Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Напій грог

Напій грог

18-11-2016, 20:32
427
Напій грог
Варіантів приготування такого класичного напою як грог існує маса, і деякі з них ми маємо намір розглянути в цьому матеріалі.

Грог - класичний алкогольний рецепт


Якщо розглядати дійсно класичний рецепт грогу, то ми зупинимося на простої суміші води і рома, яка явно не припаде до смаку більшості читачів, тому давайте звернемося до сучасної класики, в рамках якої алкогольна основа змішується з лимонним соком, медом і прянощами.
Інгредієнти:

  • сік 1/2 лимона;

  • темний ром – 35 мл;

  • мед – 15 мл;

  • по дрібці кориці, ваніліну, бутон гвоздики.


  • Приготування
    Змішайте сік лимона з темним ромом, медом і спеціями, після чого розведіть напій гарячою водою, регулюючи інтенсивність смаку і фортеця грогу.

    Грог - безалкогольний рецепт


    Безалкогольний грог – це звичайний чорний чай, змішаний з прянощами і лимонним соком. Для його приготування міцно заварений чай досить проварити протягом пари хвилин зі спеціями за смаком: паличкою кориці, ванільним стручком, гвоздикою, зірочки анісу. Готовий чайний напій можна розбавити, щоб знизити фортеця, а перед подачею змішати з медом і соком лимона.

    Як приготувати грог в домашніх умовах?


    Для тих, хто хоче збільшити міцність напою, пропонуємо змішати основу з темного рому з пивом, а разом з водою використовувати ананасовий сік, який значно різноманітить смак.
    Інгредієнти:

  • темний ром – 35 мл;

  • світле пиво – 175 мл;

  • ананасовий сік – 340 мл;

  • сік лайма – 115 мл;

  • цукор коричневий – 140 г;

  • вода – 670 мл;

  • паличка кориці;

  • щіпка мускатного горіха;

  • зірочки анісу – 2 шт.


  • Приготування
    Змішайте темний ром з пивом цукром і залиште суміш на слабкому вогні, щоб цукор зміг розчинитися, але при цьому не випарувався весь алкоголь. Воду доведіть до кипіння з прянощами окремо. Змішайте воду з алкогольною основою, додайте лаймовий сік і подавайте напій відразу ж.

    Грог з вина - рецепт в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • сухе червоне вино – 15 л;

  • портвейн – 15 л;

  • бренді – 750 мл;

  • палички кориці – 10 шт.;

  • стручки кардамону – 15 шт.;

  • бутони гвоздики – 15 шт.;

  • цедра одного апельсина;

  • жменю родзинок;

  • цукор – 390 р.


  • Приготування
    Вино змішайте з портвейном і спеціями, поставте на невеликий вогонь і проварити під кришкою 10 хвилин. Окремо зваріть сироп з цукру і бренді, поки всі цукрові кристали не розчиняться. Додайте в сироп родзинки і цедру, а потім змішайте з вином і портвейном. Подавайте напій відразу ж.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Грог в домашніх умовах - рецепт
    Грог в домашніх умовах - рецепт
    Серед невеликої кількості рецептів зігріваючих напоїв не останнє місце займає грог, який зовсім просто зробити самостійно. Пропонуємо кілька його
    Яблучний грог
    Яблучний грог
    Для тих, хто не палає любов'ю до класичного грогу, ми відкриємо рецепт більш м'якою і приємною його варіації з участю яблука в списку інгредієнтів.
    Рецепт грогу з ромом
    Рецепт грогу з ромом
    Гарячий алкогольний напій грог, звичайно ж, знайомий багатьом. Він явно не вкладається у вузькі рамки простого чаю з ромом і спеціями. Він настільки
    Грог - рецепт з вином
    Грог - рецепт з вином
    Грог - широко поширений у всьому світі англійський напій, приготований з гарячого міцного чаю, рома і цукру з додаванням різних спецій і прянощів. А
    Як приготувати грог?
    Як приготувати грог?
    Грог - алкогольний напій, приготований з рому або коньяку, який потім розбавляється гарячою водою з додаванням цукру, лимонного соку, кориці та інших
    Грог з коньяком
    Грог з коньяком
    Грог - це гарячий алкогольний напій, батьківщиною якого є Великобританія. Його можна готувати з додаванням різного алкоголю і спецій. І сьогодні мова