Кава з морозивом
Замість густих вершків або збитого молока до кави можна додати кульку морозива, який зробить напій більш ніжним, солодким і прохолодним - те, що потрібно в жарку пору року. Як зробити каву з морозивом ми розповімо в рецептах нижче.
Рецепт чорного кава з морозивом
Чорний кава Affogato al caffe-традиційний італійський напій, що поєднує в собі эспессо і ванільне морозиво. Складність приготування такої кави полягає в необхідності використання кава-машини, так як у звичайній турці еспресо варити не прийнято.
Інгредієнти:
чорний кава - 2 ч. ложки;
вода - 50 мл;
ванільне морозиво - 2 кульки.
Приготування
Перед приготуванням кави переконайтеся в тому, що морозиво ідеально застигло, має щільну консистенцію і не почне миттєво танути в чашці.
Кава спрессовиваем і поміщаємо в кава-машину, пінистий еспресо переливаємо в невелику скляну чарочку для кави і прикрашаємо зверху парою кульок ванільного морозива.
Охолоджений кава з морозивом
Інгредієнти:
мелена кава - 1/4 ст.;
шоколадний сироп - 1/2 ст.;
цукор - 1/4 ст.;
вода - 1 1/2 ст.;
вершки - 2 ст.;
ванільне морозиво;
імбирний ель - 2 ст.
Приготування
Заварену каву змішуємо з шоколадним сиропом і цукром, охолоджуємо близько 6-8 годин. У кавову суміш додаємо вершки і імбирний ель , розливаємо все по склянках і додаємо в кожен по парі кульок ванільного морозива.
Холодний кави фраппе з морозивом
Інгредієнти:
кубики льоду - 1 ст.;
ванільне морозиво;
міцна кава - 3/4 ст.;
молоко - 1/2 ст.;
цукор - 1 ст. ложка;
збиті вершки для прикраси.
Приготування
На дно кавового келиха укладаємо кілька кубиків льоду і кулька морозива, заливаємо холодні інгредієнти свіжозавареною кавою з цукром, додаємо молоко за смаком. Прикрашаємо холодний кави збитими вершками та шоколадною крихтою.
Коктейль з кави і морозива
Для тих, хто більше любить морозиво, ніж кава, рекомендуємо замінити свіжозаварений американо, подвійною порцією шоколадного сиропу, або какао, в такому випадку напій можна буде давати навіть дітям.
Інгредієнти:
заварену каву - 150 мл;
молоко - 1/2 ст.;
вершки - 1 ст. ложка;
шоколадний сироп - 2 ст. ложки;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка;
коричневий цукор - 1 ч. ложка;
ванільне морозиво;
збиті вершки.
Приготування
Варимо каву і повністю охолоджуємо його. Молоко, ванільний екстракт, ложку вершків і цукор збиваємо з допомогою міксера. На дно келиха наливаємо шоколадний сироп, кладемо кульку ванільного морозива, заливаємо все кави, а після додаємо суміш з вершків, молока і цукру. Прикрашаємо кавовий коктейль збитими вершками.
Кава з морозивом і «Нутеллою»
Власне «Нутеллу» можна замінити будь-який інший шоколадною пастою.
Інгредієнти:
молоко - 1 ст.;
ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки;
гранульований кави - 1 1/2 ч. ложки;
«Нутелла» - 2 ст. ложки;
цукор - 1 ст. ложка;
ванільне морозиво;
вершки, какао, шоколадна крихта - для прикраси.
Приготування
Гранульований кави заливаємо теплим молоком і додаємо трохи цукру. Кавову суміш збиваємо з 2 столовими ложками шоколадної пасти. На дно сервіровки келиха кладемо кульку ванільного морозива, заливаємо його кавово-шоколадною сумішшю і прикрашаємо все збитими вершками. Посипаємо кавовий коктейль пудрою і какао шоколадною крихтою.
Кава гляссе з морозивом
Інгредієнти:
свіжозаварений кави - 150 мл;
морозиво - 100 г;
збиті вершки;
шоколадна крихта;
кавовий сироп.
