Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лікер Бейліз

Лікер Бейліз

22-09-2016, 20:55
467
Лікер Бейліз
Ірландський кремовий лікер Бейліз вже давно отримав визнання серед усіх представниць слабкої статі за свій приголомшливий вершковий смак і приємну солодкість. Правда вартість істинно жіночої алкогольного напою часом по кишені далеко не кожному, від того любительки Бейлиза і придумали відразу кілька варіацій його приготування у домашніх умовах. Детальніше про кожну з них ми поговоримо нижче.

Як приготувати лікер Бейліз в домашніх умовах – рецепт


По справжньому смачний Бейліз вийде лише за умови використання якісної алкогольної основи. На диво, саме вона забезпечує оригінального напою делікатний смак, не перебиваючи насолода смаком або запахом спирту. У даному рецепті основою виступає віскі.
Інгредієнти:

  • нежирні вершки - 255 мл;

  • згущене молоко - 395 мл;

  • віскі - 455 мл;

  • розчинна кава - 1 ч. ложка;

  • шоколадний сироп - 35 мл;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка;

  • мигдальний екстракт - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Власне, використовуючи готову алкогольну основу немає необхідності витрачати час на тривалу витримку напою, достатньо просто змішати всі компоненти разом. Зручніше всього проводити ретельне змішування складових за допомогою блендера. Просто налийте в келих віскі, вершки, згущене молоко і додайте всі інші компоненти зі списку, закрийте кришку і збийте все протягом не менше 30 секунд. Після, перелийте все в скляну пляшку з щільною кришкою і залиште в холодильнику на півгодини. Такий домашній лікер може простояти в холоді близько двох місяців.

    Рецепт лікеру Бейліз в домашніх умовах зі згущеним молоком


    Можна зупинитися і на досить мінімалістичному рецепті, відкинувши ароматичні віддушки і зберігши лише базові компоненти напою. У даному рецепті основою лікеру стане якісна м'яка горілка.
    Інгредієнти:

  • горілка - 480 мл;

  • згущене молоко - 290 мл;

  • шоколадний сироп - 35 мл;

  • вершки - 390 мл


  • Приготування
    Помістіть всю четвірку складових зі списку в чашу блендера, а потім збийте все на максимальній швидкості не менше півхвилини. По завершенні збивання Бейліз можна розливати по невеликим чарках і подавати в супроводі пари кубиків льоду.

    Лікер Бейліз своїми руками


    Інгредієнти:

  • віскі - 380 мл;

  • шоколадний лікер - 55 мл;

  • вершки - 580 мл;

  • міцна кава - 55 мл;

  • шоколадні чіпси - 35 г;

  • цукор - 75 р.


  • Приготування
    Розтопіть шоколадну крихту і змішайте її з міцною кавою. В отриманій суміші розведіть кристали цукру до повного розчинення. Змішайте віскі з шоколадним лікером. Додайте до суміші вершки і міцно заварена кава з шоколадом. Після ретельного збивання компонентів разом, охолодіть готовий лікер перед вживанням.
    Лікер Бейліз

    Як пити лікер Бейліз?


    Так як Беліз є дижестівом, подають його в самому кінці трапези, після десерту або одночасно з ним. Таким чином, напій сприяє перетравленню всіх з'їдених раніше страв. Подають лікер в охолоджених келихах або з кубиком льоду, саму ж пляшку не залишають в холоді, оскільки температура напою не повинна бути нижче кімнатної.
    Крім як в чистому вигляді, лікер також можна подати в якості заміни вершків в кавових напоях або використовувати як один з компонентів коктейлів. Деякі навмисне піднімають фортеця лікеру, розбавляючи його горілкою або віскі. При змішуванні з газованими напоями та соками, під дією кислот, вершки з Бейлиза згортаються.
    Окрема закуска до лікеру Бейліз не подається, так як сам лікер не п'ють протягом усього вечора. Але якщо ви думаєте над тим, з чим подати його в самому кінці трапези, то згодяться будь-які солодощі: сирні суфле, зефір, морозиво, шоколад та навіть печиво складуть відмінну компанію лікеру.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    З чим п'ють Бейліз?
    З чим п'ють Бейліз?
    Дивовижний дамський напій Бейліз часто п'ють просто так, не доповнюючи дегустацію різноманітними закусками. Проте все ж приємно подати чудовий
    Як правильно пити лікер?
    Як правильно пити лікер?
    Як і будь-яку з різновидів алкоголю, лікери слід пити лише при певній температурі і в супроводі певних закусок. Правила і особливості дегустації
    Коктейлі з лікером
    Коктейлі з лікером
    Жодна вечірка не обходиться без алкогольних напоїв, яких безліч. Ми пропонуємо вам різноманітити їх і приготувати коктейлі з різними лікерами.
    Полуничний лікер в домашніх умовах
    Полуничний лікер в домашніх умовах
    Полуничний лікер є істинно жіночим напоєм. Його можна пити як самостійно, так і використовувати у вигляді добавок до коктейлів. Давайте розглянемо
    Вершковий лікер в домашніх умовах
    Вершковий лікер в домашніх умовах
    Вершковий лікер в домашніх умовах не складе труднощів приготувати, та інгредієнти для нього потрібні найпростіші. Його можна пити як у чистому
    Шоколадний лікер в домашніх умовах
    Шоколадний лікер в домашніх умовах
    Шоколадний лікер - це прекрасна основа для смачних десертів і дивовижних коктейлів. Але його можна вживати в чистому вигляді, додавши кілька кубиків