» » Виноградне вино в домашніх умовах - рецепт

Виноградне вино в домашніх умовах - рецепт

Виноградне вино в домашніх умовах - рецепт
В даний час складно знайти у продажу дійсно натуральне виноградне вино. Тому якщо у вас є хоча б найменша можливість приготувати напій самостійно вдома, неодмінно скористайтеся нею. Тим більше що технологія створення домашнього вина абсолютно нескладна, і ми її опишемо в рецепті нижче. Скориставшись простими рекомендаціями, у вас вийде гідний напій, смак якого можна буде насолодитися самому, а також порадувати їм близьких і друзів.

Як приготувати виноградне вино «Ізабелла» в домашніх умовах – рецепт з соку


Інгредієнти:

  • виноградний сік – 7 л;

  • цукровий пісок – 900-1200 г;

  • фільтрована вода – 140-700 мл.


  • Приготування
    Для приготування в домашніх умовах виноградного вина «Ізабелла» використовують червоний виноград однойменного сорту. Такий росте на більшій території нашої країни, так як морозостійкий і абсолютно невибагливий до погодних умов. Але, як і на будь-яке інше рослина, клімат все ж впливає на якість винограду, визначаючи його смак, соковитість, ступінь солодощі і кислотності. Буває так, що отриманий виноградний сік надмірно кислий і перенасичений. Тоді його потрібно трохи розвести водою. Її кількість визначаємо за смаком. Кількість цукру також може змінюватись в залежності від початкових смакових характеристик ягід. Для нейтралізації надмірної кислотності готового соку, який буде використовуватися для приготування вина, знадобиться більше цукрових кристалів.
    Але разом з тим відзначимо, що якщо виноградні ягоди високої якості і досить солодкі, від додати в сік води краще утриматися.
    Отже, спочатку відокремлюємо виноградинки від грон. Мити їх перед цим категорично забороняється. Якщо є деякі забруднення, то їх необхідно легко протерти ганчірочкою. Раздавливаем кожну ягоду, намагаючись не пошкодити кісточки, і години через чотири віджимаємо сік виноградний, скориставшись марлею, тканинним відрізу і механічних пресом. Оцінюємо кислотність готового соку і вводимо при необхідності воду.
    Перелити сік в бутель, заповнюючи її не більше ніж на дві третини, додаємо половину порції цукрового піску, збовтуємо вміст до розчинення всіх кристалів і встановлюємо на посудину гідрозатвор. Стежимо за тим, щоб пробка не пропускала повітря, інакше замість вина отримаємо винний оцет. Заготівлю маємо при температурі від 17 до 22 градусів і залишаємо днів на п'ять. По закінченні часу вводимо в виноградний сік половину цукру, що залишився, попередньо розчинивши його в невеликий винної порції. Ще через п'ять днів додаємо тим же манером цукор, що залишився і залишаємо бутель під гідрозатворів до завершення процесу бродіння. Весь цикл в залежності від температури може тривати 40-70 днів.
    Якщо бродіння триває більше п'ятдесяти днів, то вино необхідно злити з осаду, після чого знову ставити дображивать. По готовності пробуємо вино на смак. При недостатній солодощі можна знову додати цукор і поставити заготівлю бродити. Також можна «закріпити» вино додаванням горілки або спирту, але тоді його смак стане жорсткішим. Готове вино після розливу його по пляшках необхідно витримати в погребі, підвалі або на полиці холодильника мінімум три місяці.
    Аналогічним способом можна приготувати в домашніх умовах яблучно-виноградне вино, замінивши частину виноградного соку свіжовіджатим яблучним. Останній можна також використовувати і для балансування смаку винної основи замість води. Також як і виноград, яблука перед отжатием з них соку не моєму.
    Додав: admin | 22-09-2016, 20:36
    Переглядів: 104