Кава по-віденськи " - це знаменитий вишуканий напій, про який складають безліч легенд. Даний кулінарний шедевр відноситься до австрійської кухні. Уявіть тільки, що до кожного виду кави, у них подається свій індивідуальний десерт. Давайте розглянемо з вами як же приготувати смачний і ароматний кави по-віденськи прямо у себе вдома.
Класичний рецепт кави по-віденськи
Давайте приготуємо з вами ароматний і смачний віденська кава з вершками і шоколадом. Весь процес приготування схожий на цілий ритуал або таїнство.
Інгредієнти: шоколад - 50 г; молоко - 100 г; вершки 10% - 4 ст. ложки; сирі зерна кави - 30 г; вершки 35% - 1 ст. ложку; цукрова пудра для прикраси. Приготування Отже, спочатку наливаємо у кухлик молоко і ставимо на дуже повільний вогонь. Коли воно підігріється, кладемо плитку шоколаду і чекаємо, поки він повністю розтопиться. Потім додаємо вершки і все ретельно перемішуємо. Дуже сильно не нагріваємо, щоб шоколад і вершки не згорнулися.
На суху сковороду насипати сирі зерна кави і обсмажуємо. Для цього кави нам потрібна спеціальна - віденська обсмажування. Тобто ми обсмажуємо наші зерна трохи довше, ніж зазвичай. Вона відрізняється більш темним шоколадно-коричневим кольором і розкішним ароматом. Смак кави, приготованого з такої обжарювання, стає солодкуватим і більш насиченою.
Потім пересипаємо обсмажені зерна в блендер і подрібнюємо в порошок. Тепер насипаємо трохи кави в чашку, заливаємо окропом і залишаємо насититися. Розтоплений шоколад збиваємо в густу піну за допомогою міксера і акуратно вливаємо тонким струмком у гарячу каву. Зверху кладемо шапку з збитих 35% вершків. Для прикраси, можете посипати піну цукровою пудрою, тертим шоколадом або корицею.
Кава по-віденськи з апельсиновою цедрою - рецепт
Як зварити віденська кава, ми з вами розглянули, а тепер давайте дізнаємося деякі прості, але смачні рецепти прикраси і подачі кави.
Інгредієнти: міцна кава - 300 мл; вершки - 05 склянки; цедра апельсина; кориця - за смаком; мускатний горіх - за смаком. Приготування Кава гарненько підігріваємо і розливаємо по чашках або в склянках. Зверху кладемо добре збиті вершки. На дрібній тертці трьом апельсинову цедру і посипаємо вершкову шапку. Прикрашаємо корицею і мускатним горіхом за смаком.
Кава по-віденськи з цикорієм
Інгредієнти: концентрований кава - 200 мл; цикорій - 3 г; цукор - 2 ч. ложки; вершки - 05 ст.; цукрова пудра - 1 ч. ложка. Приготування Варимо насичений чорний кави, гарненько проціджуємо і додаємо цукор. Перемішуємо і наливаємо в склянку. Вершки ретельно збиваємо з цукровою пудрою і цикорієм, прибираємо в холодильник. Безпосередньо перед вживанням кави гарненько підігріваємо і зверху кладемо охолоджені збиті вершки. Посипаємо для краси тертим шоколадом. Виходить дуже незвично
вишукано і смачно!
Кава «Віденський меланж»
Це один з видів кави по-віденськи, готується просто, а смак непередаваний. Радимо спробувати!
Інгредієнти: кава - 1 ст. ложка; молоко - 200 р. Приготування Із зерен кави робимо віденську обжарку, перемелюємо і насипаємо в кавник. Заливаємо водою і, помішуючи, варимо концентрований кави. В окремому ковші кип'ятимо молоко. Порожні чашки або ставимо в мікрохвильову піч або в духовку і підігріваємо, щоб вони були теплі. У підігрітий посуд одночасно двома руками, наливаємо гарячу каву і молоко. Ось і все, впоралися? Молодці! Кава "Віденський меланж" готовий!