Вернуться назад Распечатать

Напій грог

Напій грог
Варіантів приготування такого класичного напою як грог існує маса, і деякі з них ми маємо намір розглянути в цьому матеріалі.

Грог - класичний алкогольний рецепт


Якщо розглядати дійсно класичний рецепт грогу, то ми зупинимося на простої суміші води і рома, яка явно не припаде до смаку більшості читачів, тому давайте звернемося до сучасної класики, в рамках якої алкогольна основа змішується з лимонним соком, медом і прянощами.
Інгредієнти:

  • сік 1/2 лимона;

  • темний ром – 35 мл;

  • мед – 15 мл;

  • по дрібці кориці, ваніліну, бутон гвоздики.


  • Приготування
    Змішайте сік лимона з темним ромом, медом і спеціями, після чого розведіть напій гарячою водою, регулюючи інтенсивність смаку і фортеця грогу.

    Грог - безалкогольний рецепт


    Безалкогольний грог – це звичайний чорний чай, змішаний з прянощами і лимонним соком. Для його приготування міцно заварений чай досить проварити протягом пари хвилин зі спеціями за смаком: паличкою кориці, ванільним стручком, гвоздикою, зірочки анісу. Готовий чайний напій можна розбавити, щоб знизити фортеця, а перед подачею змішати з медом і соком лимона.

    Як приготувати грог в домашніх умовах?


    Для тих, хто хоче збільшити міцність напою, пропонуємо змішати основу з темного рому з пивом, а разом з водою використовувати ананасовий сік, який значно різноманітить смак.
    Інгредієнти:

  • темний ром – 35 мл;

  • світле пиво – 175 мл;

  • ананасовий сік – 340 мл;

  • сік лайма – 115 мл;

  • цукор коричневий – 140 г;

  • вода – 670 мл;

  • паличка кориці;

  • щіпка мускатного горіха;

  • зірочки анісу – 2 шт.


  • Приготування
    Змішайте темний ром з пивом цукром і залиште суміш на слабкому вогні, щоб цукор зміг розчинитися, але при цьому не випарувався весь алкоголь. Воду доведіть до кипіння з прянощами окремо. Змішайте воду з алкогольною основою, додайте лаймовий сік і подавайте напій відразу ж.

    Грог з вина - рецепт в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • сухе червоне вино – 15 л;

  • портвейн – 15 л;

  • бренді – 750 мл;

  • палички кориці – 10 шт.;

  • стручки кардамону – 15 шт.;

  • бутони гвоздики – 15 шт.;

  • цедра одного апельсина;

  • жменю родзинок;

  • цукор – 390 р.


  • Приготування
    Вино змішайте з портвейном і спеціями, поставте на невеликий вогонь і проварити під кришкою 10 хвилин. Окремо зваріть сироп з цукру і бренді, поки всі цукрові кристали не розчиняться. Додайте в сироп родзинки і цедру, а потім змішайте з вином і портвейном. Подавайте напій відразу ж.