відкрити його нові смакові відтінки. Пропонуємо вам спробувати приготувати каву з лимоном і насолодитися незвичайним поєднанням кавового і освіжаючого цитрусового смаку.
Рецепт кави з лимоном
Інгредієнти:

  • зварений кави - 70 мл;

  • лимонна цедра - 1 ст. ложка;

  • цукор - за смаком;

  • лимон - 1 зубчик;

  • лікер лимонний - 1 ст. ложка;

  • вершки пастеризовані - 10 мл


  • Приготування
    Отже, для приготування цього ароматного напою, збиваємо виделкою вершки, додаємо до них цукор, додаємо терту лимонну цедру і перемішуємо. Отриману суміш прибираємо на 30 хвилин у холодильник, а цим часом варимо каву. Потім переливаємо його в чашку, вливаємо трохи лимонного лікеру і акуратно перемішуємо. Після цього викладаємо зверху збиту і охолоджену вершкову масу, прикрашаємо часточкою лимона і подаємо напій до столу.
    Чорний кава з лимоном
    Інгредієнти:

  • свіжозмелена кава - 1 ч. ложка;

  • кип'ячена холодна вода - 200 мл;

  • лимон - 1 зубчик;

  • цукровий пісок - за смаком.


  • Приготування
    Мелений чорний кава насипаємо в турку, додаємо за смаком цукор, наливаємо холодну кип'ячену воду і ставимо на слабенький вогонь. Коли кавова піна почне повільно підніматися, знімаємо кави з плити і залишаємо його на 3 хвилинки відстоятися. Потім переливаємо напій в чашку, кидаємо часточку лимона і насолоджуємося його оригінальним і божественним смаком.
    Кава з лимоном і молоком
    Інгредієнти:

  • зварений кави - 120 мл;

  • тепле молоко - 100 мл;

  • лимон - 1 скибочка;

  • цедра лимонна - щіпка;

  • морозиво - 50 г;

  • цукор - за смаком.


  • Приготування
    У чашку наливають гарячий свіжозварену каву, вливаємо тепле молоко і кладемо за смаком цукор. Все добре перемішуємо, викладаємо зверху кульку морозива і посипаємо тертою лимонною цедрою. Краєчок чашки прикрашаємо часточкою лимона. Ось і все, кава з лимоном готово!
    Кава з медом і лимоном
    Інгредієнти:

  • мелений чорний кави - 15 ч. ложки;

  • чорний мелений перець - щіпка;

  • лимон - 1 скибочка;

  • мед - 1 ч. ложка;

  • холодна кип'ячена вода - 2 ст.


  • Приготування
    В турку насипаємо свіжомелену каву, мелений чорний перець і додаємо сік лимонної часточки. Заливаємо склянкою холодної кип'яченої води, варимо на повільному вогні і як тільки напій почне закипати, знімаємо його з плити, додаємо склянку води, кладемо за смаком мед, перемішуємо, розливаємо напій по чашках і насолоджуємося його пікантним і злегка гострим смаком.
    Кава з імбиром та лимоном
    Інгредієнти:

  • кип'ячена вода - 1 ст.;

  • мелена кава - 15 ч. ложки;

  • лимон - 1 зубчик;

  • тертий корінь імбиру - щіпка;

  • цукор - за смаком.


  • Приготування
    Мелена кава насипаємо в турку, заливаємо холодною водою, додаємо за смаком цукор і варимо на слабенькому вогні хвилин 5. Потім переливаємо напій в чашку, посипаємо тертим імбиром і прикрашаємо часточкою лимона.
    Кава з лимоном і прянощами
    Інгредієнти:

  • лимон - 1 зубчик;

  • лимонна цедра - за смаком;

  • Кава з лимоном

  • апельсинова цедра - за смаком;

  • колумбійський кава - 4 ст. ложки;

  • холодна вода - 4 ст.;

  • гвоздика - 10 шт.;

  • цукровий сироп - 4 ч. ложки;

  • суміш портера і пива - 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Апельсинову і лимонну цедру, колумбійський кава і горошини гвоздики кладемо в спеціальне ситечко для кави, заливаємо водою і заварюємо кави. Потім охолоджуємо його і ставимо в закритій тарі на 2 години в холодильник. Охолоджений напій змішуємо з цукровим сиропом, сумішшю пива і портера і наливають у високі келихи. Прикрашаємо готовий кави часточкою лимона і подаємо цей дивовижний напій гостям.