» » Бейліз в домашніх умовах - рецепт

Бейліз в домашніх умовах - рецепт

Бейліз в домашніх умовах - рецепт
Чомусь багато хто вважає лікер Бейліз суто жіночим напоєм. Напевно, це від того, що в ньому яскрава нотка ванілі і він дуже солодкий. Але саме завдяки цьому Бейліз є незамінною складовою багатьох коктейлів. Та й для тих, хто не любив алкоголь, він теж стане в нагоді, наприклад, можна додати його в каву або полити морозиво. Але що радує набагато менше, так це ціна Бейлиза. Але вам пощастило! І зараз ви дізнаєтеся, як приготувати елітний лікер у себе вдома.

Як приготувати лікер Бейліз в домашніх умовах зі згущеним молоком?


Напій, приготований з цього рецептом за смаком максимально наближений до оригінального Бейлизу. Однак його приготування займе кілька днів, тому якщо напій вам потрібен до певного дня, почніть готувати його заздалегідь.
Інгредієнти:

  • жовток яєчний сирий – 2 шт.;

  • горілка – 05 літра;

  • ванілін – 5 г;

  • палений цукор – 90 г;

  • мед – 10 г;

  • дубова щепа – 5 г;

  • кориця, мускатний горіх – по щіпці;

  • молоко згущене – 380 г;

  • вершки 10% – 1 літр;

  • розчинна кава – 15 г;

  • цукор ванільний – 10 г;


  • Приготування
    Для початку нам потрібно приготувати алкогольну основу майбутнього Бейлиза. Для цього в скляну банку складаємо дубові тріски, палений цукор, корицю і мускатний горіх, ваніль, мед, і заливаємо все це горілкою. Потрібно дуже добре перемішати, закрити щільно кришкою, ще кілька разів збовтати і прибрати настоюватися на 5 днів. При цьому не забуваємо кожен день перемішувати і збовтувати. По закінченні потрібного часу настоянку проціджують через марлю і ватний диск.
    Тепер візьмемо кави і розчинимо його в половині столової ложки води. Жовтки збиваємо з ванільним цукром, заливаємо половину вершків, розчинений кави, згущене молоко, ще раз збиваємо. Доливаємо решта вершки і алкогольну основу, ретельно перемішуємо і розливаємо по пляшках. В принципі, Бейліз вже готовий і його можна вживати, але якщо дати йому настоятися ще пару днів, смак його буде ще більш насиченим і ароматні. Тільки зберігати його при цьому потрібно обов'язково в холодильнику.

    Приготування лікеру Бейліз в домашніх умовах без вершків


    Якщо склалася така ситуація, що у вас є все для того, щоб порадувати свою душеньку Бейлизом, крім вершків, не біда. Замінимо їх молоком і просто візьмемо трохи більше згущеного молока.
    Інгредієнти:

  • жовток яєчний сирий – 2 шт.;

  • ванільний цукор – 15 г;

  • згущене молоко – 450 г;

  • молоко – 400 мл;

  • кава розчинна – 10 г;

  • горілка – 300 мл


  • Приготування
    Т. к. кава погано розчиняється в молоці, зробимо це у воді, буквально в одній чайній ложці теплої води. Жовтки розтираємо зі згущеним молоком і ванільним цукром, заливаємо молоком, додаємо кави і горілку. Звичайно, краще всього все це збити в блендері, але якщо такої можливості немає, беремо віночок і довго і ретельно все перемішуємо, поки всі складові перемішаються і вийде однорідний напій. Кількість алкоголю можна змінити в залежності від ваших уподобань. Природно, чим кращої якості ви купите алкоголь, тим кращої якості ви отримаєте напій. А оскільки до складу Бейлиза входять яйця і молоко, зберігаємо його тільки в холодильнику.

    Простий рецепт Бейлиза в домашніх умовах


    Для тих, хто любить робити все швидко і відразу або просто не має достатньо часу, щоб довго і копітко займатися приготуванням, цей рецепт підкаже швидкий спосіб приготування Бейлиза.
    Інгредієнти:

  • коньяк – 250 мл;

  • згущений кави – 1 банка;

  • яйце – 6 шт.;

  • ванілін – 1 пакетик;
  • Бейліз в домашніх умовах - рецепт

  • вершки – 200 мл


  • Приготування
    Від яєць нам знадобляться тільки жовтки, які ми змішуємо з усіма іншими продуктами і ретельно збиваємо. Можна також додати ромову есенцію для запаху, а коньяк взагалі замінити на скроні. Але це у кого як справи з фінансами, так і хто що любить. Звичайно від цього залежить і смак готового напою. Також можна змінювати кількість вершків, від цього буде залежати густота. Експериментуйте і вибирайте свій ідеальний рецепт.
    Додав: admin | 22-09-2016, 20:56
    Переглядів: 225