» » Виноградне вино «Ізабелла» в домашніх умовах - рецепти

Виноградне вино «Ізабелла» в домашніх умовах - рецепти

Виноградне вино «Ізабелла» в домашніх умовах - рецепти
Приготування виноградного вина в домашніх умовах – це нескладно, а Ізабелла і інші сорти ароматного винограду оптимально підходять для того, щоб запастися напоєм.
Поради
Звичайно, багато залежить від сорти винограду і його придатності до виноробства, однак перш ніж вибирати сировину, подбайте про супутні речі.
Перше – знадобиться посуд для бродіння. Це повинна бути ємність з матеріалу, що не піддається окисленню: скло, деревина або нержавіючі метали.
Друге – чітко дотримуйтеся терміни, інакше напій набуде непотрібні властивості, ввібравши дубильні речовини з кісточок і гілочок.
Третє – якщо хочете отримати смачне вино, не експериментуйте з сортами, цукром і водою. Все просто: мінімум води, чітке дотримання норми цукру і використання винограду одного сорту – основа ідеального напою. Ароматні вина отримують з таких сортів, як Лідія, Перли, Мускат, ну, і звичайно, поза конкуренцією виноградне вино з Ізабелли.
Етап перший
Щоб приготувати домашнє виноградне вино з Ізабелли вибирайте зібраний на сонячних схилах стиглий виноград. Не повинно бути запліснявілих ягід, а от трохи підсушені, злегка зморщені можна залишити – вони особливо солодкі.
Інгредієнти:

  • виноград (кисті без листя та іншого сміття) – 10 кг;

  • білий очищений вітчизняний цукор – 1 кг;

  • вода очищена (бутильована або фільтрована) – 5 л.


  • Приготування
    Виготовлення виноградного вина Ізабелла проводиться в кілька етапів. Спочатку підготуємо виноград. Ні в якому разі не моєму його, хіба що обполіскуємо, якщо на кисті при зборі потрапила бруд. Тиснемо виноград (можна попередньо зняти ягоди з гребенів, а можна цього не робити), використовуючи будь-які зручні пристосування. Якщо тисніть виноград руками, не забудьте про рукавички, адже сік ягід – чудовий барвник. Роздавлені ягоди покласти в підходящу ємність. Це може бути великий скляний бутель (не менше 25 л), дерев'яний бочонок або пластикова (що менш бажано) посуд.
    Цукор розчиняємо у воді і вливаємо в цю ж ємність. Накриваємо ємність плівкою – повинен бути приплив повітря, щоб почалося бродіння, і залишаємо на 3 дні. Не пропустіть цей термін, важливо вчасно зняти сусло (заграв сік) з залишків ягід, якщо не хочете відчувати головний біль.
    Етап другий
    На другому етапі нам знадобиться посуд з вузьким горлом (скляний бутель) або герметично закривається з прикріпленим відведенням (спеціальний бочонок).
    Інгредієнти:

  • сусло з винограду – 10 л;

  • пісок білий очищений цукровий виробництва країн СНД – 2 кг;

  • вода бутильована або кринична – 2 л.


  • Приготування
    Щоб приготувати виноградне вино своїми руками з Ізабелли, знадобиться час, швидко якісний напій не зробити. Отже, коли три дні бродіння першого етапу закінчилися, треба обережно зцідити сусло таким чином, щоб кісточки, шкірки ягід і гребені (якщо ягоди не знімали з гілочок) не потрапили в вино. Для цього використовують марлевий фільтр, а для віджиму залишків сусла – прес. Сусло вливаємо в підходящу ємність. У ній має бути достатньо місця для бродіння, інакше посуд може розірвати, так що вибираємо таку ємність, в якій сусло буде займати не більше 2/3 обсягу. Цукор розчиняємо у воді і перемішуємо з суслом.
    Багатьох цікавить питання, як приготувати солодкі виноградне вино з Ізабелли – однак кріплене вино з цього сорту винограду зазвичай не готують. Якщо ви все ж любитель солодких напоїв, збільште кількість цукру до 3 кг, але не більше.
    Отже, заготівля в посуді, ставимо водяний затвор для відводу газів. Перший час процес буде йти дуже активно, далі сповільниться. Це нормально, не варто хвилюватися, проте стежте за тим, щоб вино не замерзло, інакше бродіння припиниться. Виноградне вино «Ізабелла» в домашніх умовах повинно выбродить не менше 40 днів, тобто чекаємо півтора місяця, а потім переходимо до третього етапу.
    Етап третій
    На цьому етапі вино готове і його потрібно злити з дріжджів. Обережно робимо це за допомогою трубки або шланги, зціджуємо напій і розливаємо його в пляшки. Щільно укупориваем і зберігаємо в підвалі або коморі, використовуючи по мірі необхідності. Таким чином готується будь виноградне вино у домашніх умовах, рецепти вина з винограду Ізабелла не відрізняються від інших, хіба що кількість цукру можна трохи змінити, якщо виноград не визрів до цієї солодощі.
    Додав: admin | 18-11-2016, 20:34
    Переглядів: 98