Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот з базиліка

Компот з базиліка

18-11-2016, 20:14
754
Компот з базиліка
Багато господині, при консервації різноманітних напоїв, для додання особливого смаку додають м'яту або мелісу . Пропонуємо поповнити запас заготовок на зиму пряним компотом з базиліка, а як його приготувати, ми детально розповімо далі.

Компот з базиліка і лимона – рецепт на зиму


Інгредієнти:

  • базилік (фіолетовий) – 90 г;

  • базилік (зелений) – 50 р;

  • великий лимон – 1 шт.;

  • цукровий пісок – 280 м;

  • питна вода – 3 л.


  • Приготування
    З двох сортів вимитого базиліка відокремлюємо тільки листочки. Промитий під проточною водою лимон поздовжньо розрізаємо на дві половини, а потім кожну з них подрібнюємо на тонкі часточки.
    У закипілу у великій каструлі воду викладаємо всі листочки свіжого різнобарвного базиліка і коли він покипить близько 5 хвилин, вводимо в компот соковитий лимон разом з цукровим піском і протягом такого ж часу продовжуємо варити напій. Потім знімаємо ємність з вогню, накриваємо її підходящої кришкою і залишаємо компотик постояти близько 20 хвилин. Тепер проціджуємо наш напій через стерильний відріз медичної марлі в іншу чисту каструлю. Знову включаємо конфорку плити і доводимо вміст каструлі до закипання. Далі переливаємо готовий, гарячий компот в добре просмажений в духовій шафі бутель, герметично укупориваем прожареної кришкою.

    Компот з яблук з базиліком і лимонною кислотою на зиму


    Інгредієнти:

  • фіолетовий базилік – 120 г;

  • ароматні яблука – 4 шт.

  • лимонна кислота – 2/3 ч. ложки;

  • дрібний цукор – 220 г;

  • питна вода – 28 л.


  • Приготування
    Верхню частину гілочок базиліка (15-20 сантиметрів) вимиваємо і занурюємо їх у вже киплячу на плиті питну воду. Чисті яблучка подрібнюємо на широкі шматочки, попередньо ретельно вирізавши з них серцевину. Ці часточки компактно укладаємо в оброблений паром бутель. Коли базилік покипить на протязі 10 хвилин дістаємо з поменявшей колір і аромат води гілочки і перелити все в ємність з часточками яблук. Десь через 15 хвилин зливаємо з банки (без фруктів) настій і знову виставляємо його на конфорку. Як тільки він подасть ознаки закипання, вводимо сюди дрібний білий цукор і потрібну кількість лимонної кислоти. Продовжуємо варити компот 5 хвилин, а потім знову заливаємо їм фрукти в банку. До упору закатуємо ємність і ховаємо її на ніч під теплий плед.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Напій з базиліка
    Напій з базиліка
    Насичені ароматними ефірними маслами листя базиліка чудово підходять в якості добавки до коктейлів і прохолодних напоїв. Далі підкажемо, як
    Сливовий компот на зиму
    Сливовий компот на зиму
    З будь-яких фруктів на зиму не варили узвар, але саме сливовий володіє найбільшою насиченістю, вишуканою терпковатостью і незвичайним ароматом.
    Грушевий компот на зиму
    Грушевий компот на зиму
    З усього розмаїття фруктових заготівок консервація компотів особливо популярна. Пропонуємо зробити такий напій з груші. Розповімо кілька нескладних
    Компот з апельсинів та яблук
    Компот з апельсинів та яблук
    Рецептів яблучних компотів зараз настільки багато, що часом неможливо чимось здивувати. Але ми постараємося, запропонувавши вам кілька варіантів
    Компоти на зиму
    Компоти на зиму
    Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
    Компот з винограду
    Компот з винограду
    Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як