Кава володіє чудовим смаком і божественним ароматом. Існує безліч різних інгредієнтів, які можна додати в цей напій і відкрити його нові смакові відтінки. Пропонуємо вам спробувати приготувати каву з лимоном і насолодитися незвичайним поєднанням кавового і освіжаючого цитрусового смаку.
Рецепт кави з лимоном
Інгредієнти: зварений кави - 70 мл; лимонна цедра - 1 ст. ложка; цукор - за смаком; лимон - 1 зубчик; лікер лимонний - 1 ст. ложка; вершки пастеризовані - 10 мл Приготування Отже, для приготування цього ароматного напою, збиваємо виделкою вершки, додаємо до них цукор, додаємо терту лимонну цедру і перемішуємо. Отриману суміш прибираємо на 30 хвилин у холодильник, а цим часом варимо каву. Потім переливаємо його в чашку, вливаємо трохи лимонного лікеру і акуратно перемішуємо. Після цього викладаємо зверху збиту і охолоджену вершкову масу, прикрашаємо часточкою лимона і подаємо напій до столу.
Чорний кава з лимоном
Інгредієнти: свіжозмелена кава - 1 ч. ложка; кип'ячена холодна вода - 200 мл; лимон - 1 зубчик; цукровий пісок - за смаком. Приготування Мелений чорний кава насипаємо в турку, додаємо за смаком цукор, наливаємо холодну кип'ячену воду і ставимо на слабенький вогонь. Коли кавова піна почне повільно підніматися, знімаємо кави з плити і залишаємо його на 3 хвилинки відстоятися. Потім переливаємо напій в чашку, кидаємо часточку лимона і насолоджуємося його оригінальним і божественним смаком.
Кава з лимоном і молоком
Інгредієнти: зварений кави - 120 мл; тепле молоко - 100 мл; лимон - 1 скибочка; цедра лимонна - щіпка; морозиво - 50 г; цукор - за смаком. Приготування У чашку наливають гарячий свіжозварену каву, вливаємо тепле молоко і кладемо за смаком цукор. Все добре перемішуємо, викладаємо зверху кульку морозива і посипаємо тертою лимонною цедрою. Краєчок чашки прикрашаємо часточкою лимона. Ось і все, кава з лимоном готово!
Кава з медом і лимоном
Інгредієнти: мелений чорний кави - 15 ч. ложки; чорний мелений перець - щіпка; лимон - 1 скибочка; мед - 1 ч. ложка; холодна кип'ячена вода - 2 ст. Приготування В турку насипаємо свіжомелену каву, мелений чорний перець і додаємо сік лимонної часточки. Заливаємо склянкою холодної кип'яченої води, варимо на повільному вогні і як тільки напій почне закипати, знімаємо його з плити, додаємо склянку води, кладемо за смаком мед, перемішуємо, розливаємо напій по чашках і насолоджуємося його пікантним і злегка гострим смаком.
Кава з імбиром та лимоном
Інгредієнти: кип'ячена вода - 1 ст.; мелена кава - 15 ч. ложки; лимон - 1 зубчик; тертий корінь імбиру - щіпка; цукор - за смаком. Приготування Мелена кава насипаємо в турку, заливаємо холодною водою, додаємо за смаком цукор і варимо на слабенькому вогні хвилин 5. Потім переливаємо напій в чашку, посипаємо тертим імбиром і прикрашаємо часточкою лимона.
Кава з лимоном і прянощами
Інгредієнти: лимон - 1 зубчик; лимонна цедра - за смаком; апельсинова цедра - за смаком; колумбійський кава - 4 ст. ложки; холодна вода - 4 ст.; гвоздика - 10 шт.; цукровий сироп - 4 ч. ложки; суміш портера і пива - 4 ст. ложки. Приготування Апельсинову і лимонну цедру, колумбійський кава і горошини гвоздики кладемо в спеціальне ситечко для кави, заливаємо водою і заварюємо кави. Потім охолоджуємо його і ставимо в закритій тарі на 2 години в холодильник. Охолоджений напій змішуємо з цукровим сиропом, сумішшю пива і портера і наливають у високі келихи. Прикрашаємо готовий кави часточкою лимона і подаємо цей дивовижний напій гостям.