» » Як зробити виноградне вино в домашніх умовах?

Як зробити виноградне вино в домашніх умовах?

Як зробити виноградне вино в домашніх умовах?
Зрозуміло, домашнє вино навряд чи буде гідно медалі у світових конкурсах, але отримати смачний напій, який приємно пити холодними вечорами цілком можливо. Про базові способи того, як зробити виноградне вино в домашніх умовах, ми розповімо далі.

Як зробити домашнє виноградне вино?


Перед переходом безпосередньо до конкретних рецептами, давайте розглянемо декілька простих загальних правил, які допоможуть отримати максимально смачний продукт без клопоту.
Першим основоположним чинником стане підбір правильного сорти винограду . У хід бажано пускати сорти з високою цукристістю (наприклад, Сапераві, Дружба, Росинка) або ж додавати до кислої Ізабеллі та Лідії більше цукру.
Також, перед стартом приготування, переконайтеся в тому, що підготували всю необхідну посуд. Підготовка полягає в ретельному промиванні, ошпарюванням та просушуванні тари, з метою запобігання розвитку патогенної мікрофлори. Для більшої надійності тару можна додатково обкурити сіркою.
Виноград для домашнього вина збирають після пари-трійки сонячних днів. В такий час на гронах збирається максимум необхідних для процесу дріжджів. Зверніть увагу на те, що виноград повинен дозріти в достатній мірі, інакше ризикуєте отримати кислий, не добродивший напій.

Як зробити виноградне вино будинку?


Для приготування домашнього вина не варто запам'ятовувати конкретний пропорцій, досить знати, що на літр соку доведеться приблизно 1500-2000 г винограду.
Інгредієнти:

  • виноград – 1500-2000 м;

  • цукор (при необхідності) – 150-200 р.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити вино з виноградного соку цей сік спершу слід витягти. Ягоди перед цим перебирають, видаляють будь-які листочки і гілочки, підгнилі або недоспелые виноградинки. Після, ягоди товчуть дерев'яним товкачем (качалкою) або прямо руками. Останній варіант найбільш бажаний, оскільки так ми пюрируем м'якоть, залишаючи кісточки цілими і, тим самим, уникаючи непотрібного гіркоти. Отриману мезгу перекладаємо в емальований, скляний або пластикову ємність з широким горлишком. Допустимо використовувати і дерев'яні діжечки.
    Залиште мезгу для бродіння в теплі на три доби. Через кілька годин, поверхню майбутнього вина покриється густий пінної шапкою, яку періодично (приблизно пару раз на день) необхідно буде руйнувати, перемішуючи сусло. В іншому випадку ви ризикуєте отримати запліснявілі вино.
    Далі сусло проціджують, віджимають мезгу, і розливають по ємностей для бродіння, заповнюючи останні приблизно на 2/3. Після установки гідрозатвори ємності з виноградним соком ставлять в тепло. Перед тим, як зробити біле виноградне вино, переконайтеся, що температура становить близько 16-20 градусів, для червоного – 22-24 градуси. Тепер внесіть цукор. Якщо ви вирішили зробити домашнє виноградне вино Ізабелла, то цукру знадобиться приблизно вполовину більше, в інших випадках виходьте з стандартної пропорції 150-200 г на літр. Цукор вносять дріб: першу третину вносять одразу після 2-3 днів пробують сік і перевіряють, розклався весь цукор (напій стане кисліше), вносять ще 50 г цукру на кожен літр, і так повторюють процедуру кожні 2-3 дні протягом перших 20 днів бродіння.
    Коли виділення вуглекислого газу завершиться, вино знімають із осаду через трубочку. Проціджене вино пробують і додають цукор за смаком. Цей цукор визначить підсумкову солодкість напою.
    Далі вино розливають по пляшках і залишають настоюватися в прохолоді на термін від місяця до року.
    Додав: admin | 22-09-2016, 20:35
    Переглядів: 81