Приготування
На дно келиха кладемо кілька кульок морозива, поливаємо їх кавовим сиропом, заливаємо все охолоджений кава і прикрашаємо зверху вершками. Посипаємо кава гляссе шоколадною крихтою, колотими льодяниками, або цукровою пудрою.
Рецепт чорного кава з морозивом
Чорний кава Affogato al caffe-традиційний італійський напій, що поєднує в собі эспессо і ванільне морозиво. Складність приготування такої кави полягає в необхідності використання кава-машини, так як у звичайній турці еспресо варити не прийнято.
Інгредієнти:
Приготування
Перед приготуванням кави переконайтеся в тому, що морозиво ідеально застигло, має щільну консистенцію і не почне миттєво танути в чашці.
Кава спрессовиваем і поміщаємо в кава-машину, пінистий еспресо переливаємо в невелику скляну чарочку для кави і прикрашаємо зверху парою кульок ванільного морозива.
Охолоджений кава з морозивом
Інгредієнти:
Приготування
Заварену каву змішуємо з шоколадним сиропом і цукром, охолоджуємо близько 6-8 годин. У кавову суміш додаємо вершки і імбирний ель , розливаємо все по склянках і додаємо в кожен по парі кульок ванільного морозива.
Холодний кави фраппе з морозивом
Інгредієнти:
Приготування
На дно кавового келиха укладаємо кілька кубиків льоду і кулька морозива, заливаємо холодні інгредієнти свіжозавареною кавою з цукром, додаємо молоко за смаком. Прикрашаємо холодний кави збитими вершками та шоколадною крихтою.
Коктейль з кави і морозива
Для тих, хто більше любить морозиво, ніж кава, рекомендуємо замінити свіжозаварений американо, подвійною порцією шоколадного сиропу, або какао, в такому випадку напій можна буде давати навіть дітям.
Інгредієнти:
Приготування
Варимо каву і повністю охолоджуємо його. Молоко, ванільний екстракт, ложку вершків і цукор збиваємо з допомогою міксера. На дно келиха наливаємо шоколадний сироп, кладемо кульку ванільного морозива, заливаємо все кави, а після додаємо суміш з вершків, молока і цукру. Прикрашаємо кавовий коктейль збитими вершками.
Кава з морозивом і «Нутеллою»
Власне «Нутеллу» можна замінити будь-який інший шоколадною пастою.
Інгредієнти:
Приготування
Гранульований кави заливаємо теплим молоком і додаємо трохи цукру. Кавову суміш збиваємо з 2 столовими ложками шоколадної пасти. На дно сервіровки келиха кладемо кульку ванільного морозива, заливаємо його кавово-шоколадною сумішшю і прикрашаємо все збитими вершками. Посипаємо кавовий коктейль пудрою і какао шоколадною крихтою.
Кава гляссе з морозивом
Інгредієнти:
Приготування
На дно келиха кладемо кілька кульок морозива, поливаємо їх кавовим сиропом, заливаємо все охолоджений кава і прикрашаємо зверху вершками. Посипаємо кава гляссе шоколадною крихтою, колотими льодяниками, або цукровою пудрою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кавовий коктейль
Кавові коктейлі - чудовий напій. Він цілком може замінити ранкову каву або ж стати простим доповненням до десерту. Поговоримо про приготування
Кави фраппе
Набрид звичайний кави, але пити чай не дуже хочеться? Є альтернативний варіант - холодний кави, або по-іншому - фраппе. Цей напій представляє собою
Кава «Амаретто»
Якщо ви любите пити каву і готувати його за різними рецептами, то пропонуємо вам зробити Амаретто. Цей приголомшливий напій містить у собі безліч
Рецепт кава гляссе
Прохолодний кава гляссе, володіє насиченим смаком і ароматом, межі якого пом'якшує морозиво і збиті вершки, з якими традиційно подається цей напій.
Холодна кава
Жарким літом навіть і думати не хочеться про гарячих напоях, тому, щоб зарядитися бадьорістю і освіжиться, пропонуємо вам приготувати холодну каву за
Кава з вершками
Кава - це бадьорить і тонізуючий напій, який ми звикли пити вранці, та й протягом дня теж. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька рецептів створення