Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити полуничний лікер в домашніх умовах?

Як зробити полуничний лікер в домашніх умовах?

22-09-2016, 20:48
457
Як зробити полуничний лікер в домашніх умовах?
У сезон для виготовлення домашнього лікеру краще використовувати свіжі плоди, завдяки їм напій вийде яскравіше і ароматні. Полуничний лікер хороший при подачі в самостійному вигляді або як добавка в коктейлях.

Як зробити полуничний лікер в домашніх умовах?


Інгредієнти:

  • свіжа полуниця – 875 м;

  • горілка (тільки якісна, дешева не підійде) – 865 мл;

  • вода – 475 мл;

  • цукор – 765 р.


  • Приготування
    Полуницю потрібно перебрати, добре промити і видалити хвостики. Поріжте ягоди навпіл і перекладіть в банку. Зверху залийте горілкою і закрийте кришкою. Ягоди повинні бути на 3 см покриті рідиною. Залиште банку на підвіконні, щоб на неї потрапляло світло, і нехай постоїть два тижні. Після закінчення часу процідіть настій, а рідку частину профільтруйте кілька разів через марлю.
    Всипте цукор у воду, зробіть сироп, проваріть 5 хвилин, знімаючи пінку і охолодивши його потім.
    З'єднайте настій з приготовленим сиропом і розлийте по ємностях. Сховайте на п'ять-сім днів у темне місце і тільки потім його можна пробувати. Зберігати такий лікер можна до 2 років, тільки обов'язково в прохолоді.

    Як зробити полуничний лікер?


    Інгредієнти:

  • полуниця свіжа – 575 г;

  • цукор-пісок дрібний – 165 г;

  • горілка виняткової якості – 475 мл


  • Приготування
    Цей лікер наполягають довше. Завдяки цьому колір і аромат ягід практично повністю передаються напою, а сам лікер буде готовий до дегустації відразу після проціджування.
    Промиті ягоди потрібно очистити від хвостиків, обсушити і відправити в банку цілими ягодами. Ємність повинна бути достатнього розміру, щоб заповнитися ягодами на 2/3 загального обсягу. Тепер потрібно полуницю засипати цукром, слідом влити горілку і закрити посуд кришкою.
    Гарненько все змішайте, просто збовтавши банку, і залиште лікер в прохолоді на 14-15 днів, періодично струшуючи вміст, стежачи за тим, щоб цукор розчинявся.
    Після закінчення часу, відкиньте ягоди на сито, а лікер перелийте в пляшки з пробкою.

    Як зробити полуничний лікер Ксу-Ксу в домашніх умовах?


    Інгредієнти:

  • солодка полуниця – 575 г;

  • горілка хорошої якості – 345 мл;

  • цукор – 95 г;

  • сік лайма – 85 мл;

  • вода – 1/2 склянки.


  • Приготування
    Це найшвидший спосіб виготовлення лікеру. Напій буде готовий до дегустації вже через кілька годин, а смак його буде ще більш насиченим, ніж у свого виробничого німецького аналога.
    У цьому разі виготовлення домашнього лікеру, полуницю будемо подрібнювати. Ягоди промийте, приберіть хвостики і інше сміття і пюрируйте їх блендером. Додайте цукор, знову пробийте масу, поки кристали не розчиняться. Змішайте солодке ягідне пюре з соком лайма, після чого влийте до цієї суміші холодну воду, горілку і перемішайте. Вилийте цю суміш у пляшки і поставте в холодильник на 6-7 годин. Як тільки лікер повністю добре охолоне, пробуйте його або застосовуйте у створенні коктейлів або десертів.

    Як зробити домашній полуничний лікер?


    Якщо вас бентежить питання, можна зробити полуничний лікер без горілки, то не сумнівайтеся. У цьому рецепті можна застосувати будь-яку алкогольну основу, наприклад, бренді або коньяк.
    Інгредієнти:
    Як зробити полуничний лікер в домашніх умовах?

  • полуниця – 750 г;

  • цукор - 115 г;

  • вода - 75 мл;

  • бренді або коньяк - 475 мл


  • Приготування
    Спочатку ягоди потрібно очистити від хвостиків і іншого сміття. Далі пюрируйте їх зручним способом (блендером або товкачиком) і залийте обраним алкоголем. Накрийте ємність і залиште на сонці на 10-14 днів.
    Після закінчення відведеного часу зваріть солодкий сироп з чистої води і цукру, знімаючи утворюється пінку, поки кристали не розчиняться. Далі потрібно процідити полуничне пюре, а настойку з'єднати з охолодженим цукровим сиропом і розлити по пляшках. Ємності з цим лікером зберігайте закупореними в холоді.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лікер в домашніх умовах
    Лікер в домашніх умовах
    Удома можна створювати шалено смачні алкогольні напої. У цьому матеріалі зібрані найбільш помітні рецепти чудово смачних лікерів. Розповімо, як
    Полуничний лікер Ксу Ксу в домашніх умовах
    Полуничний лікер Ксу Ксу в домашніх умовах
    Насправді німецький лікер Ксу Ксу можна зробити і вдома, власноруч. Для його виготовлення не знадобляться особливі знання у виноробстві, ніяких
    Полуничний лікер в домашніх умовах - рецепт приготування
    Полуничний лікер в домашніх умовах - рецепт приготування
    Яскравий, насичений, злегка тягучий лікер спробуйте зробити з полуниці. Такий напій підкорить всіх! Його можна дегустувати не розбавляючи, а можна
    Малиновий лікер в домашніх умовах
    Малиновий лікер в домашніх умовах
    Приготувати малиновий лікер в домашніх умовах зовсім не так складно, як здається спочатку. Використовуючи наші рецепти, у вас вийде солодкий напій з
    Полуничний лікер в домашніх умовах
    Полуничний лікер в домашніх умовах
    Полуничний лікер є істинно жіночим напоєм. Його можна пити як самостійно, так і використовувати у вигляді добавок до коктейлів. Давайте розглянемо
    Малиновий лікер
    Малиновий лікер
    Лікер здавна вважається виключно жіночим напоєм. Його можна пити в чистому вигляді або використовувати для створення приголомшливих коктейлів. І