Замість густих вершків або збитого молока до кави можна додати кульку морозива, який зробить напій більш ніжним, солодким і прохолодним - те, що потрібно в жарку пору року. Як зробити каву з морозивом ми розповімо в рецептах нижче.
Рецепт чорного кава з морозивом
Чорний кава Affogato al caffe-традиційний італійський напій, що поєднує в собі эспессо і ванільне морозиво. Складність приготування такої кави полягає в необхідності використання кава-машини, так як у звичайній турці еспресо варити не прийнято.
Інгредієнти: чорний кава - 2 ч. ложки; вода - 50 мл; ванільне морозиво - 2 кульки. Приготування Перед приготуванням кави переконайтеся в тому, що морозиво ідеально застигло, має щільну консистенцію і не почне миттєво танути в чашці.
Кава спрессовиваем і поміщаємо в кава-машину, пінистий еспресо переливаємо в невелику скляну чарочку для кави і прикрашаємо зверху парою кульок ванільного морозива.
Охолоджений кава з морозивом
Інгредієнти: мелена кава - 1/4 ст.; шоколадний сироп - 1/2 ст.; цукор - 1/4 ст.; вода - 1 1/2 ст.; вершки - 2 ст.; ванільне морозиво; імбирний ель - 2 ст. Приготування Заварену каву змішуємо з шоколадним сиропом і цукром, охолоджуємо близько 6-8 годин. У кавову суміш додаємо вершки і імбирний ель , розливаємо все по склянках і додаємо в кожен по парі кульок ванільного морозива.
Холодний кави фраппе з морозивом
Інгредієнти: кубики льоду - 1 ст.; ванільне морозиво; міцна кава - 3/4 ст.; молоко - 1/2 ст.; цукор - 1 ст. ложка; збиті вершки для прикраси. Приготування На дно кавового келиха укладаємо кілька кубиків льоду і кулька морозива, заливаємо холодні інгредієнти свіжозавареною кавою з цукром, додаємо молоко за смаком. Прикрашаємо холодний кави збитими вершками та шоколадною крихтою.
Коктейль з кави і морозива
Для тих, хто більше любить морозиво, ніж кава, рекомендуємо замінити свіжозаварений американо, подвійною порцією шоколадного сиропу, або какао, в такому випадку напій можна буде давати навіть дітям.
Інгредієнти: заварену каву - 150 мл; молоко - 1/2 ст.; вершки - 1 ст. ложка; шоколадний сироп - 2 ст. ложки; ванільний екстракт - 1 ч. ложка; коричневий цукор - 1 ч. ложка; ванільне морозиво; збиті вершки. Приготування Варимо каву і повністю охолоджуємо його. Молоко, ванільний екстракт, ложку вершків і цукор збиваємо з допомогою міксера. На дно келиха наливаємо шоколадний сироп, кладемо кульку ванільного морозива, заливаємо все кави, а після додаємо суміш з вершків, молока і цукру. Прикрашаємо кавовий коктейль збитими вершками.
Кава з морозивом і «Нутеллою»
Власне «Нутеллу» можна замінити будь-який інший шоколадною пастою.
Інгредієнти: молоко - 1 ст.; ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки; гранульований кави - 1 1/2 ч. ложки; «Нутелла» - 2 ст. ложки; цукор - 1 ст. ложка; ванільне морозиво; вершки, какао, шоколадна крихта - для прикраси. Приготування Гранульований кави заливаємо теплим молоком і додаємо трохи цукру. Кавову суміш збиваємо з 2 столовими ложками шоколадної пасти. На дно сервіровки келиха кладемо кульку ванільного морозива, заливаємо його кавово-шоколадною сумішшю і прикрашаємо все збитими вершками.
Посипаємо кавовий коктейль пудрою і какао шоколадною крихтою.
Кава гляссе з морозивом
Інгредієнти: свіжозаварений кави - 150 мл; морозиво - 100 г; збиті вершки; шоколадна крихта; кавовий сироп. Приготування На дно келиха кладемо кілька кульок морозива, поливаємо їх кавовим сиропом, заливаємо все охолоджений кава і прикрашаємо зверху вершками. Посипаємо кава гляссе шоколадною крихтою, колотими льодяниками, або цукровою пудрою.