Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Вино з винограду Ізабелла

Вино з винограду Ізабелла

18-11-2016, 20:48
2 294
Вино з винограду Ізабелла
Домашнє вино з винограду Ізабелла – це справжня знахідка для тих, хто знає толк в алкогольних напоях. Зробити його зовсім нескладно, а про «принади» похмілля ви забудете назавжди. Адже вміст спирту в такому напої можна варіювати самостійно.

Кращий рецепт домашнього вина з винограду Ізабелла


Навіть ті, хто раніше не мав уявлення, як зробити смачне вино з винограду Ізабелла, легко впораються з цим завданням, використовуючи наступний рецепт.
Інгредієнти:

  • виноград – 10 кг;

  • цукор – 150 г на літр соку.


  • Приготування
    Це найбільш простий рецепт домашнього вина з винограду ізабелла, доступний навіть новачкам від кулінарії. Спочатку відберіть підгнилі та засохлі ягідки. Мити виноград неприпустимо, оскільки на його поверхні є деякі різновиди диких дріжджів. Тому ягоди допустимо лише обтирати сухим рушником.
    Тепер необхідно повністю розчавити ягоди. Для цього використовують прес або толкушку. Для отримання соку процідіть суміш, використовуючи сито або марлю. Ретельно вимийте тару, в якій буде зберігатися вино з винограду ізабелла. Найкраще взяти великі скляні ємності, обсяг яких досягає 5-10 літрів.
    Залийте в них виноградний сік приблизно на дві третини об'єму, щоб залишити місце для бродіння, і залиште настоюватися приблизно на 2-3 доби. Потім обережно злийте сік з усіх пляшок в одну велику тару так, щоб осад залишився на місці. Додайте в майбутнє вино цукор, а ємності, в яких воно було налито, ретельно очистіть від осаду. Добре перемішайте виноградний сік з цукром і розлийте по тим же бутлях, які варто перенести в місце потепліше. Через місяць вино можна розлити в пляшки і перенести в холодильник, щільно закривши пробкою.

    Вино з винограду Ізабелла з водою


    Якщо виноград ріс в не дуже хорошій екологічної обстановці, в процесі його приготування обов'язково додають воду. Однак цей рецепт приготування елітного домашнього вина з винограду Ізабелла нітрохи не гірше за інших: напій виходить не менш смачним і солодким.
    Інгредієнти:

  • вода – 50-500 мл на один літр соку;

  • цукор – 100-200 г на один літр соку;

  • виноград – 15 кг.


  • Приготування
    Відберіть гнилі, зелені і покриті цвіллю ягоди. Якщо виноград виглядає дуже брудним, його можна акуратно протерти сухою ганчіркою. Ретельно розтовчіть ягоди допомогою преса або звичайною товкачика, однак намагайтеся не пошкодити кісточки, щоб уникнути гіркого присмаку. Залиште виноградну суміш (мезгу) настоятися і через 3-4 години процідіть сік крізь марлю або велике сито.
    Якщо сік вийшов занадто кислим і трохи щипає мову, влийте в нього воду. Потім розлийте сік з великим скляним пляшкам, попередньо добре вимитим і висушеним. Сік наливають приблизно на 075 обсягу, щоб не заважати бродінню, і закривають пляшку гідрозатворів. У цьому рецепті класичного вина з винограду Ізабелла допустимо зробити його з гумової рукавички, один палець на якій проколюють, а потім надягають на пляшку.
    Перенесіть ємності в темне приміщення, де температура не піднімається вище 16-22 градусів. Перед цим під гідрозатвор додайте 50% від передбачуваного обсягу цукру. Через 4-5 днів додайте ще 25% від кількості цукрового піску. Для цього злийте пів-літри соку на 1 кг доданого цукру з кожної ємності, розчиніть цукор, налити сироп назад у ємність і знову встановіть гідрозатвор. Таку процедуру повторюють ще раз через 5 днів.
    Коли рукавичка здулася, тобто припинився виділятися газ (на це йде від 35 до 70 днів), акуратно злийте вино з утвореного осаду у іншу тару і залиште ще бродити на 3-4 місяці. Приблизно раз на 10-15 діб продовжуйте зливати напій з осаду. Після закінчення терміну налити вино в пляшки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Наливка з винограду
    Наливка з винограду
    Прекрасною альтернативою домашньому провину стане дивовижна, смачна, з яскравим насиченим кольором наливка, яку також можна зробити з винограду. Далі
    Домашнє вино з винограду Ізабелла - простий рецепт
    Домашнє вино з винограду Ізабелла - простий рецепт
    Відомо, що виноград сорту Ізабелла кілька специфічний, однак він ідеально підходить для виготовлення чудового вина. Далі опишемо два максимально
    Виноградне вино «Ізабелла» в домашніх умовах - рецепти
    Виноградне вино «Ізабелла» в домашніх умовах - рецепти
    Виготовити власноруч чудове вино «Ізабелла» зовсім не складно. Далі описаний самий зрозумілий спосіб приготування смачного домашнього алкогольного
    Виноградне вино в домашніх умовах - рецепт
    Виноградне вино в домашніх умовах - рецепт
    У домашніх виноробів весь час на початку осені зайнято готуванням улюбленого напою. Якщо ви ще не знаєте, як зробити справжнє, насичене, дивно
    Як зробити виноградне вино в домашніх умовах?
    Як зробити виноградне вино в домашніх умовах?
    Один з найбільш популярних способів переробки виноградного врожаю – приготування вина. Причиною тому часто є не тільки любов до домашнього алкоголю,
    Домашнє виноградне вино
    Домашнє виноградне вино
    Домашнє вино - це смачний і корисний напій, який нормалізує тиск і знижує ризик серцево-судинних захворювань, якщо пити його в невеликих кількостях.