Варіантів приготування такого класичного напою як грог існує маса, і деякі з них ми маємо намір розглянути в цьому матеріалі.
Грог - класичний алкогольний рецепт
Якщо розглядати дійсно класичний рецепт грогу, то ми зупинимося на простої суміші води і рома, яка явно не припаде до смаку більшості читачів, тому давайте звернемося до сучасної класики, в рамках якої алкогольна основа змішується з лимонним соком, медом і прянощами.
Інгредієнти: сік 1/2 лимона; темний ром – 35 мл; мед – 15 мл; по дрібці кориці, ваніліну, бутон гвоздики. Приготування Змішайте сік лимона з темним ромом, медом і спеціями, після чого розведіть напій гарячою водою, регулюючи інтенсивність смаку і фортеця грогу.
Грог - безалкогольний рецепт
Безалкогольний грог – це звичайний чорний чай, змішаний з прянощами і лимонним соком. Для його приготування міцно заварений чай досить проварити протягом пари хвилин зі спеціями за смаком: паличкою кориці, ванільним стручком, гвоздикою, зірочки анісу. Готовий чайний напій можна розбавити, щоб знизити фортеця, а перед подачею змішати з медом і соком лимона.
Як приготувати грог в домашніх умовах?
Для тих, хто хоче збільшити міцність напою, пропонуємо змішати основу з темного рому з пивом, а разом з водою використовувати ананасовий сік, який значно різноманітить смак.
Інгредієнти: темний ром – 35 мл; світле пиво – 175 мл; ананасовий сік – 340 мл; сік лайма – 115 мл; цукор коричневий – 140 г; вода – 670 мл; паличка кориці; щіпка мускатного горіха; зірочки анісу – 2 шт. Приготування Змішайте темний ром з пивом цукром і залиште суміш на слабкому вогні, щоб цукор зміг розчинитися, але при цьому не випарувався весь алкоголь. Воду доведіть до кипіння з прянощами окремо. Змішайте воду з алкогольною основою, додайте лаймовий сік і подавайте напій відразу ж.
Грог з вина - рецепт в домашніх умовах
Інгредієнти: сухе червоне вино – 15 л; портвейн – 15 л; бренді – 750 мл; палички кориці – 10 шт.; стручки кардамону – 15 шт.; бутони гвоздики – 15 шт.; цедра одного апельсина; жменю родзинок; цукор – 390 р. Приготування Вино змішайте з портвейном і спеціями, поставте на невеликий вогонь і проварити під кришкою 10 хвилин. Окремо зваріть сироп з цукру і бренді, поки всі цукрові кристали не розчиняться. Додайте в сироп родзинки і цедру, а потім змішайте з вином і портвейном. Подавайте напій відразу ж.