Вернуться назад Распечатать

Кава з морозивом

Кава з морозивом
Замість густих вершків або збитого молока до кави можна додати кульку морозива, який зробить напій більш ніжним, солодким і прохолодним - те, що потрібно в жарку пору року. Як зробити каву з морозивом ми розповімо в рецептах нижче.
Рецепт чорного кава з морозивом
Чорний кава Affogato al caffe-традиційний італійський напій, що поєднує в собі эспессо і ванільне морозиво. Складність приготування такої кави полягає в необхідності використання кава-машини, так як у звичайній турці еспресо варити не прийнято.
Інгредієнти:

  • чорний кава - 2 ч. ложки;

  • вода - 50 мл;

  • ванільне морозиво - 2 кульки.


  • Приготування
    Перед приготуванням кави переконайтеся в тому, що морозиво ідеально застигло, має щільну консистенцію і не почне миттєво танути в чашці.
    Кава спрессовиваем і поміщаємо в кава-машину, пінистий еспресо переливаємо в невелику скляну чарочку для кави і прикрашаємо зверху парою кульок ванільного морозива.
    Охолоджений кава з морозивом
    Інгредієнти:

  • мелена кава - 1/4 ст.;

  • шоколадний сироп - 1/2 ст.;

  • цукор - 1/4 ст.;

  • вода - 1 1/2 ст.;

  • вершки - 2 ст.;

  • ванільне морозиво;

  • імбирний ель - 2 ст.


  • Приготування
    Заварену каву змішуємо з шоколадним сиропом і цукром, охолоджуємо близько 6-8 годин. У кавову суміш додаємо вершки і імбирний ель , розливаємо все по склянках і додаємо в кожен по парі кульок ванільного морозива.
    Холодний кави фраппе з морозивом
    Інгредієнти:

  • кубики льоду - 1 ст.;

  • ванільне морозиво;

  • міцна кава - 3/4 ст.;

  • молоко - 1/2 ст.;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • збиті вершки для прикраси.


  • Приготування
    На дно кавового келиха укладаємо кілька кубиків льоду і кулька морозива, заливаємо холодні інгредієнти свіжозавареною кавою з цукром, додаємо молоко за смаком. Прикрашаємо холодний кави збитими вершками та шоколадною крихтою.
    Коктейль з кави і морозива
    Для тих, хто більше любить морозиво, ніж кава, рекомендуємо замінити свіжозаварений американо, подвійною порцією шоколадного сиропу, або какао, в такому випадку напій можна буде давати навіть дітям.
    Інгредієнти:

  • заварену каву - 150 мл;

  • молоко - 1/2 ст.;

  • вершки - 1 ст. ложка;

  • шоколадний сироп - 2 ст. ложки;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка;

  • коричневий цукор - 1 ч. ложка;

  • ванільне морозиво;

  • збиті вершки.


  • Приготування
    Варимо каву і повністю охолоджуємо його. Молоко, ванільний екстракт, ложку вершків і цукор збиваємо з допомогою міксера. На дно келиха наливаємо шоколадний сироп, кладемо кульку ванільного морозива, заливаємо все кави, а після додаємо суміш з вершків, молока і цукру. Прикрашаємо кавовий коктейль збитими вершками.
    Кава з морозивом і «Нутеллою»
    Власне «Нутеллу» можна замінити будь-який інший шоколадною пастою.
    Інгредієнти:

  • молоко - 1 ст.;

  • ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки;

  • гранульований кави - 1 1/2 ч. ложки;

  • «Нутелла» - 2 ст. ложки;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • ванільне морозиво;

  • вершки, какао, шоколадна крихта - для прикраси.


  • Приготування
    Гранульований кави заливаємо теплим молоком і додаємо трохи цукру. Кавову суміш збиваємо з 2 столовими ложками шоколадної пасти. На дно сервіровки келиха кладемо кульку ванільного морозива, заливаємо його кавово-шоколадною сумішшю і прикрашаємо все збитими вершками.
    Кава з морозивом
    Посипаємо кавовий коктейль пудрою і какао шоколадною крихтою.
    Кава гляссе з морозивом
    Інгредієнти:

  • свіжозаварений кави - 150 мл;

  • морозиво - 100 г;

  • збиті вершки;

  • шоколадна крихта;

  • кавовий сироп.


  • Приготування
    На дно келиха кладемо кілька кульок морозива, поливаємо їх кавовим сиропом, заливаємо все охолоджений кава і прикрашаємо зверху вершками. Посипаємо кава гляссе шоколадною крихтою, колотими льодяниками, або цукровою пудрою.