У сезон для виготовлення домашнього лікеру краще використовувати свіжі плоди, завдяки їм напій вийде яскравіше і ароматні. Полуничний лікер хороший при подачі в самостійному вигляді або як добавка в коктейлях.
Як зробити полуничний лікер в домашніх умовах?
Інгредієнти: свіжа полуниця – 875 м; горілка (тільки якісна, дешева не підійде) – 865 мл; вода – 475 мл; цукор – 765 р. Приготування Полуницю потрібно перебрати, добре промити і видалити хвостики. Поріжте ягоди навпіл і перекладіть в банку. Зверху залийте горілкою і закрийте кришкою. Ягоди повинні бути на 3 см покриті рідиною. Залиште банку на підвіконні, щоб на неї потрапляло світло, і нехай постоїть два тижні. Після закінчення часу процідіть настій, а рідку частину профільтруйте кілька разів через марлю.
Всипте цукор у воду, зробіть сироп, проваріть 5 хвилин, знімаючи пінку і охолодивши його потім.
З'єднайте настій з приготовленим сиропом і розлийте по ємностях. Сховайте на п'ять-сім днів у темне місце і тільки потім його можна пробувати. Зберігати такий лікер можна до 2 років, тільки обов'язково в прохолоді.
Як зробити полуничний лікер?
Інгредієнти: полуниця свіжа – 575 г; цукор-пісок дрібний – 165 г; горілка виняткової якості – 475 мл Приготування Цей лікер наполягають довше. Завдяки цьому колір і аромат ягід практично повністю передаються напою, а сам лікер буде готовий до дегустації відразу після проціджування.
Промиті ягоди потрібно очистити від хвостиків, обсушити і відправити в банку цілими ягодами. Ємність повинна бути достатнього розміру, щоб заповнитися ягодами на 2/3 загального обсягу. Тепер потрібно полуницю засипати цукром, слідом влити горілку і закрити посуд кришкою.
Гарненько все змішайте, просто збовтавши банку, і залиште лікер в прохолоді на 14-15 днів, періодично струшуючи вміст, стежачи за тим, щоб цукор розчинявся.
Після закінчення часу, відкиньте ягоди на сито, а лікер перелийте в пляшки з пробкою.
Як зробити полуничний лікер Ксу-Ксу в домашніх умовах?
Інгредієнти: солодка полуниця – 575 г; горілка хорошої якості – 345 мл; цукор – 95 г; сік лайма – 85 мл; вода – 1/2 склянки. Приготування Це найшвидший спосіб виготовлення лікеру. Напій буде готовий до дегустації вже через кілька годин, а смак його буде ще більш насиченим, ніж у свого виробничого німецького аналога.
У цьому разі виготовлення домашнього лікеру, полуницю будемо подрібнювати. Ягоди промийте, приберіть хвостики і інше сміття і пюрируйте їх блендером. Додайте цукор, знову пробийте масу, поки кристали не розчиняться. Змішайте солодке ягідне пюре з соком лайма, після чого влийте до цієї суміші холодну воду, горілку і перемішайте. Вилийте цю суміш у пляшки і поставте в холодильник на 6-7 годин. Як тільки лікер повністю добре охолоне, пробуйте його або застосовуйте у створенні коктейлів або десертів.
Як зробити домашній полуничний лікер?
Якщо вас бентежить питання, можна зробити полуничний лікер без горілки, то не сумнівайтеся. У цьому рецепті можна застосувати будь-яку алкогольну основу, наприклад, бренді або коньяк.
Інгредієнти: полуниця – 750 г; цукор - 115 г; вода - 75 мл; бренді або коньяк - 475 мл Приготування Спочатку ягоди потрібно очистити від хвостиків і іншого сміття. Далі пюрируйте їх зручним способом (блендером або товкачиком) і залийте обраним алкоголем. Накрийте ємність і залиште на сонці на 10-14 днів.
Після закінчення відведеного часу зваріть солодкий сироп з чистої води і цукру, знімаючи утворюється пінку, поки кристали не розчиняться. Далі потрібно процідити полуничне пюре, а настойку з'єднати з охолодженим цукровим сиропом і розлити по пляшках. Ємності з цим лікером зберігайте закупореними в холоді.