» » Домашнє вино з винограду Ізабелла - простий рецепт

Домашнє вино з винограду Ізабелла - простий рецепт

Домашнє вино з винограду Ізабелла - простий рецепт
У багатьох садівників на дачі і присадибних ділянках росте виноград, у багатьох зростає саме сорт Ізабелла. З нього виходять чудові заготовки, а ще з нього можна приготувати чудове домашнє вино. Як зробити домашнє вино з винограду Ізабелла, розповімо вам в цій статті.

Домашнє вино з винограду Ізабелла — кращий простий рецепт


Інгредієнти:

  • виноград сорту Ізабелла — 15 кг;

  • цукор — 150 г на 1 літр соку.


  • Приготування
    Виноград Ізабелла перебираємо, видаляючи пошкоджені ягідки. В даному випадку виноград мити не потрібно, вірніше, навіть не можна, адже на його поверхні знаходяться бактерії і грибки, без яких бродіння не відбудеться. Якщо ж продукт дуже брудний — максимум, що можна зробити — це просто протерти ягідки вологою ганчіркою. Виноград тиснемо будь-яким зручним способом — наше завдання полягає в отриманні соку. При цьому важливо, щоб кісточки не були розчавлені, інакше вино буде гірчити.
    Отже, виноградну масу залишаємо години на 4 а потім отриману мезгу (макуха) віджимаємо з допомогою сита або марлі. Сік, що вийшов, пробуємо на смак — якщо він сильно кислий, що аж зводить вилиці або щипає мову, то розводимо його кип'яченою охолодженою водою. Її потрібно від 20 до 100 мл на один літр соку. Багато води лити не слід, щоб не погіршився смак вина. Вливаємо воду і пробуємо сік на смак.
    Виноградний сік наливаємо в чисті скляні бутлі об'ємом по 5 або 10 літрів. При цьому заповнювати їх треба не більше ніж на 2/3 об'єму, для того, щоб було місце для подальшого бродіння. На шийку ємності ставимо гідрозатвор. Якщо такого немає, одягаємо звичайну медичну рукавичку, проколів голкою дірочку на одному з пальців.
    Сік поміщаємо в темне місце або ж накриваємо бутель. Температура навколишнього бутель середовища повинна коливатися від 16 до 22 градусів. Якщо температура навколишнього середовища вища, бродіння теж допустимо, але тоді ємності потрібно наповнювати не більше ніж на половину обсягу. Якщо наповнити більше, то ємність може не витримати тиску, що утворюється при активному бродінні і вибухнути.
    Кількість цукру буде залежати від виду вина. Його внесення ділимо на 3 частини. Перед установкою гідрозатвори додаємо в сік половину всієї норми. Днів через 5 всипаємо ще чверть. Для цього знімаємо водяний затвор, через трубочку зливаємо 500 мл літає соку в баночку і розводимо в ньому цукор. А потім виливаємо назад в сусло. Днів через 5 процедуру повторюємо, додаючи цукор, що залишився.
    Процес бродіння з винограду даного сорту триває в середньому від 35 до 70 днів. Коли гідрозатвор перестане виділяти газ або рукавичка здується, а вино стане світліше, при цьому ще й на денці з'явиться шар осаду, отже, бродіння закінчено.
    Молоде вино розливаємо по чистим, сухим ємкостей і герметично закрити. Переносимо ємності в холодне місце і залишаємо бодай на 3 місяці для витримки. По мірі появи осаду переливаємо вино через трубочку в іншу ємність. Після закінчення зазначеного часу домашнє вино з винограду Ізабелла розливаємо по підготовленим пляшках, добре укупориваем і прибираємо для зберігання в холод.

    Домашнє вино з винограду Ізабелла - рецепт


    Інгредієнти:

  • виноград Ізабелла — 8 кг;

  • вода очищена — 10 літрів;

  • цукровий пісок — 1 кг.


  • Приготування
    Готуємо сироп з очищеної води і цукру, а потім його повністю охолоджуємо. Коли сироп охолоне, заливаємо їм попередньо роздавлений виноград. Найзручніше це робити у великій скляній ємності. Закриваємо її гідрозатворів і ставимо в тепле місце. Коли вино повністю перебродить, зливаємо його з утвореного осаду і ставимо бродити другий раз. Коли бродіння остаточно закінчиться і бульбашки повітря перестануть утворюватися, розливаємо вино з чистим пляшках. Сухе домашнє вино з винограду Ізабелла зберігаємо в холоді. Вдалого всім виноробства!
    Додав: admin | 18-11-2016, 20:48
    Переглядів: 216