» » Компот з базиліка

Компот з базиліка

Компот з базиліка
Багато господині, при консервації різноманітних напоїв, для додання особливого смаку додають м'яту або мелісу . Пропонуємо поповнити запас заготовок на зиму пряним компотом з базиліка, а як його приготувати, ми детально розповімо далі.

Компот з базиліка і лимона – рецепт на зиму


Інгредієнти:

  • базилік (фіолетовий) – 90 г;

  • базилік (зелений) – 50 р;

  • великий лимон – 1 шт.;

  • цукровий пісок – 280 м;

  • питна вода – 3 л.


  • Приготування
    З двох сортів вимитого базиліка відокремлюємо тільки листочки. Промитий під проточною водою лимон поздовжньо розрізаємо на дві половини, а потім кожну з них подрібнюємо на тонкі часточки.
    У закипілу у великій каструлі воду викладаємо всі листочки свіжого різнобарвного базиліка і коли він покипить близько 5 хвилин, вводимо в компот соковитий лимон разом з цукровим піском і протягом такого ж часу продовжуємо варити напій. Потім знімаємо ємність з вогню, накриваємо її підходящої кришкою і залишаємо компотик постояти близько 20 хвилин. Тепер проціджуємо наш напій через стерильний відріз медичної марлі в іншу чисту каструлю. Знову включаємо конфорку плити і доводимо вміст каструлі до закипання. Далі переливаємо готовий, гарячий компот в добре просмажений в духовій шафі бутель, герметично укупориваем прожареної кришкою.

    Компот з яблук з базиліком і лимонною кислотою на зиму


    Інгредієнти:

  • фіолетовий базилік – 120 г;

  • ароматні яблука – 4 шт.

  • лимонна кислота – 2/3 ч. ложки;

  • дрібний цукор – 220 г;

  • питна вода – 28 л.


  • Приготування
    Верхню частину гілочок базиліка (15-20 сантиметрів) вимиваємо і занурюємо їх у вже киплячу на плиті питну воду. Чисті яблучка подрібнюємо на широкі шматочки, попередньо ретельно вирізавши з них серцевину. Ці часточки компактно укладаємо в оброблений паром бутель. Коли базилік покипить на протязі 10 хвилин дістаємо з поменявшей колір і аромат води гілочки і перелити все в ємність з часточками яблук. Десь через 15 хвилин зливаємо з банки (без фруктів) настій і знову виставляємо його на конфорку. Як тільки він подасть ознаки закипання, вводимо сюди дрібний білий цукор і потрібну кількість лимонної кислоти. Продовжуємо варити компот 5 хвилин, а потім знову заливаємо їм фрукти в банку. До упору закатуємо ємність і ховаємо її на ніч під теплий плед.
    Додав: admin | 18-11-2016, 20:14
    Переглядів: 59