Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Закваска з родзинок для вина

Закваска з родзинок для вина

18-11-2016, 20:32
2 196
Закваска з родзинок для вина
Причиною перетворення ягідного або фруктового соку у вино є спиртове бродіння, для виникнення якого необхідно присутність певних дріжджових мікроорганізмів (грибів). В ідеалі на поверхні ягід і фруктів перебувають дикі дріжджі, які сприяють бродінню при приготуванні вина. Але часто цих дріжджів буває недостатньо або й зовсім немає. Так трапляється після тривалих проливних дощів, які їх просто змивають з поверхні плодів. В такому випадку процесу бродіння необхідно допомогти, подкормив сусло винними дріжджами або так званої закваскою.
Її можна приготувати на самому справі з будь-яких немитих ягід, частіше це малина і полуниця, і з свіжозірваних винограду. Ми ж сьогодні розглянемо варіант приготування закваски з родзинок. Перевага методу в можливості використання його у будь-яку пору року, не прив'язуючись до періоду дозрівання різних ягід.
Закваска з родзинок може використовуватися для приготування вина з яблук, винограду, вишні або з будь-яких інших ягід і фруктів. Особливо доцільно її застосування, якщо сировина має певні забруднення і його необхідно попередньо помити. Можна сміливо приступати до водних процедур, адже бродильної сили закваски буде достатньо для активного спиртового бродіння і без диких дріжджів.

Як зробити закваску з родзинок для вина – рецепт


Інгредієнти:

  • темний родзинки – 200 г;

  • очищена вода – 350 мл;

  • цукровий пісок – 50 р.


  • Приготування
    Приготувати дріжджову закваску для вина із родзинок надзвичайно просто. Головне взяти для цієї мети якісний продукт і ні в якому разі не мити. В ідеалі краще знайти родзинки домашній, нічим не оброблений, адже магазинні аналоги найчастіше насичені хімікатами і можуть просто не містити на поверхні потрібних дріжджових бактерій. Якщо сушені ягідки з хвостиками – чудово, це тільки посилить бродильні процеси. Родзинки повинен бути темним, щільним і матовим. Блиск на сушених ягодах – підтвердження того, що вони оброблені ненатуральними компонентами, що навряд чи піде на користь при приготуванні закваски.
    Засипаємо необхідну кількість родзинок в попередньо простерилизованную пляшку, заливаємо його трохи тепленькою водичкою, додаємо цукровий пісок і збовтуємо, щоб кристали розчинилися. Можна спочатку підігріти воду з цукром, щоб кристали розтанули, після чого охолодити її і лише тоді додати до ізюму. Закриваємо пляшку нещільним ватним тампоном і розташовуємо в теплому місці на три-чотири дні. Готову закваску для вина можна зберігати не більше десяти днів на полиці холодильника. З плином часу вона просто скисає і стає абсолютно не придатною для використання у виноробстві.
    Скільки ж закваски з родзинок необхідно додати в сусло для приготування яблучного або будь-якого іншого вина? Кількість закваски, яку слід додати у сусло, залежить від того, якій міцності вино ви бажаєте отримати. Для отримання сухого і напівсолодкого вина потрібно взяти від одного до двох відсотків закваски до загальної кількості сусла, а для десертного вина – 25-3 відсотка. Так, наприклад, якщо сусла у вас п'ять літрів, то для сухого або напівсолодкого вина потрібно взяти 50 або 100 грам відповідно. Для десертного напою закваски потрібно в цьому випадку 125-150 грам. При великих обсягах сусла пропорційно збільшуємо кількість закваски для вина.
    Попереднє приготування закваски для вина із родзинок і її подальше використання у виноробстві зведе ризик невдач, пов'язаних з недостатнім або відсутнім бродінням до мінімуму і зробить готове вино більш якісним, адже сировину можна брати для напою ретельно вимиту.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вино з родзинок в домашніх умовах – рецепт
    Вино з родзинок в домашніх умовах – рецепт
    Спробуйте виготовити чудове домашнє вино досить незвичним способом - з родзинок. Цей напій вийде з дуже незвичайним смаком, дуже солодким і точно
    Вино з глоду в домашніх умовах – рецепт
    Вино з глоду в домашніх умовах – рецепт
    Ягоди глоду, що містять вітамін С і цілий ряд інших корисних речовин, широко використовується любителями природних заготовок для приготування напоїв
    Як зробити домашнє вино?
    Як зробити домашнє вино?
    Вино - благородний напій, здатний навіть самий звичайний сімейний вечерю перетворити на свято. Але зовсім не обов'язково купувати його - домашнє вино
    Сливове вино
    Сливове вино
    З соковитих слив можна готувати не тільки відмінне варення, або компот, але і використовувати їх в якості основи для смачного домашнього вина.
    Рецепт домашнього вина з вишні
    Рецепт домашнього вина з вишні
    Вино з вишні - це найбільш популярний напій для домашнього застілля. Ми пропонуємо вам кілька абсолютно різних рецептів створення цього пиття.
    Вино з родзинок
    Вино з родзинок
    Домашнє вино, звичайно ж, смачніше і корисніше покупного. Його можна готувати з різних ягід і фруктів. І сьогодні ми з вами поговоримо про рецепти